Edellinen sivu
Niva etusivu

Toukokuu 2010


7.5, Perjantai

Huomenna ois sitte vissiin Niva lähdössä. Aamulla käyn vielä vaihtamassa peräöljyt sen taannoisen pienimuotoisen kahluun jäljiltä ja sitte se ois keula kohti Kouvolaa josta matka jatkunee uuden omistajan mukana aina Suomussalmelle asti. Ostajaehdokas on tutustunu rojektipäiväkirjaan ja mä oon koittanu parhaani mukaan 'pelotella' sitä että nää on aika hurjia vehkeitä mutta sen verran ladamies tuntuu olevan ettei pelota.

Otimpa tuolla parkkihallissa vielä kuvan josta selviää aika hyvin millanen ero on ajovaloissa kun Nivassa on tuliterät Hellan umpiot, 90% Osram polttimot, uudet johdotukset sekä tehokas laturipuoli ja Läjässä on sitten pari vuotta vanhat Sirius tuningumpiot, jotkut polttimot ja vakiosähköt. Voi olla että teen asialle jotain :-)

Palaampa astialle loppuyhteenvedon kanssa sitten huomenna jos näin käy.


8.5, Lauantai

Peräöljyjen vaihto oli ihan turhaa, ei sieltä tullu sellasta vedensotkemaa varmaan kun teelusikallinen mutta tulipahan vaihdettua. Meinas vaan tulla pieni propleem kun sillon ekalla oikeella mettäreissullahan mä kalautin perän melko voimallisesti kiveen ja oli näköjään sitten tyhjennyspropussa se kuusiokolo vähän rutussa. Mut kyl sinne avain meni pienellä voimankäytöllä ja homma hoitui.

Sitten autoilin Kouvolaan (50km) vähän sivuteitä pitkin kun ostajan juna oli hivenen myöhässä ja mä tapani mukaan etuajassa. Kohta se jampesteri siihen tulikin ja sitten potkittiin renkaita. Nää nettisivut ja mun lukuisat varoittelut auton hurjuudestä, äänistä ja vapinoista olivat ilmeisesti sen verran luottamusta herättävät ettei se halunnu edes koeajaa. Eipä silti, ei sillä koeajolla ois kyllä mitään sellasta selvinnytkään mitä ei täällä ois jo kerrottu. Kaupat sitten tehtiin ja se lähti.

Siitä on nyt aikaa 3½ tuntia joten olettaisin että sen 550 kilometrin kotimatka lienee jo puolen välin paikkeilla eikä oo vielä vikailmotuksia tullu. Mä kyllä sanoin et toi auto toho hintaa on kyl sellain paketti et vaikka se laukeis ensimmäisii liikennevaloihi ni mä en aijo muuta ku esittää pahoitteluni :-D

Et se nyt sitte meni.

Talouspoliittiselta kantiltahan tää oli ihan sellain peruskatastrofi niiku nää harrasteautot yleensä on. Ostetaan harrasteauto hintaan X, remontoijjaan sitä kaksinkertasella rahamäärällä ja helvetillisillä työllä ja myydään sitten vain vähän kalliimmalla mitä ite siitä aikanaan maksettiin :-) Oishan tosta voinu enemmänkin saada mutta mulle oli nyt sattuneesta syystä vaan lähinnä tärkeintä päästä siitä eroon.

Näin loppuyhteenvetona voisin allekirjottaa ladaharrastajien ilmeisesti suht yleisen mielipiteen et aina näissä on jotain tekemistä mutta kyllä nää kuitenki pelaa. Sitä yhtä hämmästyttävää stoppia lukuunottamattahan tossa ei oo ollu koskaan mitään ajoa estävää vikaa, mut onhan tota saanut ruuvata. Ainakin mun maastoajeluihin toi on riittäny ihan hienosti, suurin puute vaan on se ohjaustehostin. Vakiokokosilla renkailla vielä menee mutta noilla isommilla toi ohjaus oli pysäköinti- ja maasto-olosuhteissa aivan toivoton. Kun 'auto edes vähän liikkuu' ei tota niin paljoa keventäny että se ois kauheesti mieltä parantanu vaikka tollastakin mantraa kuuluu hoettavan.

Eikä tässä nyt sitten kai muuta tämän asian tiimoilta enää, hoitelen maasturointini jatkossa tolla Land Cruiserilla ja toivon että se ois vähän vähemmän huoltoa vaativa peli.

P.S. Oon edelleen sitä mieltä että ohjaus (lukuunottamtta noita hitaita jäykkiä tilanteita) on kivempi ja jousitus mukavampi Nivassa 2" korotuksilla ja suurimmalla sallitulla rengaskoolla kuin 2" korotetussa Läjässä jossa suurimmat sallitut renkaat :-)


Edellinen sivu
Niva etusivu