Edellinen sivu Seuraava sivu
LJ etusivu

Maaliskuu 2011


Torstai 10.3.2011

Kesävanteetkin tuli hommattua ettei tarvii hieroa noita alumiineja kiviihin enää ensi kesänä. Samanlaiset peltivanteet kun 'kaikilla muillakin', tietysti autoon sopivaksi - ja samalla tavalla kuin nykyiset - maalattuna.

Ihan itte taas spreillä maalasin niiku aina ennenkin, vaik se on kuulemma ihan hölmöö ku ei se maksa jossai tehtynäkää paljo mitää ja etenki ku ruiskul tulee paljo parempaa jälkee. Joo. Tarvikkeet tohon hommaan makso 21.60 euroa ja työ ei mitää. Kaksvärimaalaus jossain ois varmast maksanu vähä enemmän :-D Ihan huono pintahan noihin tietysti tuli niiku spreillä aina, mut kuka noita kattelee niin tarkkaan sen jälkeen kun on alle veivattu.

Pohjatöissä tuli kyllä skipattua ~100% joten voihan se olla ettei kestävyys tuu olee ihan sama kuin hyvin tehden :-P

Ja sit voijaakin yllättäen taas puhua siitä death wobblesta. Tästähän on nyt kuukausi aikaa kun ne tasapainotettiin oikein hieroen ja lopputulos olikin lähes täydellinen, ainoastaan lievää ja satunnaista vapinaa esiintyi sen jälkeen. Viime viikolla kuitenkin panin merkille että DW rupeaa taas nostamaan päätään, ja erään 350 kilsan maantiereissun sitä esiintyikin pariin otteeseen taas niin voimakkaana että piti laskea vauhti ihan muutamiin kymppeihin.

Koska olin itse siellä tasapainotuskeikalla viimeksi mukana ja näin että heitot todellakin hierottiin 0-10 gramman tarkkuudella kuntoon eikä autolle olla sen jälkeen tehty mitään (paitsi se kytkinremontti :-D Mutta siis mitään mikä liittyisi akselistoihin) niin en mä voinut enää uskoa että se renkaista on kiini. Eihän siinä olisi mitään tolkkua että auto pelaa tuhat kilsaa aina tasapainotuksen jälkeen kun ei sitä kulumisen ja käytön tuomaa tasapainoheittoa voi normaaliajossa mitenkään tulla niin paljoa että tällainen ongelma esiintyisi.

Nostettiin sitten auto jälleen kerran ylös ja tutkittiin kaikki puslat (lähinnä panhardien, eihän tuolla tukivarsien lisäksi juuri muuta ole) ja nivelet ja ei mitään vikaa missään. Vaikka renkaiden kulumisessa ei ole mitään erikoista ollutkaan niin tultiin silti siihen tulokseen että raidetanko (tai mikä nyt onkaan nimeltään se etuakselin takapuolella oleva 'pyörien välissä' oleva keppi) on vähän vääntynyt ja aiheuttanee ylimääräistä haritusta. Ei niitä harituksia ruvettu tutkimaan sen enempää kun keppi oli kuitenkin taipunut niin pitäähän se vaihtaa joten mitä suotta tutkimaan risoilla osilla. Tänään sitten vaihdoin sen kepin ja säädin pyöriin millin aurausta ja omg. Tai siis ehkä omg. Eihän sitä tietysti tiedä mitä taas tuleman pitää mutta ainakin tässä vaiheessa tuntuis siltä että nyt ei tunnu enää miltään. Ajoinkin tosin vasta reilun 10 kilsaa ton remontin jälkeen mutta missään vaiheessa ei tuntunut edes sitä kaikista heiveröisintä vemputusta. Näin jälkeenpäin ajateltuna ois tietysti pitänyt mielenkiinnon vuoksi mitata haritus ennen remonttia, mutta oli siinä vähän kiire päällä enkä tiennyt kauan tossa hommassa menee niin en siihen ruvennut. Noi alusta- ja ohjaushommathan on välillä aika jumissa ja työläitä mutta tää menikin nyt sitten silleen että ei mitään ongelmaa. 50 minuuttia kepin vaihto ja aurauksen säätö. Varmasti löytyy nopeampiakin tekijöitä mutta positiivinen ylläri oli toi homman eteneminen.

Et eipä tässä nyt sitten muuta kun odotellaan taas uutta vapinakohtausta :-D

Keskiviikko 16.3.2011

Ohhoijjaa joopa joo. Alkaa allekirjottaneelta vaiheeks loppumaan mielenkiinto.

Em. wobble ei edelleenkään ole niin pois kun sen soisi olevan. Auraus mitattu samoilla spekseillä olevasta läjästä ja samoissa lukemissa ollaan. Vaihdan vielä sen etummaisen ohjaustangon ja samalla uuden pään siihen. Siitä päästähän on ollu kumi rikki kohta vuoden joten voihan se olla että sinne on kerääntynyt sen verran klappia että alkaa hakkaamaan. Vaik. Eipä se silläkään korjaanu mutta ompahan yritetty.

Eikä se tule olemaan ainoa turha remontti näinä aikoina.

Pari iltaa sitten perehdyin taas niihin laturinvaihdon jälkeisiin polttoaine- ja lämpömittareihin. Alkajaisiksi otin laturista kaikki piuhat irti ja totesin että viisarit sekoilevat edelleen, ja tästä tehdään johtopäätös että ne mittarit sattumalta samala kertaa sekosivat kun laturi vaihdettiin TAI sitten uusi laturi on rikkonut ne mittarit. Kumpi lienee todennäköisempää?

