Edellinen sivu Seuraava sivu
LJ etusivu

Kesäkuu 10


Keskiviikko 2.6.2010

Oon vaa ajellu, ei o ihan kauheest ollu kerrottavaa.

Toveri pesasi ton auton tossa 1 pv ekaa kertaa sen viimisimmän reissun jälkee ja omg oon saanu offilommon!

Eihän toi häävi oo mut siitä se lähtee! Sit siit löyty omituinen naarmu kuskin ovesta.

En tie missä vaiheessa toi on tullu, mut en kyl oikee ees tajuu mist tollain tulis. Puu ei tollasta jälkeä saa aikaseksi ja jos se joku kivi ois ollu ni luulis että ois vähä laajempiki vaurio eikä vaa tollain noin terävä. Mut kyl mä sitte jo PAIKKAMAALASIN ton :-D

Sit miä olin vähä julkisuudes.

Ei kyl jouduttu hinaushommii ku kerran ku oli niin vähä autoi ja niin taitavii kuljettajii.

Panssaritkin tuli paikalleen mut ei oo nyt viel kuvia asiasta. Ihmettelin siinä sitten niiden laittajille et ompas niissä jätetty (noihan on siis jonkun muun tekemät) paljon väliä panssarin ja tankin väliin maavaraa hukkaamaan, mut kuulemma siel ei ois niin paljo väliä jos se tankki ei ois niin solmussa :-)

Sit miä vähä rupesin kattelee tot tereojärjestelmää ku mul on pienii parannusideoita mielessä, ja aattelin ekaks selvittää et miks ainoastaan yks skobe on kytketty oikein ja muista tulee ääni miten sattuu kun balancea ja faderia säätää. Homma alkoi tietenkin soittimen irrottamisella.

Ohhoijjaa joopa joo. Empä oo moista sekamelskaa nähny ihan lähivuosina. Eniten hämmästyttää että soittimessa on lähdöt 4 kajarille ja autossa on 4 kajaria, mut kojetaulun sisuksista tulee kuitenkin 6 paria johtoja ja kaikki ne on kytketty :-D Mut perehdympä tohon lisemmin jatkossa.

Muuta täs nyt ei sit ookkaa kerrottavaa. Vähähän nää päivitykset on tälläsiä tikusta asiaa -tyylisiä verrattuna taisteluihini Nivan kanssa, mut sehän täs auton vaihdossa oli tietyst ideanakin :-) Mulla on ollu tää nyt jotain 1kk 1vk ja oon sinä aikana ajanu tolla oikeella käyttikselläni vissiin kolmena päivänä. Kahtena on ollu vähä pitempiä matkoja ja yhtenä kävin vaihtamassa kesärenkaat alle.

Ai nii, oonhan mä tehny vähä remonttiakin. Venakopan takareunasta fuskas sen verran öljyä että läntti jäi maahan joten vaihoin tiivisteen. Ois varmast selvinny pelkällä kopan kiristämisellä kun takimmainen pultti oli ihan sormitiukkuudessa mutta olin siinä vaiheessa purkanu jo sen verran että vaihdoin sen sitte ku rojekti oli jo niin hyvässä mallissa.


Torstai 10.6.2010

Yllämainittu venakopan remontti ei ollu ihan täydellinen menestys. En oo vissiin oikein uskaltanu kiristellä sitä tarpeeksi kun aina vaan jättää länttiä alle, ja aina kun sitä kiristää lisää niin sitte se on päivän-pari kunnossa. Tänään vejin sitten niin tiukalle et en o aikasemmin uskaltanu, jospa se vaik nyt siitä sitte.

Radionkin sain kuntoon, ja löyty vihdoinkin uus muovikin tohon rammarin ympärille.

En kyl tajuu miten toi rammarin kehys on edes saatu toho kuntoo ku missä se oli :-)

Sit miä sain otettuu pari kuvaa niist panssareist.

Ylihuomenna lähen hakkaa noita kiviikkoon Espoon Kulmakorpeen.


Sunnuntai 13.6.2010

No nyt on Kulmakorpi käyty ja olikin hieno reissu. Mehän ei olla tuolla(kaan) vielä koskaan käyty ja aikaisempiin kokemuksiin verrattuna tuolla olikin aika kiva tuo toteutus. Noi missä ollaan tähän mennessä käyty ovat olleet sellasia jonoon järjesty ja mars mutta toi että lyyään reittikartta kouraan ja sanotaan et 'ajelkaa', oli kyllä hieno systeemi. Toki me eka setti ajeltiin yhen porukan mukana mutta makkaranpaiston jälkeen lähettiin navigoimaan ihan omin nokkinemme. Vaikka eihän noissa jonoajeluissakaan kiire koskaan oo niin kyllä se aina vähän kasaa suorituspainetta aloettelijalle kun kolmeseiskoja pokkereita on eessä ja takana ja itte jumittaa jonkun kävyn kiertämisen kanssa pikkukikottimellaan, niin sen suhteen tollanen omatoimiajelu oli kyllä tosi kiva toimintamalli.

