Seuraava sivu
Niva etusivu

Huhtikuu 09


3.4.2009

Hieromalaite

Hieromalaite

Kipastiin sitten toi ensin tutustuttu aparaatti kotiin. Saatiin hinnasta viilattua vähän pois, mutta ei ihan sinne asti mihin ois haluttu. Mutta kuten sanottu, vähissähän nää on ja valinnanvaraa sen mukaan. Autossa on noi peruskorotukset, edessä Saapin jouset (mersun jouset ois lukemani mukaan vielä paremmat) ja takana jotkut muut, en muista nyt mitkä. Rengastuksena kait aikalailla uudenveroiset 205 80 16 Sahara kakkoset. Tossa ylhäällä kun kirjotin että koeajolla huomioin että kolmosella pikkasen päälle 2000 kierroksessa tärisee niin maan perusteellisesti, niin ilokseni sain huomata että täristäähän se aikalailla kaikilla vaihteilla useimmissa ajotilanteissa. Ilokseni sen takia että nythän se vika todennäköisesti löytyy jostain kardaaniosastolta, toi aikaisempi 'vikaraportti' on ollu huomattavasti kinkkisempi pala purtavaksi kaikille joiden kanssa oon asiasta puhunut.

Alkumatkasta olo oli kyllä aika epäilevä, mutta kun sopiva nopeus löytyi niin tärinä oli vielä ihan siedettävissä rajoissa. Kyllähän ton voimansiirrostakin vähän kahinaa kuuluu mutta voisin kuvitella et se on melkolailla sellasta kun noista nyt kuuluukin kuulua. Sieltä lähtiessä tankkasin tankin täyteen (ei ruvennut pensa haisemaan torpassa niinkun näissä vissiin joskus pruukaa tehhä) ja sitten vaan menoksi.

Näin sitä mentiin..

..ihan pikkusta vajaa..

..200 kilometriä..


..ja sitten..

..tankattiin..

???

Kyllä tuota sitten miehissä ihmeteltiin, näidenhän pitäs viiä '15 litraa satasella'. Onhan toi toki vain lyhyt pyrähdys, maantietä ja vielä eri asemalla tankattuna, mutta kun aatellaan että tossa näyttää olevan vielä se orkkis Ozone kaasari ja kärjellinen sytytys, niin kait ton on pakko olla edes jonkun verran yllättävä suoritus?

Muutekin paluumatka meni ihan fiinisti, hyväkuntosen näköset Hellan umpiot toivat loistettaan baanalle ja liikennettä ei ollut paljoakaan. Kotitalliin kun päästiin niin heti ens töikseni tunkkasin toisen takapyörän ilmaan ja tein ilahduttavan havainnon; Keskilukko toimii niinkun pitää, vika on sitten vaan merkkivalossa. Tänään en sen enempiä remontteja enää tehnyt, tutstuin vaan tuleviin remonttikohteisiin - poslukien tärinä ja vapina, ei ollut remonttihaalarit just paikalla niin en alle viitsinyt könytä.

Havaittuja vikoja ja puutteita: Pissapoika ei toimi tai en osaa käyttää, paksin luukku ei istu sitten ollenkaan ja pakokaasun käryä tulee kait sitä kautta sisään (mahtaako olla väärä tiiviste kun ilman sitä se sopii ihan hyvin), kokolattiamatto on siinä kunnossa että siitä ei tule puhdistamalla edes välttävää (autohan on ollut ihan vaan käyttöautona maaseudulla ja sen huomaa kaikesta), toinen rekisterivalo on korvattu Talmu yleismallilla, ainakaan kuskin oven lukko ei toimi avaimella, etuovien pikkuikkunoista puuttuu salvat (ei mene kunnolla kiinni, viheltää), keskikonsoli on jostain syystä korjattu jollain sikafleksillä, kojetaulu on halkeillut (niinkun näiden pehmeiden (?) lautojen kuuluukin näillä ikävuosilla), repsikan oven siskahvan ympäriltä puuttuu kromikoriste ja maskista puuttuu vähän kromia myös.

