Edellinen sivu

Syyskuu2017


Sunnuntai 10.9.2017

Pariin kuukauteen en ole päivitellyt ja nyt olisi sitten tarinan loppu tarjolla.

Heinäkuun alussa käytin jääkaapin huollossa kuten olin suunnitellut. Sanoin viedessäni suoraan että perse on auki, joten ei haittaisi vaikka selviäisi halvemmallakin kuin sillä puhelimessa puhutulla 'ei pitäis paljoo yli 200 mennä' mutta laitetaan kuitenkin ihan kuntoon se. Noudettaessa lasku olikin sitten vain neljäkymppiä, kaikki oli ollut kaikinpuolin kondiksessa ja pelkillä puhdistustoimilla se saatiin niin hyväksi kuin sen nyt saa.

Ja kyllähän se tuon jälkeen vähän paremmin pelasikin. Olin muutenkin alkanut pitämään tuota sähkökäytöllä aina kun edessä oli vähänkään pidempi ajomatka, ja kun lomareissussa pidettiin vielä kaappi muutenkin aika täynnä (=paljon kylmää tavaraa) niin kyllä se lämpösemmilläkin keleillä pysyi ihan siedettävissä lukemissa paikallaan ollessakin.

Syistä jota ei nyt tässä maksa vaivaa alkaa selostamaan, tarkoitus oli jo alkukeväästä asti laittaa tämä kesän päätteeksi myyntiin. Koska syksy nyt ei ole ihan näiden vehkeiden kovinta kysyntäaikaa, laitettiin auto kokeeksi myyntiin jo Heinäkuun alussa ennen reissua. Tapani mukaan ilmoituksesta tuli pitkä kuin nälkävuosi, kun kertoilin siinä palttiarallaa kaiken mitä ollaan tehty ja millainen auto on.

Pistin siihen myös että hintalappuhinnalla saa heti, mut jos malttaa oottaa sen verran että heitetään reissu niin voidaan sitten vielä vähän neuvotella.

Ilmoituksella oli ensipäivinä satoja katsojia, eikä mennyt montaakaan päivää kun ensimmäinen pariskunta tuli työpäivän aikana katsomaan. Koeajolla käytiin ja olivat tyytyväisiä. Sovittiin että palataan reissun jälkeen asiaan ja että jos eivät löydä mitään sinä aikana (=vajaa 2vk) niin ruvetaan kaupantekoon. Sitten alkoi lomaviikko ja lähdettiin reissun päälle.

Ensimmäisenä iltana ajeltiin Joensuuta kohti, ja jäätiin joskus iltapäivällä johonkin en muista mihin mutta kelpo puskaparkki sieltä löytyi.

Vaikka näitä reissuja on jo jokunen tehtykin vuosien mittaan - niillä vuokra-autoillakin - niin tämä oli nyt eka kerta kun päästiin illanviettoon melkein mainoskuvausmalliin. Järvi loiskui ja keskikesän ilta-aurinko paistoi päin naamaa.

Seuraavana päivänä ajeltiin Joensuuhun, ja sieltä kohti Kolia. Mestahan on tunnetusti suht korkealla, ja ihmettelinkin kun palttiarallaa tasamaata vaan ajeltiin ja nousut mitä vastaan tuli, olivat kaikki ihan vaan normaaleja mäkiä. Mutta kyllähän se siitä sitten iloksi muuttui. Olin jostain joskus lukenut että nää pikkukoneet rupeevat mäkisessä maastossa kuumenemaan mutta itse en ollut koskaan vielä moiseen törmännyt vaikka pitkiäkin mäkiä oltiin joskus kiivetty. Mutta tuli tuokin ilmiö nyt tutuksi. Noi aijemmat mäkisuorituksethan olivat tapahtuneet maantiellä jossa vauhtiakin on, mutta nyt kun vedettiin viimeiset sadat metrit ykkösellä kävelyvauhtia melkoista mäkeä ylös niin näkyihän se jo lämpömittarissakin. Ei se nyt toki mihinkään kriittisiin lukemiin kivunnut, mutta ihan selvästi ylemmäs kuin missään aijemmissa ajotilanteissa. Kun ylös päästiin niin taisin käyttää 10 minuuttia tyhjäkäyntiä ennen sammuttamista.