Vaikka meillä kartta olikin, risteykset oli numeroitu ja ozi osasi kertoa missä oltiin jo aikasemmin ajettu niin ei toi meidän navikointi silti mennyt ihan putkeen. Aina me vaan jotenkin kummasti päädyttiin samoille urille kuin aijemmin vaikka tarkotus oli ajaa uusiakin reittejä :-) Mut kun ei toistaseksi ainakaan oo kieltoa tullu nii mennää tonne uudestaankin ja koitetaan sitten paremmalla tuurilla.

Täst miä en päässy.

Uusia panssaritakin tuli nyt sitten hakattua. Pauke oli välillä melkoinen mut ilman vaurioita päästiin. Pauke taisi kyllä tulla pääasiassa tosta takapuskurista, mut kyllä siinä tankin panssarissakin nyt sellanne jälki on et tais maksaa jo ittensä takaisin :-) Vaikka me nyt ihan alottelevia koheltajia ollaankin niin kyllä me kaverin kanssa muutamaan otteeseen funtsittiin että aikamoinen fakiiri täytyy tekijähenkilönkin olla jos meinaa noista ajeluista selviä vakiotankilla ilman tankin panssarointia, mut kai niitäkin sellasiakin sitten on. Niin ja joo, ei sieltä nyt ihan vaurioitta päästy. Merkittävin ropleem tuli kun ajoin kahden puun välistä ja kuskin peili nappasi puuhun kiinni. Ei se siinä vielä heti hajonnut mutta sitten kun mä koin aiheelliseksi korjata suuntaa ja peruutin niin sitten kuulukin jo snap, crackle pop ja sit ei ollu enää peiliä. Parasta tossa oli vielä se että yritettiin ajaa vielä sellasten puiden välistä mitkä olivat ilmeisesti aijotun ajoreitin vieressä, mut sehän me huomattiin vasta sitten kun ei päästy siitä läpi :-D Mutta ei hätää, 'uusi' on jo tilattu.

Ekal kerral en päässy tuolt ylös vinssaamatta..
..tokal kerral en päässy ees tonne vinssaamatta :-)

Ja onnistuin mä sitten peräti kaksi kertaa koheltamaan silleen etten ois edes aatellu että se on mahollista, mut näköjään on mahdollista kolaroida pelkkä kattoteline puuhun :-D Niissä jaloissa kun on ne isot muovinupit mistä ne voi kiristää ilman työkaluja niin pari sellasta lähti irti. Ja meni siitä pari jalkaa muutenkin vähän vituralleen mutta saadaanhan ne kuntoon. Loput muovinupit taidan poistaa sitten ihan suosiolla, ja pitää niitä kiristysruuvejakin lyhentää kun ovat näköjään niin pitkiä että ottavat melkein peltiin kiinni. Sen pituuden huomasin vasta siitä kun tuli 10 senttiä pitkä peltiin asti oleva naarmu kattoon :-) Sinistä 'kynsilakkaakin' pitänee hommata kun tuli hinkattua yhtä vannetta kivikkoon sen verran tiukasti että sekin meni vähän perseelleen. Myöhemmin vasta tajusin ihmetellä että eipä lähtenyt ilmat renkaasta vaikka niin läheltä kiveä tuli jyystettyä. Mitään kunnon lommoja en kuitenkaan saanu tälläkään kertaa aikaiseksi, mut kyl miä varmast onnistun siinäki jahka vähä 'kehityn' :-)

Täs on nyt sit kai kaikki joustot?

Etupään voimansiirrosta alko kuulua hienoista omituista ääntä etenkin kun ajeli hissukseen tuolla metässä, ja kyllä se tossa kotimatkallakin (takavedolla, napalukot auki) pisti satunnaisesti korvaan. Liekö pyörän laakeri ottamassa simat kun se on sellasta kahinaa. Eka ajatus oli tietysti että etuperä on pamahtanu jonnei ja heittäny öljyt pihalle mutta ei sitten kuitenkaan :-)

Tein tollasen sivun mistä löytyy yhteenveto, kuvat ja linkit kaikkiin reissuihin mitä on tehty. Se löytyy täältä.