Eli pääasiassa tollasta pientä hierontaa, siivousta ja pikkunippelien hankintaa olisi tiedossa ton ravistusongelman lisäksi. Ozonekin taisi tossa viimemetreillä vähän esitellä sitä kyseenalaisempaa puolta itestään, tyhjäkäynti laski alle asteikon ja liikkellelähtö meni aika tarkaksi kytkin- ja kaasupolkimien käsittelyksi. Käsittääkseni kuuluu asiaan ja veepereitähän näihin pruukataan laittaakin toimivuuden parantamiseksi.

Koppahan on kanssa aika suttusessa kunnossa, mutta siihen taitaa tulla ihan offimiesten suosittelemaa Tikkurilan Temalacia - kunhan saisi värin päätettyä.

Ja onhan siinä joitain hyviäkin juttuja: Micran penkit (jotka tosin ovat vähän vinossa (korjataan), mutta paljon paremmat kuin Nivan omat), umpiot, renkaat ja jousitus, ja kuin karkkina Shellillä - kirjaimellisesti virheetön puuratti!

Muita suunniteltuja raksauksia: Kattoteline+työvalot takaa pois, modernimmat turvavyöt, jonkunlaiset penkinpäälliset eteen. Ja tietysti perushuollot, fortekäsittely koneeseen, uudet öljyt joka paikkaan, suodattimet jne.

Mutta first things first, huomenna painepesurikäsittely ja sitten koitetaan löytää että mikä siellä ravistaa.


4.4.2009

Könysin auton alla ja ristikot tuntuivat olevan kaikinpuolin reilassa - muutama näytti jopa lähiaikoina vaihdetulta - ja lootan ja jakolaatikon välissä (?) oleva kuminivelkin näytti ihan sellaselta kun voisi kuvitella sen kuuluvankin. Siinä vaiheessa meinas alkaa jo vähä *tuttamaan kun ei mitään ongelmaa löytynyt. Kunnes sitten jollain alakerrassamöyrimiskeikalla huomasin että etukardaanihan on huomattavan väljä siitä liu'un kohdalta. Takakardaani oli samasta kohtaa myös vähän löysä muttei mitään tohon verratavaa. Ruuvasin sitten etukardaanin irti ja lähin vähän koeajolle ja kappas, siinähän se vika sitten taitaakin olla. Jossain kohtaa vähän vielä tärisytti, liekö sitten johtunut takakardaanista mutta ainakin toi 40-60 onnistuu ihan värinöittä. Kovempaa en päässy kokeilemaan kun oltiin ihan kaupunkialueella, mut selvä muutos on kuitenkin tapahtunu. Uus etukardaani on viipurin tilauksessa ja mietin tossa että jos ei ne nyt mansikoita maksa niin voisihan sitä takakardaankinkin vaihtaa.

Vaihdoin myös öljyt kaikkialle muualle paitsi etuperään, ei tavara riittänyt enää siihen. Kyllähän niistä kaikista jotain ulos tuli mut ei ne välttis enää kauheen öljylle näyttäny ja määrätkin oli ehkä vähän kyseenalasia. Takaperään laitoin vähän 'vaihteistosiiraappia' sekaan kun musta tuntuu että se vähän jurisee, saa nähhä auttaako asiaan.

Tutkailtiin myös vähän noita etupenkkejä (siis ne Micran penkit), ne kun on jonkun verran kallellaan toisiaan vastaan. Sopivat vällyt kun laitto oikeisiin paikkoihin niin penkki tuli kyllä pystyyn mutta meni niin lähelle ovea ettei mahu enää kyytiin. Tarkastellaampa vielä myöhemmin lisää, kun suunnitelmissahan oli myös korottaa penkkejä joku 5 sentin verran.


5.4.2009

Tänään kävin sitten sisustan kimppuun. Tuohan ei oo ollu varsinaisest minää harrasteautona joten huolen pito on ollu samaa luokkaa ja sisällä savea ja rapaa sen mukaan. Kokolattiamatto oli etenkin kuskin jalkatilasta aika hajalla eikä se ihan uuden veroinen ollu mistään muualtakaan. Leikkelin ylimääräiset riekaleet pois ja tein sitten saman minkä vuosia sitten sen '76 Fiestan matolle - maalasin mattamustalla.

