Edellinen sivu Seuraava sivu
LJ etusivu

Helmikuu 2011


Tiistai 1.2.2011

Tein puslaremont.

Kyl noist yhen lähes virheettömän pysty kasaamaan ja yhen muuten ehjän mutta löysällä keskireijällä. Jippii.

Sit tein taas vähä rengasjuttuja mut kylhän tää on taas tälhetkel lähes käyttökelvoton yli 65 nopeuksissa.


Perjantai 4.2.2011

Just nyt on niiiiiiiiiiiiiin mitta täys paskakasaa että tekisi mieli ajaa se jonnei niin syvään ettei edes antennia näy.

1) Renkaat. 'Viimisillä rahoilla ostetut' 700 euron talvirenkaisiin on tehty 5 tasapainoremonttia 2 eri paikassa ja 4 eri tavalla ja aina ne vaan vippaa niin että ei pysty. Välillä enemmän, välillä vähemmän. Just nyt niin että ei voi ajaa yli 60.

2) Latausjännite seilaa edelleenkin vailla tolkun häivää vaikka oltiin pari tuntia autosähkökorjaamolla eikä keksitty mittausten ja johdotuksien ehostamisen jälkeen enää muuta vaihtoehtoa kuin vaihtaa taas uusi jännitteensäädin. Eikä se mitään auttanut.

3) Latausongelmien takia vaihdettu myös uusi laturi. Siinä yhteydessä lämpö- ja etenkin polttoainemittari rupesivat sekoilemaan. Heiluvat kokoajan hissukseen edestakaisin ja PA saattaa näyttää hetkellisesti jopa 1/3 liian vähän. Sen jälkeen vielä tsekkasin piuhoitusta laturin tiimoilta siltä varalta että ne oisvat vahingoittuneet remontissa mutta ei tietenkään. Laturin vaihdon jälkeinen mittarien sekoilu on käynyt lukemani mukaan muillekin mutta eipä se paljon lohduta.

Eli kolme täysin käsittämätöntä oiretta joille ei ole mitään syytä. Menisi nyt vaikka vaihdelaatikko halki tai kardaani poikki niin olisi ainakin selviä oireita. Eikä tässä edes vielä kaikki.

4) Ton taannoisen oviremontin jälkeenhän sitä ovea on jostain syystä joutunut paukuttamaan aika kovasti että se menee kiinni, pitäisi kuulemma saranoita säätää. Joka sinänsä ihmetyttää että miten moinen säätötarve on tullut siinä yhteydessä. No eipä siinä mitään, siihen kyllä ollaan jo totuttu mutta eilen sitten ovea paukuttaessani ikkunaveivi halkesi ja putosi lattialle..

Ehkä mä olen vähän lyhytpinnainen mutta kyllä mulle nyt riittää vähäksi aikaa toi touhu. Kaikista hienointa on toi rengashomma kun sille ei edes pysty ite tekemään mitään vaan aina pitäisi olla ruikuttamassa kavereita jotka ovat rengasliikkeissä töissä. Ja varsinkin kun kaikilta alkaa olemaan jo ideatkin loppu asian tiimoilta. Viikon päästä vaan pitäisi lähteä reissuun mut mulla ei ole enää minkäänlaista motivaatiota tämän suhteen. Kivastihan tässä melkein vuosi menikin, ei ollut kuin sellasia melko iisisti ratkottavia ongelmia mutta nyt ei oo enää kovinkaan kivaa.


Tiistai 15.2.2011

Renkakset tasapainotettiin taas ja oikein silleen hieroen ja kyllä toi nyt on melko lähellä täydellisyyttä niiltä osin. Ja toi mainittu reissukin tuli tehtyä ja 'meni hyvin'.

Ehkä joku 50 kilsaa Viipurin tolla puolella meno vaan hyytyi. Kaasupolkimen operointi vaikutti ainoastaan kierroslukumittariin, minkäänlaista vaikutusta matkan edistymiseen sillä ei ollu. Tultiin siihen tulokseen että kytkin sanoi sopimuksensa irti. Ja ihan tasasessa ajossa, yhtäkkiä. Eli saimpa sitten sen kaipaamani selkeän vian :-D Menomatkallahan toi jo hajosi joten kiskottiin perille ja takasin, kolmisen sataa kilsaa yhteensä. Vaikka oli kovat pakkasetkin päällä niin ~1500 kierroksen tyhjäkäynnillä pysyi lämmöt sellasessa mallissa ettei edes viluttanut. Liinaa oli 9 metriä ja se oli sen verran että ihan leppoisasti sujui. Mut kyl mä jatkossa kuitenkin pyrin ajamaan.


