Edellinen sivu Seuraava sivu
LJ etusivu

Toukokuu 2011


Torstai 12.5.2011

Yhtä sun toista on tullut askarreltua mutta edellisen sivun lopussa mainitun päivitysongelman takia ei ole oikein ollut motivaatiota kirjoittaakaan tätä. Ja koska en oikein muista enää kaikkea, laitetaan jokunen kuva ja rivit niihin liittyen.

Käytiin viime kuussa ajelemassa tossa paikallisella ajelumestalla kun se pitkästä aikaa oli taas mahdollista. Olen tainnut ennenkin kirjoittaa että silloin ekalla keikalla ikinä se tuntui monin paikoin tosi hurjalta ja nyt ei enää miltään, ja sellaistahan se oli nytkin. Oli kuitenkin sen verran siistiä että yllä kuvattu offausvaurio saatiin aikaiseksi.

Siitä seuraavana viikonloppuna oltiin taas tuolla Ravijoella ajelemassa, ja meno oli melkoista. Tultiin sellaiseen paikkaan mistä kukaan ei halunnut ajaa läpi vaan jokainen meitä ennen (4 autoa?) kiersivät sen kohdan vinssaten. Itsekin aijoin tehdä saman tempun mutta kiertopaikkakin oli jo sen verran niljakas siinä vaiheessa että sekään ei alkanut kovinkaan suosiollisesti vaan pudottiin sinne rapaan minne kukaan ei halunnut ajaa. Pari sekuntia funtsin ja aattelin että *tut, antaa mennä vaan. Eihän siinä sitten ikkunoitakaan keratty laittelemaan kiinni ja sitten kävi näin.

Kohtuu mittava vauriokin tuli taas. Nyt tohon ei oikein saa lamppua kiinni. Tarvii tutkia.

Sitten oli ohjelmassa parin viikon päästä eka Venäjän reissu ja sille piti ruveta valmistautumaan.

Lataussysteemi erilaisille vehkeille. Isohan tuo ei ole mutta kyllä sillä pistosaha ja 125mm lentävä pyörii. Dremeli tietysti myös. Ja ne vehkeiden laturit.

Ja koska tuo kuitekin on aika pieni auto JA koska mä tykkään pitää kamat edes jonkunlaisessa järjestyksessä että ne löytyy sitten kun tarttee, työstin kattotelineelle vähän ylimääräistä kuljetuskapasiteettia. Tunkillekin virittelin kunnolliset kiinnitykset, sekin projekti joka on ollut suunnitelmissa jo vuoden.

Vuodesta puheenollen. Täähän on ollut nyt pikkasta vajaa vuosi+kuukausi ja kilometrejä on tullut noin 23 tuhatta.

Venäjällä oli hulvatonta. Paras reissu mitä on tullut sinne heitettyä. Enemmän kuvia ja reissukertomusta Picasa albumissa

Katsastaahan tuo myös pitäisi, ja sitäkin jo koitin. Noilla parilla viimisellä reissulla tuli vaan niin paljon offroudausvaurioita etten edes jaksanut alkaa korjaamaan niitä - tai mitään muitakaan epäkohtia - vaan vein ton suoraan vikalistan hakuun. Tiesin kaikki viat etukäteen; Ajovalot halki (umpiothan ovat uudet mutta menivät kuumina jorpakkoon tuolla Ravijoella, uudet hommattu), takavalot päreinä, takaperästä tuli öljyä kardaanin stefasta (vaihdettu), edestä meni se ohjausvarsi solmuun Venäjällä (vaihdettu) ja edestä Panhardin puslat loppu (vaihdettu, ei vaikutusta siihen vapinaongelmaan). Tööttikään ei toiminut mutta siitä ei tullut mainintaa, käsijarru katsastettiin harrastajaystävällisesti. Savuissa sen sijaan ei ollut ongelmaa vaikka sitäkin vähän pelkäsin kun se pumppu on edelleen aika runsaissa säädöissä ja tankissa Venäläistä.

Tarttee kattoa toi takavalopuoli kondikseen niin sitten pääsee hoitamaan tuon loppuun.


Torstai 26.5.2011

Yllä mainitun panhardin puslien vaihdon yhteydessä päästiin taas toteamaan sama kuin monasti ennenki; Ku yhden korjaa niin _samalla_ saa jonkun uuden oireen. Nyt sitten kuuluu aina sivuttaisissa heitoissa rutinaa edestä. Konttorilla uusintanäytössä pyysin vielä rynkyttämään tota akselia että näkee niiden puslien toiminnan ja ei niissä vikaa ollut. Kai ne tarvii vielä ottaa auki ja salvata paremmin. Vaikka eihän se tietenkään auta mitään.

Näyttö menikin tietysti hyvin. Alusta-asiathan oli muutenkin jo valmiiksi suunniteltu joten niissä ei mitään. Taakse lainasin kaverilta ehjemmät valot ja eteen vaihdoin 4.2 euron Autopal umpiot. Katsastuksen jälkeen ruuvasin omat takavalot takaisin sekä heitin vesilintua noilla Autopalleilla ja laitoin Hellat takaisin. Tilasin nykyisten jousien tilalle 2" Trailgearit, jos kaikki menee hyvin niin ne tulevat ensi viikon Keskiviikkona - alle vuorokausi ennenkun pitäisi lähteä taas Venäjälle.

Sitten parantelin taas vähän tuota LA järjestelmää. Siinähän on nyt ollut kuningasantenni (Sirio 5000 UHF) adapterin kanssa vääränlaisessa jalassa kiinni, jos koska se on hassun näköinen, heikko (eka adapterihan hajosi joskus viime kuussa) eikä lähimainkaan optimaalinen ratkaisu niin tänään sain sitten vihdoin ja viimein hommattua ja asennettua oikein sellaisen UHF jalan niinkuin pitäälin.

Jalustan vaihdon jälkeen taas SWR säädöt mutta ei niissä ollut mitään säätämistä. Ilman linukkaa SWR:t kanavasta riippuen 1-1.2 (2 on maximi, sitä suuremmalla ei kuulu 'mihinkään' ja vehkeet on vaarassa') ja linukalla 1.4-1.6. Säätöä ei tarvinnut tehdä, pelasi ihan niinkuin ennenkin. SILLÄ EROTUKSELLA että nyt toi kuuntelee ihan hiton hyvin, etten sanoisi että jopa liiankin hyvin. Tuntuu että joka toinen kanava puhuu venäjää, italiaa, saksaa tai tanskaa. Mutta gainillahan se ongelma korjaantuu. Panin myös merkille että noi halpisxenonit (3pr) eivät aiheuta enää minkäänlaista häikkää lälläriin, silloin lyhyen antennin aikaanhan ne tekivät lälläristä lähes käyttökelvottoman mutta antenniasioita parannellessa häiriöt ovat aina vähentyneet ja nyt voi sanoa ettei niitä ole enää ollenkaan. Samalla hommmasin 'päinvastaisen' adapterin kuin tuo aikaisempi, nyt saan lyhyen, perinteisellä DV jalustalla olevan antennin tuohon UHF jalkaan kiinni mettähommia varten.


Edellinen sivu Seuraava sivu

LJ etusivu