Käytin maalia lähinnä tohon kardaanitunneliosuuteen, se kun tulee jatkossakin näkymään. Lattiapinnathan jäävät pääasiassa penkkien ja kumimattojen alle niin niihin en niin kauheesti ruvennut lotraamaan. Nyt kun saisi vielä ton takapenkin seudun edes suht puhtaaksi ni alkaisi olee jo aika kiva. Oviaukkojen puhistamisella ja tolla maton ehostamisella tosta tuli jo ihan huomattavasti siistimmän olonen eikä *tuta enää niin paljoa katella sitä :-D

Nyt kun penkit oli irti niin pääsin niitäkin vähän tutkailemaan ja ne on kyllä ihan suht pienellä metallityöstöllä siirrettävissä keskemmälle, suorempaan ja korkeammalle.


8.4.2009

Korjasin kojelaudan aistikkaasti mustalla ilmastointiteipillä. Eihän toi nyt uudenveronen oo mutta kai toi nyt edes siedettävä on.

Vaihelootan päällisessä oli jotain ihan ihmeellistä tölliä. Ei se milleen haissu, mutta kauheen tahmeeta ja siirappista se oli. Eikä sitä ollut toiveitakaan saada kokonaan pois. Maalasin sitten systeemin mustalla ja värkkäsin keinonahasta tohon taakse palasen. Palanen on irrallinen joten sen alla olevaan ruuviinkin pääsee käsiksi. Tokihan koko toosan ois voinut päällystää niin olisi tullut vielä siistimpi mutta rajansa kaikella.

Keskikonsolin takaa löytyi patentti.

Hanskalokeron alla oleva taso vaati myös pientä remontointia.

Näkyvyysparannus. Ensin tosin maalataan auto.

Viipurin tilauskin tuli. Näyttää olevan sitä uudempaa (88 ja uudemmat?) mallia mutta noihan on keskenään vaihtokelposia. Selkä vaan meni tossa pari pv sitten niin huonoon jamaan ettei oo nyt muutaman päivään pystyny tekee kertakaikkian mitään joten kardaani on vielä laittamatta ja koeajamatta.


11.4.2009


XX.YY.2009

Sisustus tuli kuntoon (Miksköhän en tajunnu ottaa kuvaa?) ja kardaani vaihdettua, koeajoaika.

Etukardaanin vaihto auttoi ihan selvästi tärinään, mutta sen verran on vielä jäljellä että tilasin vielä takakardaaninkin. Paksin luukkuunkin löyty Etolasta sopivaa tiivistetavaraa ja nyt ei tuu enää pakokaasut sisään. Sitä lukon vastakappaletta (korin puoleista osaa siis) joutuu vielä patentoimaan, siihen on aikojen saatossa tullut niin monta ruuvin reikää eri kohtiin ettei sitä saa enää kiinni kuin yhdellä pultilla ja se ei tietysti pelaa.

Vähän käytiin koittamassa 'offaamistakin', reitinsuunnitteluvirhe tosin johti meidät vähän sellasille baanoillekin etten periaatteessa ois halunnu mennä sinne :-D Tosin vain kerran kävi mielessä että oops, kusessa ollaan, mut onneksi latukka oli täysin eri mieltä ja siitkin sitten vaan mentiin. Ratista saa pitää kyllä aika tiukasti kiinni tuolla metissä, sehän lähtee aika kiivaasti kun rengas ottaa vähän jonnei erikoispaikkaan kiinni. Ja yhen pehmeäpintaisen pellon (tuttua seutua, ei tässä kenen tahansa pihoilla oo ajeltu) reunaa kun tetsattiin niin alko meno tuntua niin omituisen nuljuvalta että mä olin ihan varma että rengas on menny tyhjäksi ja piti oikein mennä ulos tarkastamaan tilanne. No, eipä renkaissa mitään vikaa ollut. Nappuloiden välit vaan oli ihan täynnä sontaa että pito vähän heikkeni :-) Tosiaan ihan kauheesti ei vielä rämmitty, mut kyllähän toi aika villin tuntusta touhua on ja menee tosiaan sellasista paikoistakin ihan hyvin mihin kaupunkiautoilija ei välttämättä edes haluisi ajaa :-)

Sen verran tekniikkamurheitakin oli että toi kaasari saa kyllä lentää mäelle asap.

