29.3.2009

En muista mistä se tuli, mutta tossa reilu viikko sitte sain kuningasajatuksen että pikkunen maasturi pitää saada. Niva musta on aina näyttänyt kivalta (?) mutta noi Suzuki SJ410 ja 413 mulla nyt lähinnä oli mielessä. Luin kauheasti intternettiä ja kyllä mä nyt kuitenkin siihen tulokseen tulin et kyllä se Niva pitäs olla, sen verran enemmän äijjämeininkiä vaikka kaitpa tollain Suzuki ois edes vähän sivistyneempi laite. Ja oishan Nivassa sentään keskitasauspyörästön lukko nii onhan se viel enemmän maasturikin :-D SJ410 tuli 'hylättyä' jo aikasemmin, tossa 413 kun on isomman (Oh yeah, 1.3) kkoneen lisäksi ilmeisesti vähän paremmat välitykset ja voimansiirto muutenkin tukevampi.

Vasemmalla Suzuki SJ413, oikealla Lada Niva

Nivoja on nettiautossa (ja muuallakin) tosi huonosti tarjolla, mutta löytyi aika helmen oloinen vehe valmiiksi vähän tuunattuna (renkaat+korotus) ja päätin sitten venyttää putjettia vielä vähän ja ostaa sen. Mutta eipähän se niin vaan mennykään. Soitin myyjälle kaksi eri kertaa mutta sillä oli pilkkikisaa ja pakettiautovaihdokin tarvetta ja viimeisin läppä oli että joku oli jo tulossa kattomaan Nivaa ja lupas soitella sen jälkeen. No, sanomattakin selvää että sitä puhelua ei ikinä tullut. Kummallista ettei käteisellä maksava ostajaehdokas kelvannut.

Tosta pettymyksestä toivuttuani oli sitten tarkotus lähtä kattomaan yhtä vähän väsyneemmän olosta Nivaa ja paria Sutsukia mut iski sitten sen verran sairaustapausta päälle et ei nyt just menty.

Nyt sitten aattelin ainakin tän viikkoa katella et tuleeko mitään mielenkiintosia Nivoja markkinoille ja jos ei, nii katotaa sitte vielä noita Suzukeja joita nyt ainakin on suht paljon.

Mitään äärimmäistä savessa mönkimistä ei sitte oo suunnitelmissa, mutta joku mieto korotus ja astettä härskimmät renkaat ois kuitenkin suunnitelmissa ihan jo ulkonäkösyistäkin :-)


30.3.2009Myyjän kuva

Käyty tsekkaamassa eka Niva.Halvin katsastettu mitä löytyi, ja 'vain' 200km päässä. Kaikinpuolin vähän väsähtäneen olonen, pari-kolme iltaa työtä ja satasella tarvikkeita niin siitä saisi jo ihan siedettävän. Plussaa rengastus ja korotus. Olihan siinä kyllä teknisestikin vähän kyseenalasuutta.

Kirjoitukseni eräällä foorumilla:

Tuli nyt sitten käytyä koeajolla, ja kyllähän toi tollanen aika Äijä peli on. Eikä se nyt niin kauheakaan ollu kun ystävät ja kylän miehet pelotteli. Pari teknisen puolen kysymystä kuitenkin pitäs selvittää ennenkun palaan asiaan.

Siinä oli aika roisit kumit alla joten tossa 60:n nopeammalla puolella varmaan kuuluu asiaan että auto tärisee asvalttitiellä, siinä ei varmaan oo mitään. Mutta mistä mahtaa johtua veto päällä tuntuva armoton jurina ja tärinä kolmosella noin 2100 kierroksen tienoilla? Rullatessa tai alamäkeen kiihyttäessä sitä ei tuntunut, samaten 1900 tai 2300 kierroksen kohdalla tota ei tuntunut. Ainoastaan tossa vähän yli 2000 ja kolmosvaihteella. Musta se ei tuntunu edes sellaselta 'liian iso vaihde' -tilanteelta, ja sitä tukisi ehkä toi ettei se pienemmillä kierroksillakaan tota tehny. Muilla vaihteilla toi kierros- tai ajonopeusalue ei tuntunut mitenkään erikoiselta.

Ja sitten toi keskilukko. Hantaaki pelasi ihan silleen kun kuvittelisin sen pelaavan, mutta merkkivalo ei syttynyt. Sehän ei kai edes syty/sammu kun heti kahvasta kääntää, mutta tää ei syttyny kyllä ollenkaan eikä oo omistajan mukaan koskaan palanut. Kuin todennäköstä on että vika on vain sähköpuolella? Pellolla kävin vähän lumihangessa ajelemassa ja siellä en ainakaan huomannut mitään eroa ajossa, tosin eipä ne olosuhteetkaan niin äärimmäiset olleet että keskilukon olemassa oloa - tai olemattomuutta - olisi pystynyt toteamaan.

