Edellinen sivu Seuraava sivu
LJ etusivu

Syyskuu 10


Torstai 2.9.2010

Rupesin väsäilemään sähköjä niille kattovaloille. Todennäkösesti en kerkee saamaan niitä läpivientejä ennen Venäjän reissua joten joutunee vetää aluksi jostai tiivisteen välistä.


Sunnuntai 5.9.2010

Valot tuli valmiiksi. Ja johan niitä on suunniteltukin kuukaustolkulla. Toteutuksessa kesti siks sen verran kauan kun mä halusin tietynlaiset liittimet siihen ja niiden asennus edellytti sitte kattoverhoilun irrottamista kohtalaista nysväämistä enkä oikein tienny et miten saisin sen kunnolla hoidettua. Sitten sain kuningasajtuksen ja keksin että Auto Ja-Pe Haminasta varmaan hoitaa tälläsen homman hyvin ja vaikka vasemmalla kädellä muiden hommien lomassa ja näin myös tapahtui.

Halusin noihin piuhoihin nimenomaan liittimet enkä vaan pelkkää läpivientiä sen takia että jos teline pitää jostain syystä joskus ottaa pois niin ei tarvii sitten alkaa ihmettelemään minkään piuhojen kanssa vaan homma hoituu näppärästi.

Noita liittimiä on pelkällä magneetilla pysyviä ja sitten on näitä millaset mä ostin jotka myös kääntyvät jonkun 45 astetta ja lukittuvat sitten.

Tossa vielä toi luettelokuva.

Kun noi oli reilassa niin oli tietysti aika kokeilla latauksen riittävyyttä, sehän ei oo ollu ihan kaikinpuolin järkevän tuntunen edes orkkissäätimen vaihtamisen jälkeen. Kun kaikki vehkeet (=työvalot, pitkät, lisäpitkät, flekti (yht n 45A) ja lämppärin puhallin täysillä) oli päällä ni voltit tyhjäkäynnillä juhlavat 12.2 volttia :-D Kierrosten lisääminen ei mainittavasti auttanut asiaa. Sitten mittasin voltit suoraan laturilta, 0.9 enemmän kuin akulla. Tämän johdosta tein sitten saman homman kuin aikanaan Nivaan, eli vedin uuden piuhan laturilta akulle ja tää sitten auttoikin asiaa. Jännitteenvaihtelut tasoittuivat tolla remontilla muutenkin ihan huomattavasti. Tähän mennessähän toi on uudella säätimelläkin lataillu välillä vähän enemmän ja välillä vähän vähemmän, mut mitä nyt lyhyen kotimatkan aikana seurailin tota volttimittaria niin aika tasaista on meno ton piuhoituksen jälkeen. Täytyy vielä tsekata yleismittarilla et mitä sieltä tulee. Näppituntuma-arvio ton auton oman mittarin perusteella vois olla jossain 13.8 voltin luokkaa.


Sunnuntai 12.9.2010

Venäjän reissu meni menestyksekkäästi. Kuvat ja jutut


Tiistai 14.9.2010

Sovittelin tänään lisäpitkiin (Jotkut sinilasiset Boschit) H1 xenon muutossarjan ja oo äm gee. Mullahan on ollu käyttöautossa joskus muutossarjat sekä lyhyissä että pitkissä mutta lyhyissä alkoi ottamaan pannuun se että niistä tuli niin törkeästi hajavaloa että päätin etten lähivaloihin enää laita, ja pitkissä ärsytti se että noi syttyy kylmänä hiton hitaasti. Mut lisäpitkissä ne toimii kyllä just niin hyvin kun vaan voi. Se että ne syttyy hitaasti ei juuri haittaa kun auton omat kuitenkin syttyvät heti, ja kaukovalossa ei oo siitä hajavalostakaan niin suurta harmia. Melkoinen yllätys olikin sitten se että valokuviossa ei ole oikeastaan mitään valittamista, niin hyvät polttimot on sattuneet että kuvio on lähes ennallaan eikä edes säätää tarvitse.

Setti oli halvin mitä sillon Ebaystä löysin (muistaakseni 34 ekeä postikuluineen) ja kyllähän se vähän näkyy ja tuntuukin. Korkeajännitejohdon liitos ballastiin ei oo läheskään niin tukeva ja tiiviin oloinen kun mitä oon kalliimmissa nähny, ja polttimotkaan eivät ihan tasalaatuisia ole kun toinen syttyy ihan huomattavasti nopeammin. Välillä ne myös rupeavat värisemään, ja tarkotan sellasta sähköistä värinää enkä auton tärinästä johtuvaa. Mut eipä mitään, oon kyllä tosi tyytyväinen tekemääni hankintaan. Nyt vaan tuntuu noi halogenit niin surkeilta ja kellertäviltä (vaikka tossahan on siis uudet umpiot, johdotukset ja +80% polttimot) että väistämättä tulee mieleen myös H4 setin vaihtaminen, mut toivottavasti en rupea siihen kun lähivaloissa ne on ihan ahterista kuitenkin :-)

Ja asiaan mitenkään liittymättömänä kommenttina sanoisin että empä uskoisi että Nokian N97:lla saa otettua tollasen kuvan kuin toi tossa yllä, mut kameran asetuksistahan löytyi vaikka mitä. Ja tota kuvaa ei siis ole mitenkään 'fotoshopattu'.


Lauantai 18.9.2010

On tässä 5 kuukaudessa ihan melkein huomaamatta tullu kymppitonni mittariin. Tosin mittarivirhe noilla renkailla on sitä luokkaa että todellinen ajomäärä on on reilu 11 tuhatta. 'Käyttöautoon' on tullu tänä aikana max tuhat :-P


Edellinen sivu Seuraava sivu
LJ etusivu