Toihan on olevinaan vielä 'hyvä' noin ladakaasarien mittapuulla, tollanen wanha mekaanisella kakkoskurkulla oleva. Mut alusta asti toi on ollu tosi heikkovääntönen liikkeellelähtijä (siis niin heikkovääntönen että ihan tasaisella asvaltilla saa olla todella tarkkana kaasun ja kytkimen kanssa) ja nyt siinä ei oo enää tyhjäkäyntiä ollenkaan. Sillon kun haettiin toi niin tyhjäkäynti pelasi oikein yllättävän hyvin mutta kun kotiin asti päästiin niin liekö joku 'säätö mennyt pieleen' kun sitten tyhjäkäynti oli jo aika olematon. Nyt kun tyhjäkäyntiruuvin kääntää ihan pohjaan asti niin tyhjäkäynti on jotain 0 ja 2500 välillä, seosruuvin kääntelykään ei vaikuta oikein mihinkään. Syttypuolelle vaihdoin kärjet, konkan, kannen, pyörijän, tulpat ja niiden piuhat ja vaikutus oli aika olematon joten eiköhän se vaiva kaasarista löydy. Alipainevuoto on tietysti toinen mahdollisuus, tarvii tsekata se ennen kaasariremonttia. 2 kurkkusia Veepereitä löyty tallilta äkkivilkasulla kolme kappaletta joten koitetaampa niistä jotain ja katellaan sitten asiaa.


XX.YY.2009

Kaasariremontin jälkeinen postaukseni ladafoorumilla:

No minäpä otin sen pois. Eikä noista tallilta löytyvistä kaasareista mikään käy ilman huomattavaa kaasuvivuston modaamista joten suunnittelin sitten purkavani ja putsailevani ton nykyisen. Mut toteutus tuntus nyt alkavan vähän kusea, kaasarin pultit on irti ja suht roisin naputtelin jälkeen sain kaasarin sentään jo 'keikkumaan' imusarjan päällä niin että millin rako tulee mutta kaasarip*rkele vaan ei ota lähteäkseen.

Onko siellä nyt vielä joku systeemi vai köytänkö nosturin kaasariin kiinni?

EDIT:

No, kyllähän se sitten lähti kun sai sen heilumaan sen verran että sai ruuvimeisseliä väliin ja väännettyä. Tiiviste siellä sitten vaan harasi vastaan. Kaasarin purkasin ja putsasin, ei sieltä oikein mitään vikaa löytynyt. Paitsi se pensaletkun tulossa olevan suodattimen mutteri oli erittäin löysällä, varmaan siksi haissut tallissa pensiinikin. Ja olihan pensaletkussa oleva yleismallinen suodatinkin vähän omituinen, molemmat lähdöt ihan lutussa ja mutkalla.

Kasailin vehkeet ja pistettiin käyntiin ja kyllähän se heti tuntui fiksummalta. Kone lämpöiseksi ja hetki tyhjäkäynti- ja seosruuvien parissa ja nyt pelaa käsittääksen ihan kivasti.

Vielä kun ton liikkeelle lähdön ja pintakaasualueen sais pelaamaan eikä kone aina ekaksi nyykähtäisi kun tarjoaa kaasua niin sitten tolla vois jo lipua kartsaa.

Oli muuten kaasarina 2101-1107010 ja äkkisen googlettamisen jälkeen pitäisi löytyä tuhat kakssatasesta? Kaasariin menevien vesiletkujen klemmarit oli kyllä kovin alkuperäsen oloiset ja kaasari oli niin hyvin kiinni imusarjassa että oisko toi nyt kuitenkin ihan orkkis asennus vaikka Nivoissa pitäisi kait olla vähän muun numeroisia kaasareita.


