Edellinen sivu Seuraava sivu

Joulukuu 16


Torstai 29.11.2016

Kun kone nyt oli todettu toimivaksi, rupesin tavoitelemaan purkaamon ukkoa niinkun oli sovittu ja niinkun hän oli ihan itse ehdottanut tehtäväksi kun homma alkaa olemaan selvä. Soittelin yhtenä päivänä, toisena ja kolmantena, mutta ikinä en saanu kyseistä henkilöä langan päähän. Ei ollut paikalla, sanottiin että pyytävät soittamaan, oli lomalla ja oli millon missäkin. Sitten kyllästyin taas soittelemaan ja lähetin asiani kirjeellä. Hain siinä mielestäni hyvinkin sopuisaa 310 korvausta (20e siitä että jouduin maksamaan puuttuneiden osien rahdin, 5e käynnistyssumusta jota kehoittivat koittamaan, 65e auton hinaamisesta korjaamolle ja 220e korjaamokuluihin) kuluista, tai vaihtoehtoisesti 500 euroa eivätkä kuule minusta enää ikinä vaikka tuo porsisi seuraavassa startissa. Pyysin myös kuittia käteisellä suoritetusta osuudesta koska sellaistkaan ei ollut. Lähetin tuon MA 28.11 ja annoin aikaa asian hoitamiselle MA 5.12 asti. No ei sieltä luonnollisesti kuulunut mitään. KE 7.12 lähetin tuon uudestaan ja kirjoitin että hoitavat asian lähipäivinä. Ei kuulunut mitään lähipäivinä.

MA 12.12 alkoi sitten mitta täyttyä, ja lähetin heille tekstiviestin. En yleensä tekstareilla tykkää asioita hoidella, mutta eipähän sinne näyttänyt mitään yhteyttä muuten saavan.

Kyllä se puhelu sieltä sitten tulikin. Paljonhan siinä oli taas kaikenlaista diipadaapaa mitä en olisi enää jaksanut kuunnella, mutta pitivät korvausvaatimustani erittäin asiallisena joten korvaus olisi tulossa. Lupasivat tarvittaessa myös noin 250 eurolla muita purkuosia jos tulee tarvista. En kyllä keksi mitä minä purkaamolta tarttisin, ja vaikka joskus jotain tarttisinkin niin tilanne tulee olemaan sen verran akuutti että en noiden kanssa rupea mitään pisnistä enää tekemään.

Laskujenmaksupäivä heillä on kuulemma Perjantaisin, ja lupasin odottaa Keskiviikkoon asti ja sitten en enää heiltä kysele mitään jos ei rahaa näy. Maanantaina ei vielä näkynyt joten laitoin taas tekstarin, ja vihdoin viimein Tiistaina 20.12 oli rahat tilillä. Ja vain 2½ kuukaudessa siitä kun nämä vastoinkäymiset alkoivat. Kuittia ei ole vieläkään tullut, laitan asiasta muistutuksen heti huomenna. Vaikka en sillä kuitilla mitään teekkään niin hankin sen vaikka kuluttajasuoja-asiamiesvirkamiesviranomaisen tai verottajan kautta kun tästä on näin kova vääntö tullut.

Ja sitten vähän remonttiasiaakin.

Tossahan on v/e nurkasta kuulunut kolahtelua epätasaisuuksissa, ja kävin sitten tuossa katsastuskonttorilla nosturilla sitä vikaa hakemassa. Molemmat alapallot väljät, vasen erityisesti, joten asia siltä osin selvä. Samalla todettiin että pakoputki on loppupäästä aika lopussa, joten remonttia on tiedossa aina vaan.

Seuraavana päivänä sitten vaihdettiin työmaalla pallot.

Remontin päätteeksi oli vielä aurauskulmien säätö, tällä kertaa vähän modernimmilla vehkeillä kuin mihin olen aijemmin tottunut.

