Edellinen sivu Seuraava sivu

Toukokuu 2017


Tiistai 9.5.2017

Kaikenlaisten menojen takia ei oo keretty nyt oikein reissaamaan, mut onneksi aina riittää kerrottavaa puuhasteluosastolta!

Vetoakselin vaihdatin, ei se tietenkään enää mitenkään mihinkään vaikuttanut koska kuten sanoin niin edellisen reissun aikana huomasin että ei oireile enää. Samassa yhteydessä huomattiin että sekä sisempi että ulompi suojakumi oli jo kerran vaihdettukin. Alle 10tkm ajettuun akseliin. Samalla tehtiin normihuolto, öljyjen ja ilmaputsarin vaihto. Öljyjä nyt ei varmaan ois tarttenu vaihtaa kun eihän edellisilläkään ole ajettu kuin pari-kolme tonnia mutta ei se nyt pahaakaan tee.

Samalla otettiin savutusmittaus, ja siitä tuli ihan hyvä. Laitan vielä kuvankin asiasta tähän alle, jos ei muuten niin vaikka ihan itelle muistilapuksi.

Arvo siis 1.23, aika kaukana sallitusta 3.0. Tämän jälkeen olikin sitten sopiva aika mennä katsastukseen, ja se meni ihan odotetusti.

Jopa ajovalojen korkeussäätö pelasi jotenkuten, mitä kyllä ihmettelin kun eihän ne säätimet edes ole kiinni umpioissa. Tosin kun tätä sitten naureskelin vetoakselin vaihtaneen ja huollon tehneen korjaamojampan kanssa niin se olikin kuulemma laittanut ne kiinni ja ne ihan oikeestikin jotenkuten pelasivat :-D

Oon tässä sillontällön funtsinu toho repsikan jakkaraan sellasta kääntöalustaa kun se ois sillontällön tarpeen, ja ku viimeks tuolla Tuuurissakin todettiin et ukkojen kuuluu istuu keulil ja kyttäillä toimintaa ympärillä niin tutkin sellasta taas. Vajaasta parista sadasta alkaa uudet ja ihan niin paljon en sitä halua, ja käytetyt mitä tulee myyntiin menevät pikavauhdilla niin vielä on jääty ilman. Nyt sitten kuitenkin onnistui, kattelin yksi aamu lasikuituharrastajien foorumia ja joku oli ihan justsillään laittanu linkin huutonetin ilmoitukseen tälläsestä ja sinne sitten. Hintapyynti oli 120, selvästi alle uuden mutta kuitenkin enemmän kuin sen hetkisessä talouspoliittisessa tilanteessa halusin maksaa. Tein sitten ihan omasta mielestänikin vähän hräskin alhaisen tarjouksen, mutta se kelpasi ja kaupat tehtiin. Alusta oli Helsingissä ja mulla oli muutaman päivän päästä asiaa sinne muutenkin niin noutokin onnistui 'ilmaiseksi'.

Ilmoituksessa kerrottiin vain että käy tähän vuosimalliin, ei siinä sen enempää lätisty enkä minkä kysellyt. Noutaessa myyjä kyllä omatoimisesti kertoi että ei se nyt ihan heittämälä mene vaikka tälläseen autoon onkin, mut en mä tästä yllättynyt koska olin lukenut monta muutakin asennuskertomusta ja osasin odottaakin ettei kyseessä ole ihan puskaparkissa illan ratoksi suoritettava operaatio. Muutaman päivän keräsin intressejä projektiin ja sitten toimeksi.

Auton penkkihän tulee tuohon kiinteään jalustaan kiinni takaa päältäpäin ja etureunasta nuolen osoittamasta suunnasta. Kuten kuvasta näkyy, kääntöalustan etureuna on erilainen. Reikä siihen, pultti ja mutteri ja sillä selvä. Mutta sitten alkoikin vähän suuremmat metallityörojektit.

Reikäväli tuossa irtokiskossa ei millään stemmannyt noiden levyjen reikiin niin että molempiin olisi saanut pultit, enkä varsinkaan tajua miten tossa levyssä voi olla ihan selvät jäljet noissa kodin missä siinä jäljet on. Tai ei toi kisko ainakaan ole voinut olla molemmista reijistä kiinni samalla kertaa. Päädyin sitten siitämään kiskon niin paljon eteenpäin (oikealle) kuin se menee ja porasin taakse tyystin uuden reijän tuohon levyyn. Näin siksi että saatiin tolle penkin edestä tulevalle kiinnityspultille mahdollisimman paljon varaa tulla reijästä läpi ettei tarttee sitten alkaa viilaamaan pultista muutamaa milliä vois vain siksi että ei mahdu.