XX.YY.2009

Tollain siitä tuli

Takakardaaninkin vaihdoin, mut ei siitä nyt enää erityistä apua ollu. Kyllä se nyt paljo vähemmän täristää ja vapisee ku alunperin, mut ei toi nyt lähimainkaan kunnossa vielä oo. Kyllähän näistä sanotaan että näissä on kaikkia 'ominaisuuksia', mut ei se toinen koeajamani Niva kyllä tälläsiä temppuja tehny. Mut eipä silti, toi on kyllä nyt jo suht siedettävä enkä aijo tällä haavaa tehä mitään uutti asian eteen. Paitsi etuperän kiinnitys on vieläkin tsekkaamatta, sehän näissä qluu löystyä.

Pensa alko haisee taas torppaan sisälle, ja totesin että se kaasarissa oleva putken pätkä johon pensaletku tulee, oli löystynyt. Naputtelin tiukemmalle. Saman remontin yhteydessä huomasin syyn tälle edellä kirjottamalleni ]] eikä kone aina ekaksi nyykähtäisi kun tarjoaa kaasua [[ Oli jäänyt kiihdytyspumpun vipu salvaamatta pesun jälkeen niin se ei toiminu ja aiheutti ton. Tuolla ladafoorumilla muistelen jonkun allekirjotuksen olleen jotain että 'ladaharrastajan arki on jatkuvaa vikojen paikallistamista' tai jotain tohon suuntaan, ja kyllähän tän päivästen ajelujen jälkeen pääsee taas uutta vikaakin paikallistamaan. Kävin vähän ajelemassa huonolla tiellä (sellasta jossa päässy normiautollakin jos kehtaisi ajaa) ja siellä sitten rupesi pakari vuotamaan jostain edestä. En oo tarkemmin vielä tutkinut mutta toivottavasti ei oo mikään pakosarjavaurio.


19.4.2009

Auto kävi nosturilla mutta pakarista ei löytyny mitään joka niin kovasti pärpättäisi kuin toi teki. Nyt on sarjojen tiivisteiden vaihto menossa, mitään vikaa ei oikeastaan näkynyt mutta toivotaan nyt että tulee kuitenkin tolla kuntoon. Ja kyllähän mä taas tämänkin remontin yhteydessä manasin noita pinnapultteja. En oo niistä ikinä tykännyt enkä tykännyt nytkään. Jos tossa ois käytetty tavallisia pultteja niin hommahan olisi ollut pala kakkua, pakari irti sarjasta ja sarjat irti kannesta ja nosto. Mutta ei. Pitää olla ne *tanan pinnapultit sekä kannessa että pakosarjassa (putken liitoksessa siis) jotka sitten haraavat ja hinkkaavat vastaan niin ettei sarja lähtenyt kuin metrisellä sorkkaraudalla hienosäätämällä ;-(

Mutta noin muuten noiden pulttien kanssa oli tosi helppoa. Ne jotka eivät ollee suorastaan löysällä, lähtivät nekin ihan helposti irti. Ei ollu jenkat umpiruostunu kiinni eikä pyöristyny kannat muttereissa. En oo tottunu ihan noin helppoon pakosarjan pulttien aukomiseen.

Sain myös Weber DGAV:in, aika seisoneen olonen se on mutta eiköhän siitä kalu saada. Ryyppyläpät siitä puuttuu mutta tässä vaiheessa kiinnostaakin lähinnä vaan todeta että pelaako se eri kosalla paremmin. Taistellaan sitten kylmäkäynnistykset ja muut kunhan päästään niin pitkälle.

Löysin myös netistä tässä meidän nurkilla järjesttevän 'alottelijasafarin' tossa kuukauden päästä, katotaan jos tää vaik ois sillon kondiksessa. Tähän mennessähän tää on ollu vähän sellasta Fix Or Repair Dailyä.


21.4.2009

Tiivisteremontti valmis. Vähänhän siihen tuli tietyst ylimääräsiä mutkia matkaan.

Tossa kun on toi putki joka lähtee vesipumpulta niin se sai tietysti siinä sarjaa sorkkaraudalla tempoessa ja sen verran osakseen että tiiviste putken ja pumpun liitoksesta rupes vuotamaan joten 1 ylimääränen etappi piti toimittaa ennenkun hommaa päästiin jatkamaan.