Hienommat autot vaatii hienommat kalut :-D

Uusien pallojen ja kulmien säädön jälkeen tästä tulikin huomattavasti fiksumman oloinen ajella. Tähän mennessähän tämä oli sellainen että jos oli vähänkin liukasta (ihan vaikka sileä urapaikkausasvaltti sateella) niin ratti aina kääntyi johonkin suuntaan ja tuntui siltä kuin ajaisi peilijäällä, mutta sitä oiretta ei enää esiintynyt. Talvirenkaathan tässä on aika huonot mutta kyllä nyt ajelee ihan sujuvasti liukkaammallakin tiellä, tai ainakaan en ole vielä peljästynyt. Samaten kiihdytyksessä (!) kakkoselle vaihtamisen jälkeen esiintynyt vetonivel vapina meni pois, liekö sitten väljät nivelet päästäneet vetoakselit sellaiseen asentoon että vähän ravisti. Tuota oirettahan ei edes esiintynyt missään muussa vaiheessa kuin noin 10kmh alueella heti kakkoselle vaihtamisen jälkeen.

Se kolahtelu epätasaisuuksissa ei tietenkään hävinnyt. Miten ihmeessä mulle tulee mieleen kaikki remontit vuosien mittaan missä on ollut millon mikäkin selvä vika mutta korjaaminen ei vaikuttanut oireen esiintymiseen....

Asunto-osaston akun kuntoa olen tässä ja vähän arponut joten aijoin vaihtaa sen ettei lopu sähköt kesken kaiken puskassa, joten penkki irti jnpp. Onneksi tein vielä vähän mittauksia ennen vaihtoon rupeamista, kun saatoin sitten todeta että eihän sitä edes tarvitse vaihtaa. Näissä vehkeissähän on asunto-osassa sellanen sähköpaneli jossa on mittareita ja merkkivaloja, ja kattovaloa käytettäessä se rupesi aina kitisemään virran vähyydestä ja siitä olin päätellyt akun heikkouden. Nyt sitten vaan totesinkin että vika lienee auton heikoissa johdotuksissa kun akulta löytyy edelleen 12.x volttia vaikka taulun mukaan oltiin enää reilussa kymmenessä, eli kaikesta päätellen akku on ihan ok. Toi kattovalo saattaa olla hyvinkin joku jälkiasennus, sillä se vie yksinäänkin niin paljon virtaa että noi 'vikavalot syttyy' kun taas kaikki muut auton sähkökamat voivat olla päällä samaan aikaan ilman mitään ongelmia. Suunnitelmissa on vaihdella ledejä noihin valaisimiin tässä talven aikana, joten luultavasti tuokin ongelma häipyy siinä samalla.

Kun paikat olivat levällään niin väsäsin sitten samalla 'tilapäisen' tupakansytkäriliitännän tohon penkin taakse että saa siitä sitten iltasella latailla puhelimia ja muita roinia. 'Tilapäisvirityksen' tilalle olisi kuitenkin ajatuksena väsätä sinne sun tänne tehokkaita USB töpseleitä noihin lataustarpeisiin, mutta onhan tässä ehkä muutakin ohjelmaa joten toi saa riittää toistaiseksi. Ja varmaan siitä eteenpäinkin :-D

Hämmästelin siinä samalla myös tuota entiedämitälaitetta joka on siinä akun vieressä.

Tai no kyllähän tuossa lukee selvällä ranskalla että akkueroitinhan se on. Täytyisi tuohon systeemiin vähän perehtyä joskus, kun ton edellämainitun sähkötaulun mittarista kuuluisi näkyä myös 'ajoakun' jännite mutta ei näy. Ei se nyt mikään ongelma ole, mutta kivahan se olisi että toimisi.

Koska uupuneisuuteni lämmityslaiteremonttiin oli parin viikon huilimisen jälkeen jo laantunut ja oli pienesti ajatuksena päästä jouluna reissuun, vein auton Kouvolaan korjaamolle jotta tutkivat tuota lämmitysongelmaa. JA MITEN IHMEESSÄ SATTUIKAAN että laite pelasi moitteettomasti sen pari päivää mitä auto siellä oli vaikka koittivat kuin kiusata. 'Eipä olisi uskonut'.

Kun tuo siellä kävi tuntitolkulla niin totesivat että laitetila (lähes täysin suljettu pieni boksi missä tuo lämmitin on) kuumenee lähemmäs kuuteenkymmeneen asteeseen ja arvelitvat josko sillä olisi sitten jotain tekemistä asian kanssa. Ehdottivat että laittavat vielä yhden lämpimänilmantulon autoon koska yksi laitteen lähtö oli ei käytössä/tukittu, ja tekevät tilaan muutamia ilmanvaihtoreikiä ja näillä muutoksilla saataisi sitten tilaa viilennetyksi. Myönnyin tähän ja rupesivat hommiin. Melkein heti puhelun jälkeen muistin kuitenkin että olinhan minä käyttänyt tuota laitetta niinkin että laitetilasta puuttui kokonaan yksi seinä ja 'katto', ja että silloinkin se oli ruvennut sikailemaan ihan vartissa ja ei se kyllä voinut kuumuudesta johtua.