Koska auto on edelleen eri paikassa kuin tuo mun varsinanen pajamesta, suunnittelin hetken pultteja ja prikkoja ennenkun lähdin takaisin remonttikohteeseen.

Nythän se kävikin sitten kivasti. Koska miljoonalaatikosta löytyi noita isoja paksuja prikkoja niin laitoin sitten sellaisia, eipähän käy sitten mahdollisessa mällissä niin että pulttien kannat tulee levystä läpi. Jos olisi malttanut niin voi prikatkin olisi voinut maalata mustiksi mutta olkoon nyt toistaiseksi. Eli ikuisesti :-D Sen jälkeen voitiin todeta toinen epäkohta josta myyjä mainitsi ja jota jo vähän aavistelinkin kun ihan kaikki osat eivät näyttäneet edes silmämääräisesti siltä että ne olisivat täysin yhteensopivia.

Ton lähemmäs toisiaan noita osia ei saanu ja härsimpi jamppahan olisi vaan vetänyt ruuvit tiukalle ja ollut tyytyväinen, mutta ei sovi kyllä meikäläiselle. Suunnittelin kairaavani penkin pultin reikää sen verran että sen saa nätisti kiinni, mutta vinkua mulla ei ole ja porakoneen kierroksilla homma ei oikein sujunut. Kuskasin sitten penkin Ylä-Kymin parhaan palvelun Tonycariin jossa reikää kairattiin ja sitten sattui reijät jo linjaankin.

Kuvaa ei loppuhuipennuksesta näköjään tullut otettua - ja noikin on 'aika jees' - mutta tollanen se nyt on. Aamulla hain pulttikaupasta valmiiksi tohon käypäsen pultin ja pistin samoilla jättiprikoilla kuin muutkin paikat niin eiköhän tuo nyt kestä. Samalla ostosreissulla ostin kovat pultit kaikkiin muihinkin paikkoihin, en tieä onko tarpeen mutta musta noi penkkihommelit on joka autossa olleet astetta jämymmän oloisilla pulteilla ja muttereilla.

Ja kyllä se nyt sitten otimii. Käytetyt prikat ovat sen verran paksuja että kun tossa istuu ja pyörittelee niin systeemin pultinkannat vähän ottavat toisiinsa kiinni, mutta niistä selviää kun vähän heijaa penkkiä siinä kohtaa missä se tuntuu kanittavan. Ja tukevathan vastakkain olevat pultin kannat sitten koko rakennetta ajellessa niin ei olla pelkän saranan varassa. Kun penkillä ei istuta niin se pyörii ongelmitta, elintasomaha vaan sitten painollaan ulosmittaa toleranssit.

Jos satun joskus innostumaan niin maalaan noi prikat mustaksi ja 'viilaan' millin pois pulttien kannoista, sitten on hienompi ja toimivampi. Mutta todennäköisesti en..

Kyllähän tää ihan odotusten mukainen savotta oli. Jossain joku saku antoi tuotepalautetta että normijamppa olisi palauttanut vehkeen mutta koska hän oli käsityömies (??) ihan ammatiltaan niin homma kuitenkin onnistui. Ja allekirjoitan ton kyllä täysin, jonkunverran metallimieshommiahan (ihan jokaista pultin pituuden entraamista ym pikkujuttua en edes maininnut) toi vaati ollakseen 'Ducato 2000' kääntöalusta. Toki! Noita alustoja kun netistä kattoo, melkeimpä mihin automerkkiin vaan, niin monesti todetaan että käy vaan XX ja YY merkkisiin penkkeihin tai ei käy ZZ penkkiin. Kovasti tavallisen Ducatopenkin makunen tää mun oma ainakin on, et ehkä noi alustojen tekijät vaan vähän oikoo siitä tai tästä ja homma hoidetaan em. varoittelulla.

Mut valmista tuli kuitenkin!


Seuraava mainos laitettu 6.3.2017 koska tällä sivustolla käsiteltyä, syyskuussa alkanutta vaihtomoottoriasiaa ei ole saatu hoidettua loppuun asti
Paskaa tavaraa, huonoa palvelua ja kuititonta varaosakauppaa tarjoaa

rannikkogroup.fi
Tiivistelmä tapahtumista sivustolla karavaanari.org


Edellinen sivu Seuraava sivu
LJ etusivu