Purkasin ja putsasin edellämainitun Veeperin, ei se niin pahalta näyttänkään kun oisi voinu kuvitella. Vaihdoin myös puolan ja jarrutehostimen letkun.

Ja sitten tulille. Kuten mainittu, ryyppyähän siinä ei ole mutta kyllä se potkimalla saatiin pelaamaan ja voi pojat että se pelasikin hienosti! Tyhjäkäynti- ja seosruuvien kanssa kun hetken pelasin niin se kuuulosti jo ihan tavalliselta autolta. Sit se kyl sammu ja sen jälkeen se kuulosti enää vaa silt ku se on tähä asti kuulostanuki, eli huonolta. Ei tyhjäkäyntiä, ei liikkeellelähtökykyä.

Meni vähän motivaatio ja se sitten jäi pariksi päiväksi. Ruuvasin sitten tyhjäkäyntisuutimen irti (kaasarin ulkopuolella ja ihan helposti saavutettavissa) ja ihan niinkun em vikakuvaus anto oelttaakin, suutin oli mennyt ihan tukkeeseen joten ei tietysti enää tyhjäkäyntiäkään. Ton putsasin mutta en vielä kokeillu miten kävi, vois kuitenkin olettaa että kun noil selvä ja oireisiin sopiva homma niin eikhän se nyt taas pelaa. Kaasarinhan tosiaan putsasin niin hyvin kuin osasin, mut kaitpa tollasessa vuosia seisseessä on kanavissa muurahaisia ja muita roskia jotka nyt sitten lähtee liikenteeseen kun saavat vähän pensan virtausta peräänsä. Saa nähhä monta kertaa toi pitää puhdistaa :-D

Asennushan ontietysti vielä vähän vaiheessa ja epäesteettinen, mut keskitytään noihin epäolennaisuuksiin sitten jos tää joskus tuntuu toimivan.

Tänään, osa kaksi.

Meinasin lähtä koeajolle mut ei sitten kuitenkaan. Mut ei mitään mitä ei taas ois korjattu tyhjäkäyntisuutimen operoinnilla. Aika monta kertaa se piti ruuvata ja putsata ja noin, mut lopulta kun lähettiin koeajolle niin vasta takasin tultua tyhjäkäynti vähän ontui. Vika on selvästi tossa tyhjäkäyntisysteemissä ja korjaantuu varmasti ajan kanssa kunhan toi kosa taas oppii tavoille. Muilta osin pelaa kyllä tosi hienosti, ja kaasarihan on vuodelta '76, eli vielä pari vuotta autoa vanhempi :-)

Liikkeelle lähtökin onnistuu ihan niinkun pitää, ja toimivuus muutenkin on kaikinpuolin aikalailla erilaista kun orkkiskaasarilla.

Lisäksi korjattiin pissapoika joka ei aikasemmin tehny mitään. Ei sille ees oikeestaan tehty mitään, otin piuhat irti pumpusta ja totesin suoralla virralla että se toimii. Mittasin myös piuhat, sähkö tuli kun veti pissapojan kahvasta. Sitten laitettiin takasin ja sitte se vaa toimi.

Korjattiin myös ajovalot jossa ei ollu mitään vikaa :-D Olikin vain käyttäjävirhe.


22.4.2009

Ajeltii. Ajoin 2 kertaa samaan ojaan kun oli lunta maassa ja 'tietä' ei näkyny, vasta kolmannella kerralla osasin ajaa niin toisessa laidassa ettei solahtanu taas samaan ojaan. Siitä ois saanu jo ihan kivan n00b0ffkuvan jos n00b ei ois tullu kauheen kiireiseks sen takas peruuttamisen kanssa, mut kuten todettu - ei sitä näin alottelijana viel oikee tajua et millon ei olla kusessa ja millon ollaa :-D Kaiken huipuksi ton episodin jälkeen 'tie nousi pystyyn' jo noin 50 metrin päässä ja pitikin ajaa takasin.