No siitä ei tietenkään ollut mitään iloa. Heiluttelin piuhoja, purkasin mittariston, putsailin niitä kontakteja ja tein vaikka mitä mutta ei. Polttoaine ja lämpö vaan edelleenkin tekevät mitä lystäävät. Seuraavana aamuna sitten totesinkin että jaaha, hehkun relehän pelaa miten sattuu ja paskakasa ei meina lähteä käyntiin. Pari päivää annoin olla koko homman, mutta tänään sitten tein tutkimuskia. Yleinen vaiva tuntuu olevan se että jos hehku(ja) on pimeenä niin hehkutusaikakin menee puihin joten tutkin kansihehkut ja totesin että yksi on pimeänä. Uutta hehkua ei siihen hätään ollut joten se jäi vielä vaihtamatta. Ihmetyttää vaan että onkohan mahdollista että sattumalta samalla kertaa kun mä ropaan johtoja yhtä vikaa löytäessäni, tulisikin käynnistymisongelma joka johtuu vaan pimenneestä hehkusta eikä jostain piuhasta jota mä olen ropannut - ja jota en tietenkään tule ikinä löytämään.

Alan olemaan NIIN väsyny.

Eikä tää väsymys varsinaisest auta sietämään sitä ihanaa pärisevää resonanssia joka tulee aina niillä kierroksilla kun aletaan vaihtamaan vaihdetta ja pärähtää siinä kohdin vielä kahta jämäkämmin..

Tankki on todellisuudessa lähes täynnä mutta viisari heiluttelee puolenvälin molemmin puolin.
Muutamien minuuttien sisällä se näytti välillä oikein ja välillä jopa aivan tyhjää..
Ja lämpömittari menee samaa tahtia edestakaisin mutta pienemmällä alueella (ei erotu videossa)

Lauantai 19.3.2011

Hehkupuoli tuli onneksi kuntoon hehkun vaihdolla. Kai se on vaihdettava loputkin, en vaan viitsinyt ostaa koko settiä saman tien kun en tiennyt että korjaantuuko homma sillä. Ostin halvimman HKT:n (6 volttia, tyyppi PT147) mitä löysin vaikka niistä aina varoitellaankin kestävyyden osalta, mutta samanlaiset siellä oli ennästäänkin ja onhan ne nyt ilmeisesti jo jokusen vuoden siellä olleet ja toimineet.

Syylärinkin huomasin keränneen vähän moskaa kitusiinsa viime kesän aikana, mutta ennakko-odotusten vastaisesti toi puhdistukin ihan helposti hanapaineisella vedellä.

Sitten askartelin kattotelineestä tuen lälläriantenille, onhan toi sen verran komea järjestelmä että kattopelti senkun vaan taipuili kokoajan. Nyt ei pitäs enää taipuilla.

Täytyy vielä tehdä pieni modifikatsioon antennin jalustaan (tai tarkemmin sanottuna siihen DV/UHF adapteriin) kun eiköhän toi kattoteline joskus taas jää puuhun kiinni ja lähde liikenteeseen niin ei käy sitten antennille totaalista hazardia. Meinasin vähän ohentaa materiaalia sopivasta kohtaa jotta antaa sitten siitä periksi kun tuo tilanne tulee eteen eikä mene kaikki p*skaksi. Tarvii vaan tiedustella jostain suunnasta että minkä verran sitä uskaltaa ohentaa ettei nyt lähte omineen menemään.

Lauantai 26.3.2011

Vaihoin sen etummaisenkin ohjaustangon ja näytti olevan 'raidetangon päästä' suojakumi rikki molemmissa pässä, ja varaosahan mulla oli vaan yhteen. Joten se pää tarttee vielä vaihtaa joku päivä.

Pakoputki hajos. Repes pääty irti pöntön etupäästä. Kolisee ja rämisee mutta voi ajaa. Ja vaihdoin loputkin hehkut.

Ja kuljetin pakasteita katolla.

Maanantai 28.3.2011

Eka versio ens kesän videointijärjestelmästä. Tai no ei toi oo oikeestaan edes versio, lähinnä kameran sijoituspaikan kokeilu. Tarttee siirtää toi kattotelineeltä katolle, vähentää vapinaa. Sit siihe tarttee järjestää kotelo päälle joka suojaa sitä ravalta. Ja se samalla todennäköisesti laskee äänitasoakin niin sitten äänistä saattaa kuulua muutakin kuin säröä :-D Kamera on Logitechin Quickcam Sphere jossa on panorointi ja tilttikin joten on helppo saada kuvaamaan oikeaan suuntaan vaikka kameran asennus ei olisikaan aina niin millilleen. Tosta toiminnosta johtuen se värisee ja tärisee jonkun verran mutta korjaus siihenkin asiaan on suunniteltu. Videon alussa käytetään panorointia vähän mutta koska kamera oli tuettu runkoonsa tilapäisesti teipillä niin eihän se kauheasti antanut varaa säätämiseen. Mut tosiaan, parannussuunnitelmat on jo tehty, tarttee vaan löytää tarvikkeita.


Edellinen sivu Seuraava sivu
LJ etusivu