Keskiviikko 16.6.2010

Eilen rupesi ottamaan sen verran kovasti kaaliin noi kaikki rutinat, kolahtelut ja rusahdukset että meninpä päivän päätteeksi ihan ite tutkimaan tota härveliä. Heiluttelin ja keinuttelin ja vemputin mutta ei vaan löytyny mitään. Kunnes sitten tartuin viimeiseen, joskin epätodennäköiseen toimeen ja rupesin käymään noita alustan pultteja läpi. Ja kas vain. Kaikki tukivarsien 'ulkopäissä' olevien puslien pultit olivat ihan hiton löysällä. Niin löysällä että joitan pysty pyörittelemään ihan sormineen. Samaten panhardi edestä oli samassa tilassa. Ne vääntelin tiukkaan ja siihen loppui lähes kaikki ylimääräinen metelöinti. Jopa se kolmosella hissukseen ajettaessa kuulunu armoton korina ja pärinä vaimeni niin että nyt ei kuulu enää kun se normaali jurina joka noista siinä tilanteessa kai kuuluukin kuulua. Herra Putkosen avustaessa tuli törtättyä myös rasvaa noihin etuniveliin kun tuskin niillekään kukaan on mitään tehnyt viimeaikoina.

Fiksasin myös sen voiman ulosoton irtoilevan kahvan, vaatihan sekin ihan pultin ja pari prikkaa :-) Nyt on myös voitu vihdoinkin todeta että venakopasta ei taida enää tiputella öljyä.

Tänään sitten tein hieman tuningia. Kun tossa taannoin tuunasin noi ajovalot siihen kuntoon (uudet umpiot, johdotukset ja polttimot) niin kesän kunniaksi ajattelin sitten vähän tuningin nimessä heikentää sitä saavutettua valotehoa.

Änt tis is wot wi kool kusivalo :-D


Perjantai 18.6.2010

Autoon laitettu tuningtarra ja GPS seurantajärjestelmä.

Tarra-asian tunnistajille lisätietoa harrasteen kansainväliseltä foorumilta yksityisviestillä nimimerkille Porakone (=minä)


Lauantai 26.6.2010

Niitä alustasta kuuluvia erikoisääniä on nyt sitte koitettu korjata vaihtamalla v/e ne kääntölaakerointisysteemit mutta ei ollu mitään apua. Eipä tietenkään kun ei niissä ollu mitään vikaakaan. Autoa on taas keikuteltu ja heiluteltu apinan raivolla ja todettu että kaitpa se keikutellessa kuuluva etutukivarsien puslien nitinä ja natina vaan kuulostaa sitten rutinalta kun niihin ajossa tulee vähän enemmän vääntöä. Hölväsin pulkin silikonispreitä niihin mutta ei vaikutusta. Kuulemma ne puslat myös antavat hitosti periksi kun autoa heiluttelee, en itse nähnyt kun mä heilutin sitä autoa. Ensi viikolla otan tukivarret akselin puolelta irti ja tutkailen vähän että onko ne entiset ja jos kuitenkaan ei niin laitampa sitten vähän ihan salvaa sinne väliin kun eihän toi sprei tietysti sellaseen tiukkaan rakoseen mee kovinkaan hyvin. Onhan se tietysti mahollista että ne ovat menneet jotenkin kakaksi kun oli noi pultit niin löysällä varmasti jonkun aikaa.

Tota lukuunottamatta ei oo murheita ollu. Hommasin nyt niitä liittimiä millä koitan saada johdotuksen kattovaloille tehdyksi edes suht koht siististi ja toimivasti.

Kuvassa toi piuha näyttää aika ohkaselta liittimen virransietokyky huomioiden, mutta todellisuus olikin vähän toisenlainen. Tähän asti mä oon törmänny monta kertaa piuhoihin jotka näyttävät tosi paksuilta mutta paksuus onkin saatu aikaan vain paksulla eristeellä ja johto sitten on ollu mitä sattuu, mutta tässä onkin johdossa jonkun verran paksuutta mutta eriste on sitten ohuempi. Tosin toi virransietokyky on musta aika hulvaton joka tapauksessa toi liitäntätapa huomioiden mutta eihän kahdesta 55 vattisesta tuu kun se reilu 9 ampeeria joten eiköhän toi tosta. Kun vaan joku laittas noi.


Sunnuntai 27.6.2010

Eilen käytiin vähän kruisen tossa paikallisella mestalla. Semmosta rutinaa piti etupää et meinasin jättää leikin siksee siinä alussa mut en sitte kuitenkaa. Halvimmat puslat mitä oon löytän tähä mennes on ollu 159e (+20e kulut) per 2 tukivartta. Huomenna koitan keretä tsekkaa ne ja tilata jos ne tosiaa näyttää siltä milta qlostaa.


Edellinen sivu Seuraava sivu
LJ etusivu