Tankkasinkin tänään. Viime tankkauksen jälkeen ei ollu ajettu kun 225km ja meinasin et en nyt vielä viiti (tossahan ei b mittari toimi) mutta tankkasin sitten kuitenkin. Ja ihan fiksu veto se olikin, (muistaakseni) 42 litran tankkiin meni 35 litraa :-D Se 'alle 9 satasel' millä toi ajettiin sillon maantieajona kotiin, tuleekin sitten melkein tuplattua tälläsessä sekalaisessa.

Tyhjäkäynti sekoilee edelleen hienoisesti, mut siitä kaikesta kaasarin saissesta se vaan johtuu. Joka kerta kun ottaa tyhjäkäyntisuutimen irti niin saveahan siellä on. Nyt toi kuitenkin jo pääasiassa pelaa, joten ehkä se siitä tokenee.

Ai niin. Meni siellä offatessa repsikan peili varresta poikki. Mut se nyt ei oo kyl mikää kummonen tappio ku 1) niin pienist peileist ei nää mitää kuitenkaa joten 2) mul on siihe paremmat peilit jo valmiiks hommattuna


26.4.2009

Sain näppeihini tälläsen komeen komponentin millä saa latukan ilmanputsarin ton weeperin päälle:

Komiahan se on, ja hetken jo iloitsin että saadaampa orkkislooki pienellä vaivalla. Mut yhtä neuvostoliittolaisesti toi on tehty ku kaikki muuki tässä rojektissa. Toi istuu kaasarin päälle ku hanska kätee, ja pultinreijätki on millilleen oikealla jaolla joten ei pitäs olla ropleemia tiedossa. Eipä ei. On vaan menny sen verran pieleen toi että vaikka valu sopii kaasariin tosi napakasti ja pultinreijät on pilkulleen niin ne reijät on kuitenkin tohon valuun nähen sen verran pielessä että ei toiveitakaan saada yhtään pulttia kiinni. Myyjän mukaan toi on ollu kyllä DGV:ssä ja DGAV:ssä kiinni ennekin, liekö noissa sitten tapahtunut jotain muutoksia vuosien varrella. Toi mun kaasari on kuitenkin vuodelta '76 niin onhan siinä saumaa että jotain on tapahtunu.

Suurensin noita pultinreikiä sitten kolmisen milliä ja sitten saikin jo yhden pultin kiinni. Muissa tosin vieläkin melkein puolen reijän heitto. Dremelöin sitten vastakkaista pultin reikää sen verran railakkaasti että ton saa nyt kahdella kiinni, se saa riittää. Toivottavasti vaan mahtuu sitten toi ilmanputsarin kotelokin vielä.

Kaasaripuoli on pelannu jo ihan kivasti, viime päivinä ei oo tartten kun kerran tai kaksi ruuvata tota tyhjäkäyntisuutinta.

Tossa ois nyt sitte ne vanteet joita tuolla aijemmin kerroin että testasin. Vähän uloshan ne tuo ja noin, mutta kun noi on vähintäänkin kohtuuhintaset ja noita muutkin näyttävät käyttävän niin otin sitten vastaan. Nyt ne on viety sorvarille keskireijän suurennukseen, lupas rohkasevasti et 'ehkä ens viikon lopulla'. 'Hienoa'

Mut eipä siinä mitää, toi rengashomma alkaa muutenki menee vähä puihin. 'Virallinen kokohan' näihin ois 235 75 15 ja sitä läheltä liippaava 30.9 9.5 15 ois kans mahollinen. Tarkotushan oli hommata ne Insa Turbo Saharat kun ne on kai hyväksi havaittu mut nythän onkin niin et eihän niitä tästä maasta löydykään. Maahantuojalla ei oo, ja ainakin neljästä muusta virmasta oon kysyny. Tossa hintaluokassa ei oikeestaan muita vaihtoehtoja oo, ja kun nykyiset kumitkin (205 80 16 Saharat joissa runsaasti pintaa) suoriutuu niin en rupee 'huonompia' ostamaan. Englannista noita näyttäs saavan, rahteineen vain jotain kymppejä enemmän kuin Suomesta. Katotaan saako toi myyjä vastattua mun tiedusteluihin.


Seuraava sivu
Niva etusivu