Kuuma tuli kyllä 'raskastekoiselle' karavaanarillekin kun lähdettiin sitten köpöttelemään kohti maisemia.

Tuonnehan ei tietenkään saanut jäädä yöksi puskaparkkeeraamaan joten ajettiin sitten en muista mihin ja oltiin siellä.

Alunperin oli tarkoitus ajella tuolta sitten Ilomantsiin ja itärajan pinnassa ylöspäin, mut en muista miksei sitten ajettukkaan. Sen sijaan ajeltiin johonkin Iisalemn alapuolelle, josta löytyi sieltäkin komia yöpaikka.

Sitten käytiin Iisalmessa jossain autokaupassa tsekkaamassa yksi peltikoppimatkailuauto. Haasteltiin siellä sitten autokauppiaan kanssa vähän meidän myyntiprojektistakin, ja se vaan tuumasi että tähän aikaan kesästä tää hintaluokka on on kyllä tosi haluttu, ja oli se jo huomattukin. Ihan kiitettävästi oli tullut soittoja pitkin reissua. Tarjouksia oli tullut viidestä (joka oli reilusti alle puolet pyytämästämme) tonnista kymppitonniin, oli kaikenlaista sängyn mittatiedon kyselijää ja kulutuksesta kiinnostunutta. Yhdelle soitin peräänkin kun oli jättänyt yhteydenottopyynnön, mutta se ei sitten edes tajunnut mistä autosta oli kyse kun oli jättänyt niitä niin paljon :-D Kyseli muutenkin kaikkea maan ja taivaan väliltä ja esitteli omia näkemyksiään, ja minä olin jo ihan kahden vaiheilla sanomassa että ei tää varmaan oo sun auto. Mut ei siitä sitten onneksi kuulunutkaan enempää.

Tuolta sitten ajeltiin en muista mitä reittejä ja millä aikautaululla Tuuriin. Vaikka oltiinkin siellä yötä niin tällä kertaa ei menty leirintäalueelle kun ei me tarvittu sieltä mitään, ja oltiin kuultu - ja toki nähty itsekin - että siellä parkkipaikallakin on joskus kopit rivissä. Ja näin sesonkiaikaan tosiaan oli.

Koitin noita tosta penkan päältä oikein laskea iltasella mutta eihän siitä mitään tullut. Iltakävelyn yhteydessä koitin uudestaan ja tulin siihen tulokseen että varmaan joku 70-100 autoa/vaunua oli jäänyt parkkikselle yöksi. Melkoista.

Tuolta me reissattiin sitten jollain aikataululla Tampereelle. Hitusen olisi kutkuttanut käydä tsekkaamassa että minkä näköinen puulaaki toi mainostamani Rannikko Group oikein on, mutta tulopäivä oli venynyt vähän pitkäksi joten puskaparkki kiinnosti enemmän, ja seuraavana päivänä menin sitten mielummin Mobiliaan.

Sen tarkemmin en tuota reissua nyt muistakaan, mutta noin 1800 kilsaa saatiin tossa 9 (?) yön reissussa kasaan. Auto pelasi ongelmitta koko matkan, ja olihan sillä nyt jo tuota ennenkin ajettu sen verran että en oikeastaan enää edes epäillyt etteikö se kestäisi kasassa. Ennen reissua ~sovittu kauppakin meni puihin, tuli tekstiviesti että olivat hakeneet Oulusta jonkun toisen. No ei se mitään, ei meillä mikään pakko ollut päästä tästä eroon ja oltiin ihan ok senkin ajatuksen kanssa että tämä on meillä vielä ensi kesänä.

Aijemmin mainitsemani laatikon öljyvuoto oli edelleen läsnä vaikka luulin sen jo korjanneeni, joten kävin sitten siihen toimeen kun säilytyspaikalla oli aina pieni lätäkkö alla. Eikä mun pirtaan oikein sopinut vuotavan auton myyminenkään. Koska ei ollut oikein tietoa vetarirempan jälkeisestä öljymäärästä (liika?) niin lorotin kaikki pois ja pistin oikean määrän. No ei se vuoto silläkään loppunut. Sitten käytin auton korjaamolla nosturilla ja todettiin että nopeusmittarin 'lähdöstä' se tulee. Otettiin auki jotta ois vaihdettu O-rengas siihen, mutta ei ollut sopivan kokoista.