Noiden vakavuudesta kun saisi jonkunlaisen sevyyden niin voisihan tuosta ehkä jonkunlaisen tarjouksenkin tehdä, tosin mun mielestä hinnasta pitäs saada pois sellanen 1/3 tai mielellään vähän enemmänkin ja se ei luultavasti onnistu kun myyjän 'ei ole pakko myydä'. Ja kun munkaan ei ole pakko ostaa niin... :-)

Aika hintsusti on Nivoja tarjolla mutta katellaan nyt vielä, ja hintakatto ja sijaintirajoitus vähentää vaihtoehtoja entisestään. ~99% varma olen kuitenkin tästä merkki/mallivalinnasta, oli se sen verran miehekäs peli että Suikeista tuskin moista menoa ja meininkiä irtoaa xD


1.4.2009Myyjän kuva

Sitten käytiin katsomassa toista. Hintaa oli jonkun verran enemmän kuin edellä olevassa, mutta käteisostaja 250 kilsan päästä sai neuvoteltua hintaa jo puhelimessa sen verran alaspäin että tuli lähdettyä. Auto näytti kuvissa ihan hienolta, vähän harmitti että siinä oli vain normirengastus eikä korotuksiakaan ollut mutta koska kosla kuulosti niin hienolta niin ihan ostoaikeissa lähdettiin. Olin jo melkein lähdössä junalla, mutta mukavuudenhalu voitti ja omalla autolla mentiin. Koppa olikin ihan okei, karjapuskuria ja konepeltiin pultattua jotain muovihärpäkettä lukuunottamatta. Kahdet välttäväkuntoiset 'katurenkaat' kuului kuvaan myös. Penkit vakiot, etupenkeissä jotkut aika kasari penkinpäälliset. Kojetaulussa ruuvin reikä jos toinenkin ja muutenkin näytti siltä että oli ollut aikaisemmin jollain Pelle Pelottomalla. Myyjä ei niitä ollut ropannut eikä hän ilmeisesti edes ollut sen kummemmin automieskään (vaikka mä oon aina luullu että ladoja ostaa vain AutoMiehet :-)) ja se valitettavasti selkisi jo ihan koeajon alkumetreillä. Ei tarvinnut montaa kymmentä metriä ajaa huomatakseen että voimansiirto tuntui olevan kaikin puolin loppusuoralla. En tiedä oliko perä vai jakolaatikko mutta joku jurisi ihan hitosti, jostain kuului vedon/rullauksen rajalla sellanen kolaus ettei se ainakaan ristikosta voinut tulla, ja kuuluipa jostain kadun kulmassa kerran oikein huomattavan kovaääninen klonk klonk klonkkin. Todettiin sitten kaverin kanssa auto sellaiseksi että vaikka sen oisi saanut mihin hintaan tahansa niin kotimatkaan tällä ei edes uskaltaisi lähteä joten se jäi sitten sinne. Jos myyjä ei olisi vaikuttanut niin ei-automieheltä niin oisin saattanut vähän kiivastua erheellisen tiedon antamisesta (mehän kuitenkin tultiin 250 kilsan päästä katsomaan ihan hyvää Nivaa) mutta luulempa että myyjä ei ihan oikeasti ollut hiffannut asioiden laitaa. Tosin jos se kadun kulmassa kerran esiintynyt klonk klonk klonk on aikasemminkin kuulunut niin siitä tietysti voisi kuvitella jo jokaisen tajuavan jotain olevan vähän pielessä. Tässäkään keskilukon merkkivalo ei pelannut joten aloin jo vähän aavistelemaan että ehkä se kuitenkin vaan kuuluu asiaan.


Tuon jälkeen asioin sitten puhelimitse yhden Nivamyyjän kanssa, mutta oli sen verran hieno peli (ruiskutekniikka, moitteettoman näköinen koppa ym ym) että hintalappu yhistettynä yli 400 kilometrin hakumatkaan sekä täysin vakioon alustaan ja rengastukseen oli vähän liikaa mulle.

Leimatut, budjettiin sopivat Nivat alkoivatkin olla sitten läpi käytyjä ja kun ei näitä liiemmin ole tarjolla niin päätin sitten tarttua tuumasta toimeen ja..


Projektipäiväkirja


Takaisin Niva etusivulle