Lauantai 26.2.2011

Levystä keskiö irti. Siis se kaikista sisin osa joka liikkuu kytkinakselilla. Ei ilmeisesti ihan harvinainen tapaus. Ostin laittomia LA puhelintarvikkeita.

Sama päivä, osa kaksi

Kytkin tuli kondikseen ja tapahtuihan siinä sitten vähän yllätyksiäkin. Tuolla tän auton alkuaikoinahan kirjoittelin siitä kolkotuksesta joka kuuluu aina vapaalla ja joka loppuu aina kun painaa kytkintä, ja täähän yleisesti diagnosoitiin laatikon kytkinakselin laakerien väljyydeksi. Mähän silloin vähän kaavailin että josko ne olisi vaihtanut mutta onneksi ei tullut vaihdettua. Nyt kun kytkin tuli vaihdettua niin voitiin todeta että se kolkotus tulikin kytkinlevystä, enää ei kuulu mitään.

Samaten se jyrinä joka esiintyi 3/4/5 vaihteilla jos ylöspäin vaihtamisen jälkeen kierroksia oli alle 2000, on nyt kokonaan poissa. Tuli kyllä huomattavasti sivistyneemmän oloinen äänimaailma kertaheitolla.

Vanhoissa osissa ei ollut mitään merkkiä, niissä luki vain Made in UK ja jossain luki Great Britain. Näiden varaosamyyntivuosien (14. menossa) perusteella veikkaisin noiden merkintöjen johdosta että liekö ollut jotain QH laatua. Levyssä olisi vielä ollut vähän matkaa ennen niittejä, mutta olisi se vaihto-operaatio joka tapauksessa ollut edessä varmaan ensi kesän aikana. Samalla vaihdettiin myös kampiakselin takastefa ja todettiin että ne maahan jäävät öljyläntit johtuvat kuitenkin edelleen siitä venttiilikopan tiivisteestä. Mähän olen sen kaksi kertaa vaihtanut, ekalla kerralla en tajunnut laittaa tiivistemämmiä sinne kannen takapäässä olevaan alumiiniseen 'puolikuuhun' mutta tokalla kerralla sekin tehtiin. Kai se on ostettava venttiilikopan tiiviste sieltä missä myydään Tojotan omassa venttiilikopantiivistetehtaassa tehtyjä osia ja teetettävä homma jollain ammattilaisella kun en näköjään itse osaa.

Sitten asentelin vähän uusia radiolaitteita. Koska pitkällä LA antennilla näköjään saa tota kuuluvuutta ihan hitosti lisää vrt lyhyt, niin pitkähän se sitten olla pitää. Se lasikuituinen kahenkympin piiska sai väistyä, sehän menee paskaksi jos sattuu johonkin puuhun kolahtamaan eikä sen kaataminen matalia tiloja (=melkeen mikä vaan missä on katto pään päällä) varten ollut niin helppoa kuin voisi joten antenni meni vaihtoon.

Nyt on sitten 2.1 metrinen Sirio Turbo 5000. Pieni patenttihan tosta tuli kun mulla on katossa sellanen perintenen DV jalka ja toi on kuitekin UHF antenni. Väliin piti laittaa sellainen sovituskappale. Jos autossa olisi UHF jalka niin antennihan olisi kattopellin tasalla ton harmaan osan alareunasta asti, mutta nyt se ei ole. Pähkäilin pitkään jonkunlaista ratkaisua millä saisin ne patenttisysteemit pois näkyvistä mutta en oikein keksinyt mitään. Kun sitten yhden asiakkaan kanssa juttelin aiheesta niin sillä oli niin yksinkertainen mutta hyvä idea että oikein ärsytti etten itse keksinyt :-) Kuten kuvasta näkyy, hammastangon suojakumi hoitaa homman erinomaisesti. Jonkunlainen tuenta kattotelineestä täytynee nyt rakentaa, toi on kuitenkin jäämässä tohon olemaan ja onhan se melkoinen vipstaaki.

Ja sitten tuli laitettua se mainitsemani laiton radiolaitekin. 100w AM/FM / 200w SSB vahvistin + imuri. Tohon tulee vielä 'verhoilu' päälle, mutta ei tänään.


Edellinen sivu Seuraava sivu
LJ etusivu