17.4.2010

Nyt kun on vuosi tullu maastoautoiltua enemmän tai vähemmän (valitettavasti aika vähän) ja kivaa on ollu ni erinnäisistä syistä johtuen päätin sitten vähän edetä tässä harrastuksessa. Ensimmäinen niitti oli se kun kaveri hommasi vakiokuntoisen Läjän (Siis LJ70) ja kyllähän se nyt tuntuu paljon ajettunakin ihan toisen kaliperin vehkeeltä kuin toi Niva. Toinen merkittävä seikka on se että meiltä on talli lähdössä juuri alta, ja Nivan suht tiheä 'harrastusväli' ei oikein sovi yksiin sen kanssa ettei oo omaa paikkaa jossa rassata.

Se nyt oli itestään selvää että turpotiiseli se pitää olla. Vaikka mä sillon Nivaa hommatessa systemaattisesti skippasin tiiselit, ni kävihän se aika nopeesti selväksi että todelliset vaihtoehdot on tiiseli tai sitte iso pensakone. Samaten oli selvää että se pitää olla lyhyt. Ja tietysti tietty hintaskaalakin on olemassa. Näin ollen jäljelle jäi vähemmistömerkkejä kuten Daihatsu ja vähemmistömerkki ei käy ihan selkeistä harrastusteknisistä syistä. Pajeroitahan on myös nettiauto täynnä mut sellasia ei o offihommissa 'kellään' ja siihen on kai syynsä joten ei mullakaan ole. Niimpä jäljelle jäi käytännössä Läjä, niitä on paljon joten kai niistä on johonkin ja kaverin kampekin vaikutti ihan fiksulta. Tallipaikkaongelmasta johtuen toivomuslistalla oli myös mahdollisimman valmis vehe. Ja vaikka meillä vielä tilat olisikin nii en mä tiedä jaksaisinko mä ruveta taas tekemään tyhjästä :-D

Tähän väliin haluisin muuten todeta että vaikka lyhyitä on sekä Niva että Läjä, ni ainakin toi kaverin vakioläjä tuntuis nyökkivän epätasasuuksissa ihan selvästi terävämmin kuin tuunattu Niva.

Offipalstalla ei ollu mitään tarjota, vanhojakin ilmotuksia Lähistä oli aika vähän. Tällä kertaa - päinvastoin ehkä kuin silloin Nivaa hakiessani - mulla ei ollu mikään kiire mihinkään vaan ajattelin että oottelen nyt sujuvasti sopivaa, Nivaa on kuitenkin rassattu niin paljon että se on nyt kai niin hyvä kun Niva yleensäkin voi olla. Kunnes taas jotain tapahtuu .-D

Nettiautossa noita on jonkun verran ollu, valitettavasti vaan kaikki kiinnostavimmat yksilöt oli pensakoneilla ja se ei ollu nyt vaihtoehto. Tiiselit sitte mitä oli, vaihtelivat vakiokuntoisesta mun budjetille liian kalliista raiskatun näkösiin edullisiin. Lisäksi tällä kertaa tein myös päätöksen että mistään hirveän kaukaa ei lähdetä hakemaan, vaikka tähän astihan on ajettu Oulua myöten kamojen perässä. Tämäkin ihan siksi vaan että kuten sanottu, mitään varsinaista kiirettä nyt ei oo asialla.

Mut yks kiinnostava peli siellä nettiautossa on koko tän kuukauden ajan 'kummittelut'. Soitinkin siitä jo yhtenä perjantaina tonne, ajatuksena mennä viikonloppuna katsomaan sitä. Mut koska joku muukin oli sitä menossa jo katsomaan samaan aikaan niin jätin toistaiseksi väliin kun matkaa tonnekin on päälle 300 kilsaa niin en ollu kiinnostunu ihan sellasesta sunnuntaiajelusta. Puhelun yhteydessä kävi ilmi että kunto on ilmeisesti aika timanttinen kuten kuvistakin näkyi, ja myyjä oli auton rakentajan jälkeen seuraava omistaja joten se tiesi kertoa kuka auton on tehny ja mistä sen intternetissä löytyy. Tutkailin auton tehneen tyypin nettipostauksia (niitä löytyi, eli ihan asian harrastaja oli kyseessä) ja löysin jopa 'alkuperäisen' myynti-ilmoituksen.

Myyjä ilmotteli myöhemmin että auton katsoja oli jäänyt miettivälle kannalle, ja jäin odottelemaan yhteydenottoa. Sitten tänään, viikon päästä ekasta soitostani, soittelin perään kun auto näytti nettiautossa edelleen olevan. Kyseinen ostajaehdokas ei ollu vielä osannu päättää ja mä sitten ilmotin että mua kiinnostaa ja mulla on rahaa, tulisin kattomaan ja jos on hyvä ni otan sen. Myyjä sitten otti yhteyttä siihen toiseen ostajaehdokkaaseen ja palasi asiaan. Palasi asiaan vaan sen verran myöhään etten enää kerennyt pankkiin ja kun tollasia rahoja ei automatista saa, sovittiin haku viikon päähän. Tarjouduin maksamaan jopa varausmaksua jotta auto säilyy siihen asti, mut olin ilmeisesti riittävän innoissani ja vakuuttava kun ei raha kelvannut. Nettiauton ilmoituskin muuttui heti 'myyty' -tilaan joten kai mä voin luottaa siihen että se oottaa mua sovitun mukaan.

Tollanen se sitten on. Kuvien kertoman lisäksi sen pitäsi olla Ihan Aikuisten Oikeestikin hyvä. Auton rakentajan myynti-ilmotuksessa lukee seuraavaa:

Runko puhallettu ja maalattu, koneessa kaikki uutta(männät, venttiilit, laakerit, vesipumppu, jakopään hilppeet), pumppu+suuttimet huollettu, kori pellitetty, hiekkapuhallettu, maalattu, palkkihelmat, lokasuojia avarrettu, vinssit edessä ja takana, turvakaaret,nahka recarot, OME:n 2" alusta.

Ja kuten tossa sanoin, auton tekijän 'nettihistorian' perusteella ei oo kyllä mitään syytä olettaa etteikö noi kaikki pitäisikin paikkaansa joten tää tuntus kyllä täyttävän kaikki toivomukset mitä mielessä oli. Renkaathan tossa on kuvan mukaan siinä kunnossa että ne menee vaihtoon samantien, mutta se on 'laskettu budjettiin'. Ja toki toi auto on ollu nykyisellä omistajallaan vajaan kaks vuotta et onhan siinä voinu yhtä sun toista tapahtua, mut sen näkee sitten. Kyllä mä kuitenkin jätin peruutusvaran jos löytyykin jotain mistä en tykkää :-)

Joo, huoltoautohan tämäkin siis :-) Eli kaheksaakymppiä mennään ja työkaluloota ja ruuvipenkki kuuluu asiaan.

Ja siinä se remontoitu 'Hiacen kone' :-)

Tosta etupuskurista en oo ihan varma, mut täs vaihees nyt vaa ootellaan reilu viikko ja katotaan miten äijjän käy!


Päiväkirjaan