Lisäys 25.3.2017; Sähköjärjestlmästä löytyi pikkunen vika joka aiheutti muuallekin toimii/eitoimi/toimii -ongelmaa, kts päivitykset Tiistai 14.3.2017 ja Sunnuntai 19.3.2017

Remontti kuitenkin tuli tehtyä, ja on se nyt sen jälkeen pelannut ihan hyvin. Samalla keikalla teetin myös kaasuvehkeiden koeponnistuksen ja lopputulos oli että kaikki kunnossa.

Koska silloin kun tuon vehkeen kanssa taistelin niin tilasin ebaysta tietokoneeseen liitettävän lämpömittarin jotta olisin sillä saanut sitten oikein 'mustaa valkoiselle' että kattokaa nyt, ei tää pelaa p*skan vertaakaan, niin ihan mielenkiinnosta nyt sitten tutkin että miten tuo nyt sitten käytännössä pelaakaan.

Käyrästö esittää 3 tunnin mittausta

Ensin sen töhöttää täydellä hyökillä vähän tavoitelämpötilaa korkemalle (tätä ei siis tapahtunut vian päällä ollessa ikinä koska se sammui aina muutaman minuutin päästä) ja sen jälkeen menee pienelle teholle ja ~pitää lämpötilan. Tuossa viivasuoran kohdan jälkeen säädin lämpöä pari astetta lisää, siksi se rupesi nousemaan. Kun tuo nyt parin päivän omien kokeilujenkin jälkeen vielä toimi niin lähdettiin sitten joulun pyhiksi vähän puskaparkkireissuun Imatran suunnalle.

Joulupukkia me ei kuitenkaan pystytty hämäämään, löysi se meidät sieltäkin.

Turvallisuusorientoituneen appiukon joululahjat lasikuitukoppiharrastukseen.

Ja oli meillä muutenkin ihan jouluista!

Ne on joulutorttuja grillissä

Reissun jälkeen oli sitten ensimmäisenä rojektina pesu, toi kaikki skeida kun pinttyy aika tehokkaasti niin ei sitä oikein voinut pitemmäksikään jättää. Pelkällä autosamppoolla ei tee oikein mitään jos töhnät vähänkin kerkeävät kuivahtaa, liuotinpesuaine esikäsittelynä ei oikein toimi koska se tekee sitten emulsiota kun rupeaa vedellä/sampoolla pesemään joten aikaisempien kokemusteni perusteella koitin nyt ekaa kertaa Grojet 330 tököttiä tähänkin hommaan ja hyvin toimi. Ensin tiukka sekoitus sitä ja vettä painepulloon ja siitä sitten kohteeseen ja sen jälkeen pesu normaalilla autosampoolla. Ja ihan hyvä siitä tuli ilman sen suurempaa vaivaa.

Pesun jälkeen sitten hissunkissun talviteloille lämpimään varastoon kun ei omaan tallipaikkaan mahdu sisälle.

Vähänhän tässä olisi hinkua johonkin tulevanakin viikonloppuna kun ei tuo talvi näytä tänne eteläsuomeen vieläkään tulevan, mutta koitetaan nyt malttaa muutama kuukausi.

Kaikenlaista pikku askaretta on tehtävälistalle kerääntynyt, invertterin asennusta, tupla-akustoa asunto-osastoon, stereon vaihtoa ja supwooferia (:-D) ja sen sellaista, suapi nähdä mitä kaikkea sitä saa aikaiseksi.


Seuraava mainos laitettu 6.3.2017 koska tällä sivustolla käsiteltyä, syyskuussa alkanutta vaihtomoottoriasiaa ei ole saatu hoidettua loppuun asti
Paskaa tavaraa, huonoa palvelua ja kuititonta varaosakauppaa tarjoaa

rannikkogroup.fi
Tiivistelmä tapahtumista sivustolla karavaanari.org


Edellinen sivu Seuraava sivu
LJ etusivu