Edellinen sivu Seuraava sivu
LJ etusivu

Marraskuu 10


Maanantai 1.11.2010

Homma etenee. Ihan tässä lähipäivinä pitäisi saada lisää piuhoja katolle, jospa noi kaikki suostuisi sitten syttymään. Taitaa 1.5mm2 piuha ja 30a rele olla vähän turhan naftia kamaa neljän xenonin vaatimalle ~48 ampeerin käynnistysvirralle niin yleensä syttyy vain kolme :-) Silloin kun kaikki neljä suostuvat lähtemään tulille niin välke on melkoinen, kun kolme lähtee niin syttyvät tasaisesti.

En tie kirjoitinko jo tänne että noi toiset etuvalot on ne Hellat jotka olivat takana koska ne on osoittatuneet hyviksi ja helposti modattaviksi, ja taakse laitoin sitten noin samanhintaiset Nordic Lightsin työvalot ja ne on ihan takapuolesta vaikka kuin on olevinaan leveä valokuvio. Täytynee etsiä jostain lisää noita Helloja.


Lauantai 6.11.2010

Valohomma alkais olee reilassa. Koko päivähän siinä meni kun teki lisää releytyksiä ja veti piuhoja piiloon, mutta tulipahan tehtyä. Nyt on sen verran hyvä piuhoitus valoille että ei jää ainakaan siitä enää kiinni. Yksi lamppu (ballasti 2 b exact, oon testaillu noita ristiinrastiin) ei edelleenkään syty 100% varmuudella, mutta lähes joka kerta. Kaitpa noi tingeltangelballastit vaan on vähän vaihtelevia, yksi tarttee enemmän virtaa ja toinen vähemmän. Olkoon nyt toistaiseksi noin, yksi ballasti on vielä tulossa jonka heitän sitten tonne jos alkaa ärsyttämään. Tosin se kyseinen lamppu on syttynyt joka kerta kun kone on käynnissä joten tuskin sille tarvii mitään tehdä. Kattokonsoliin tarvinnee nyt vaihtaa 1 katkaisija, nythän siinä on 2 vihreällä valolla olevaa mutta tää lisävalaistus vaati sitten jo yhden oranssinkin käyttämisen ja siinä on ihan turhan kirkas merkkivalo.

Tollanen toi nyt sitten on. Eihän se mikään disainin ja näyttävyyden riemuvoitto ole, mutta ajaa asian ja oli kuitenkin aika hitosti halvempi ratkaisu kuin ostaa 4 oikeaa xenon työvaloa :-) Tarvittaessa tonne menee vielä pari ballstia, mut kyl musta nyt jo alkaa tuntuu siltä että eikhän noi piisaa. Viikon päästä ois taas työvalosafari. Sain sen kiinteen lälläriantenninkin asennettua, en oo vielä kerennyt tsekkaamaan että tuliks minkäänlaista parannusta niihin häiriöhommiin.


Sunnuntai 7.11.2010

Kaikenlaista pientä puuhailtu, merkittävimpänä toi vaijerin vaihto.

Kymppimillistä kuten vanhakin. Vaikka toi tuntukin näpeissä vähä turhan jämäkältä niin kyllä se ihan kivasti asentui tohon. Saa vaan nähhä sitten käytössä että miten toi laitettu määrä pelaa. Kun 40 metriä siinä kelassa piti olla ja ei meille jääny ku reilu kolme metriä käteen. Toki tallioloissa saatiin kelattua se nätisti ja tiukasti siihen mutta oli meillä kokoajan mielessä että tosipaikassa se ei sitten kelaannu noin nätisti ja ainakin kuvittelimme jättävämme riittävästi pelivaraa siihen.


Maanantai 8.11.2010

Perien öljyt vaihdettu, edessä olikin melkoisen harmaata.


Maanantai 15.11.2010

Viikonloppuna tuli taas rynkytettyä parinakin päivänä ja tuli ekan kerran oikein jo jonkunlaista remontointia vaativaa damageakin.

Lauantaina ajeltiin Ravijoella 8 tuntia, kello 14 eteepäin eli pimeetäkin tavattiin. Se lakkoillut xenon työvalo teki lopullisen topin, saman tempun teki yks toinenkin ballasti. Loput pelasvat ihan loppuun asti joten eiköhän noikin tosta tokene kun saa vaihdettua palikat. Pimeys ei noin muuten tehnyt sen kummempia temppuja, tuttuja reitteijä oli ja jonossa ajaminen on kuitenkin aina aika paljon iisimpää kuin tuo aijemmin koettu pimeässä sooloilu Kulmakorvessa.

Huomaa kyllä että on tota rohkeutta ja yritystä ruvennu olemaan jo selvästi enemmän kuin ennen. Siellä oli 1 ylämäki mistä vetäjä lukollisella jeepillään meni vaivoitta ylös, yks Läjä yritti ja ite yritin (aika paljon paremmalla menestyksellä, taas voi kiittää jousitusta), yks vielä meni mutta yli puolet porukasta ei edes yrittänyt.