Tilasin sinne sitten varmuuden vuoksi noi kaikki osat, ei ne paljoa maksaneet ja eipähän käy sitten niin että jääkin vuotamaan ja sitten funtsitaan et 'olikhan siin muovis joku pien halkeama'. Noi vaihdettiin, ja sen jälkeen ei jäänyt enää lätäkköä alle. Pienenä erikoisuutena mainittakoon että kun tossa kuvassa on tuo tappi nro 6 jolla lukitaan nopeusmittarin vaijeri paikalleen, on sellanen kumislerba. Ehkä kaikki muut olisivat laittaneet esimerkiksi lukituspultin, mutta Ranskalaiset ovat halunneet laittaa kumitapin. Ja joo, Fiiatti on Italialainen mutta täsäs oli Ranskalainen kone ja luultavasti sen perässä Ranskalainen vaihdelaatikko.

Kesän kääntyessä loppua kohti rupesi yhteydenotot olemaan jo selvästi vähissä. Otettiin kokeeksi tonni hinnasta pois, siihen kun oli jätetty tarkoituksella reilu tinkivara. Yksi vielä tarjosi kymppitonnia ja yhdelle kävin näyttämässä, mutta noin muuten oli hiljaista. Ilmoituksen katselut olivat edelleen siinä +/- 50 päivässä joka oli musta kuitenkin ihan hyvin, vielä näitä joku katseli loppukesästäkin. Muutama viikonloppureissu tehtiin ja välillä puskaparkkasin työmaan pihassa, mihinkään pitempiin matkusteluihin ei töiden puolesta ollut mahdollisuuksia.

Syyskuun alussa tuo yllämainittu kympin tarjoaja otti taas yhteyttä ja halusi sopia katselmuksen ja niin tehtiinkin. Olikin pitkän linjan harrastaja tämä, tiesi palttiarallaa kaiken kaikesta joten ei tarvinnut pitää esitelmää perusteista alkaen. Kosteusmittarikin sillä oli mukana mutta ei sitä käytetty ennenkun pyysin että katotaas vähä ku en oo ikinä moista operaatiota nähnyt. Hiulasi sitten sieltä sun täältä, eikä ollut mitään valittamista missään. Tämä ei minua toki yllättänyt koska mitään oireita moisesta ei ollut missään vaiheessa esiintynytkään. Olin oikeastaan ajatellut käyttää auton mittauksessakin jossain välissä jos ei ala menemään kaupaksi, mutta oli vielä tekemättä koska kuten sanottu, ei meillä ollut mikään hoppu asian kanssa.

Hintaneuvottelut käytiin, ostaja pysyi tarjouksessaan ja minä ilmoitin 'viimisen tiukan hinnan'. Poistuivat paikalta ja lupasvat palata asiaan vielä samana päivänä. Ja kyllä he sitten palasivatkin, ja sen jälkeen me lähdettiin tallille tyhjentämään autoa. Seuraavana päivänä Pentti sitten lähti, ja muutama päivä siitä eteenpäin se oli jo saanut uudet rekisterikilveet joiden edessä ei lue FIN

Vaikka aina sanotaan että ei näihin vehkeisiin pidä kiintyä, niin kyllähän se niin on että kun maailmalle lähtee joku tällänen aparaatti minkä parissa on vietetty tunti jos toinenkin nyrkit savessa niin tilanne on kuitenkin aika lailla eri kuin se kolmen vuoden välein vaihdettavan käyttöauton vaihtaminen. Nyt on sitten tullut tutuksi Trumaticin rassaamien, asuntoautojen tekniikka yleisesti ottaen ja tuskin koskaan unohdan minkälaista on vaihtaa Ducatoon moottori :-D Ehkä vähän yllättäen voisi todeta että tässä hommassa oli jopa jotain samaa kuin tuossa Landcruiseroinnissa. Kokoajan vähän sen oloinen että jostain ratkeaa, arkiajossa tuntui että ihan kun ois vähän rempallaan sieltä sun täältä mutta sitten kun ruvetaan siihen hommaan mihin vehje on tehty niin kaikki on kohdallaan ja homma toimii.