Jossain vaiheessa huomasin että nopeusmittari pomppi 0:n ja 80:n väliä eli vaijeriropleemalta haiskahti. Yhdessä mutarännissä revitettyäni totesin että se toimiikin taas :-) Samaisen mutarännin jälkeen tuli tosin auton alla käynti eteen. Olin laittanut vinssistä valmiiksi vaihteen päälle ja vetänyt vaijerin kattotelineeseen että kun ollaan jumissa niin ei tarvii mennä taistelemaan vaijerin ja vinssin vaihteen kanssa. Ei sitä siinä kohtaa tarvittukaan mutta tokihan se kelattiin sisään ja siitä sitten kehittyikin pieni tekninen ropleem. Kun päästiin jossain vaiheessa taas jatkamaan matkaa niin pantiin merkille sellain nopeuden mukaan muuttuva vingahtelu. Se oli selvästi hyvin harva joten vinssin suuntaan osoitti syyttävä sormi. Kävi ilmi että vinssin kardaani pyöri kokoajan vaikka voiman ulosotto oli käännetty pois päältä. Hetken ihmeteltyämme tultiin siihen tulokseen että se kahvassa oleva pykälä joka rajoittaa kahvan liikettä, ei enää rajoittanut kahvan liikettä vaan kun kahvasta käänsi eteenpäin (eli ulosotto pois päältä) niin se meni liian pitkälle. Kun kahvaa ei kääntänyt niin paljon eteen niin homma pelasi hienosti. Eli pitäisi korjata mutta pelaa näinkin.

Johonkin tonne kymppiin asti ajeltiin, pitempäänkin olisi saanut tahkota mutta seuraavana aamuna oli taas lähtö edessä joten lopeteltiin tuohon kohtaan.

Loistavaa kuvausta :-)

Sunnuntaina oli sitten pienimutoiset isänpäiväajot tossa 'yhdistyksen omalla ajoalueella' johon voi mennä vasemmalla kädellä ajelemaan eikä sielä ikinä käy mitään.

Mut siti mulla meni takavalo päreiksi ja kuskin ovi toimii juuri ja juuri ja ikkuna vain hitusen paremmin :-P

Lisäys 5.12: Seuraavalta (joulukuu) löytyy pari videota.


Torstai 25.11.2010

Sen verran hurjalta toi on nyt viimeaikoina tuntunut että päätimpä tehdä pikku tutkimuksen alle. Kylmemmillä säillä toi jyristää ja tärisee ja rutisee ihan hitosti, samaten pakoputki kuulostaa sisälle varsinkin tyhjäkäynnillä ihan siltä kun siinä ois jotain vikaa tai ainakin kuin se ois joku 3" pörinäputki. Noi kaikki vaivat kuitenkin tokenee kun auto on tunnin-pari lämpöisessä joten ei sieltä tietenkään mitään noihin liittyvää vikaa löytynyt. Muutamia muita 'epäkohtia' kuitenkin.

Kuten epäilin, vaijeria tuli liikaa. Tarvii lyhentää.

Kyllä se etuperä vaan työntää liemet ulos stefasta, vaihto huomenna.

Takaperä tuntuis hikoilevan samasta paikasta, kelvatkoon vielä. Öljyt tosin olivat taas harmaana, täytyy taas vaihtaa.

Lootan palkkikin on siinä jamassa että tarttee ehkä joskus tehdä jotain. Ja varmaan lisätä panssarointia.

Kesällä vaihdetut puslat alkavat olemaan jo sieltä sun täältä vähän huonoina, tässä huonoin.

Ja talvikin tänne on tosiaan tullut, ja noissa Hankookeissa on tuntunut olevan niin vähän pitoa etenkin lumella että oon aika vakavissani pohtinut oikeiden talvirenkaiden hankkimista. Tänään sitten jäin ekan kerran jumiin täysin käsittämättömässä paikassa.

Ajoin tohon hitaalla ykkösellä tyhjäkäynnillä, ja en sitten päässytkään siitä enää pois. Mulla ei tosiaankaan edes käynyt mielessä että tossa ois joku ongelma mutta siihen se vaan jäi. Ei se liikkunut ensin yhtään mihinkään ja aikani temppuiltuani sain sen liikkumaan jo noin kymmenen senttiä. Sitten soitin taksin. Ja tilasin Hakkapeliitta LT:t 31x10.5x15. Maksavat tietysti aivan *sti mut tosta ois oikeesti pitänyt päästä pois vaikka talvirengastetulla CRV:llä ja tollanen peli ei mun mielestä ihan vetele.


Sunnuntai 28.11.2010

No nyt on talvirenkaat alla ja kyllä kannatti. Eipä tarvi enää juurikaan jänskätellä liukkautta. Tosin eilen kun käytiin tuolla ajamassa yhtä vähän-niinkun-tietä niin tulihan siellä kuitenkin yllättävä jännätilannekin eteen. Vaikka pitoa nyt onkin niin kyllähän siinä vähän sivusladia rupesi esiintymään kun 'tie' rupesi tarpeeksi kallistumaan :-) Mut kyl siitä selvittiin, en tiedä oisko 33" luistimilla selvitty.

Mutta ei niin hyvää ettei huonoakin. Kaikessa viisaudessani pyysin laittamaan tasapainotushiekat renkaisiin, kun noihan on samat vanteet kuin kesärenkaillakin ja niiden kanssa oli hieman ongelmia tavallsiten painojen kanssa. En tiedä onko noi painotushiekkahommat vain tälläisiä vai menikö jotain pieleen:

Joissain nopeuksissa - pääosin 65 eteenpäin - vippaa välillä niin maan hitosti että aika paljon vähempikin riittäisi. Yleensä se loppuu kuitenkin vähän ajan päästä, välillä se muuttuu aaltoilevaksi ja välillä se vaan ei lopu ennenkun käyttää vauhtia paljon alempana ja kiihdyttää tosi verkkaisesti takaisin. Katotaan nyt mitä tälle tehhään, itehän mä noita hiekkoja pyysin niin paha ruveta rähisemäänkään :-) Maanantaina pitää kuitenkin mennä vielä takaisin renkasliikkeeseen kun yksi oli saanut jonkunlaisen kuljetusvaurion osakseen niin sen tilalle tulee uusi.


Edellinen sivu Seuraava sivu
LJ etusivu