Oikeastaan ainoa sellainen pitemmän päälle arveluttava 'o-ou, mitähän tästä tulee' -kohta autossa oli takaseinä, siinä on kuppaa joka mielestäni meni huonompaan suuntaan jo tänä aikana kun auto meillä oli.

Kuvaa on säädetty jotta epäkohta erottuu selvemmin, ei se noin silmiinpistävä todellisuudessa ole.

Tuossahan on ihan selvästi kahdessa 'rivissä' tuota kuppaa, ja alhaalla hyvää vauhtia olisi muodostumassa kolmas. Kaikki ostajaehdokkaatkin tämän toki huomasivat, mutta ei sitä kukaan minään merkittävänä ongelmana pitänyt vaan pistettiin ihan ikääntymisen piikkiin - niinkuin muukin pieni kuppa siellätäällä. Mutta liittyyhän tuo nyt ihan selvästi johonkin rakenteisiin, enkä varmaan itse olisi ohittanut asiaa ihan olankohautuksella. En vaan oikein tajua että mitä tuossa on tapahtumassa. Onhan tossa nyt varmaan vastaavia tukirakenteita joka paikassa, joten ihmetyttää että miksi noi tulee noin selvästi esiin. Tuossa kohtaa sisällä on toki suihku joten jotain kosteusliitännäistä asiaa voisi ajatella, mutta ei siellä sisäpuolella ole yhtään mitään viitettä mistään ongelmasta. Ei ainakaan silmällä tai nenällä havaittavaa, eikä se kosteusmittarikaan sanonut mitään asiasta. Oikeastaan ainoa mitä itse keksin, on että seinä elää ton rakenteen kohdalla ja jossain vaiheessa sitten maalikerrosta on alkanut harmittamaan, se on antanut periksi ja niin poispäin.

Vajaa viikko myynnin jälkeen näinkin sitten jotain ihan hitusen järkkyä. Odotin risteyksessä vuoroani ja katselin että tuoltahan tulee samanlainen Solifer, ja kun se meni siitä edestäni niin katselin että ompa aika karussa kunnossa verrattuna Penttiin vaikkeihän sekään nyt ihan mikään virheetön enää ollut. Lähdin sitten samaan suuntaan ja katseli jo kaukaa että wtf. Syyllistyin ehkä jopa pienimuotoiseen kaahaamiseen kun halusin saada sen kiinni ja katsoa lähempää. Joo. Jos se nyt oli sivusta hieman hurja niin..

Jos oisin Aku Ankka niin oisin sanonut kääk. Kaitpa se on tuokin ollut joskus vain jotain pientä kuppaa. Kuvan yksilö nyt on tietysti korjattu aika roisilla tavalla, mutta kai tosta on pakko päätellä että ei se pieni kuppa ainakaan parempaan suuntaan mene. Menin niin sekaisin tuosta että ei käynyt edes mielessä ajaa perässä ja kysyä että mitä helkkaria tuolla tapahtuu, tiedä sitten olisiko omistaja ollut kuin halukas keskustelemaankaan aiheesta mutta kyllähän toi nyt vähän kiinnostaisi. Pentin uusi omistaja kyllä suunnitteli korjauttavansa noi kupat, toivottavasti vaan on vielä siinä kunnossa että tulee pintaremontilla kuntoon tai että saa edes hidastettua katastrofia. Tota kuvaa kun kattelee niin tulee melkein huono omatunto vaikkeihän siihen nyt oikeastaan ois syytäkään, ei niitä epäkohtia mitenkään kuitenkaan peittämään pyritty.

Mut niin ja näin, reilu 8000 me tällä kerettiin reissata ja nyt katellaan sitten vähän toisenlaista reissukulkinetta.

Loppuun vielä muutama kuva myynti-ilmoituksesta.


Seuraava mainos laitettu 6.3.2017 koska tällä sivustolla käsiteltyä, syyskuussa alkanutta vaihtomoottoriasiaa ei ole saatu hoidettua loppuun asti
Paskaa tavaraa, huonoa palvelua ja kuititonta varaosakauppaa tarjoaa

rannikkogroup.fi
Tiivistelmä tapahtumista sivustolla karavaanari.org


Edellinen sivu
LJ etusivu