Edellinen sivu Seuraava sivu
LJ etusivu

Syyskuu 2011


Maanantai 3.10.2011

Vuoden suunnittelun jälkeen saatiin takatilaankin kelpo valaistus.

Samanlainen peruutusvalo kuin edessäkin sisävalona, ja siihenkin askartelin katkaisijan 'lasiin' niin ei tarvinnut enempiä piuhoja vedellä. Laitoin sen turvakaaren pääkaareen koska luultavasti se unohtuu päälle kerran jos toisenkin niin tuosta sen ylettyy sitten semmuttamaan kajuutastakin. Vähän kaukanahan se takaovelta on, mutta vakiomiehistö on sen verran keskivertoa pitempää että kyllä tuohon ylettyy. Fiini ratkaisuhan olisi ollut sellainen 'porraskäytäväkytkentä' että sen saisi päälle ja pois kahdesta paikasta, mutta valittua katkaisijatyyppiä ei ole sellasella kytkennällä että tollasen ois voinu tehä niin olkoon nyt noin. Vähän epäilin tuon 'valokuvion' toimivuutta tavaratilakäytössä mutta kyllä se valaisee ihan kivasti joka soppeen.

Kaveri joka suoritti tuon kytkennän kyllä kohelsi vähän enemmän kuin ammattisähkäriltä odottaisi, savua nousia ja katkaisija meni vaihtoon ennenkun tuosta tuli toimiva peli :-) Samaisen remontin yhteydesäs levisi sitten konehuoneessa oleva takavinssin/-tilan pääkytkin joten sekin piti vaihtaa, ei vaan ollut siihen tilanteeseen saatavana kuin sellaista muutaman euron muovista rimpulaa mutta sen näkee sitten seuraavan takavinssaussession yhteydessä että miten se performoi.

Tuulitunneli ja uusi palkki lootan allekin löytyi, odotellaan niiden saapumista ja asennellaan joskus.


Tiistai 4.10.2011

Otettiin vinssi pois, kaiffari koittaa tehä jotai sille vipstaakille että sen saa helpommin pois päältä aina projektin jälkeen kun se takertelee aina aika kovasti. Narukin saattais tulla jo huomen.

Vaihoin lootaan, jakikseen ja ulosottoon öljyt. Vähän kyllä takertelee vaihdot edelleenkin.

Ton rojektin yhteydessä löyty syy silleki miks voimansiirron tärinät tuntuu kopassakin. Kuten tiedetään niin lootan palkkihan on aika solmussa ja sen johdosta lootakin vähän (?) ylempänä kuin pitäisi.

No toi sitten johtaakin pikku kontaktiin toisaalla..

Mutta kuten todettu, ehjä palkki on jo tulossa. Kun vaan löytäisi jostain vähän vahvikematskua niin voisi veivaa sen kiinnikin, sellaisenaan ei viitsisi laittaa kun sehän on sitten kohtapuolin taas rullalla :-/


Keskiviikko 5.10.2011

Palkki tuli ja lisäpanssarointia/tukevoittamista jo suunniteltiin. Vinssiapina huolsi vinssin pikavauhtia ja sillä onkin tainnut olla vähän tylsää työmaalla, on rasvanippaa siellä ja rasvanippaa täällä ja rummussakin reijät (tukitut) johon voi tarvittaessa ruuvata nipat ja tööttää salvaa laakereihin. Takertelun vika oli se mikä 'pitikin', kiilat vähän pielessä.


Torstai 6.10.2011

Renkaat tuli ja on alla. Kokolailla pienemmän oloiset kuin edelliset vaikka speksit on samat, mut ehkäpä toi kuvio kuitenkin performoi 'vähän' paremmin. Pystyheittoa oli jokaisessa aika törkeästi ja sen kyllä huomaa ajossakin. Samaten painoja meni 3 renkaaseen aika paljon, yhteen vähän järkevämpi määrä. Mut katsellaan. Tossa äsken rupesin myös funtsimaan tuota vinssin narun tulemista. Siitä on nyt 11 päivää kun ilmotin että otan, laita tulemaan. Ja tässä välilläkin myyjä vielä kyseli että laitetaanko tulemaan. Täytynee huomenna soittaa ja tiedustella että wtf, kohta sitä jo tarttettaisikin.


Perjantai 7.10.2011

Naru tulee kuulemma Maanantaina että siltä osin asiat ehkä kondiksessa. Vein auton tänään 1 pajalle niiden vasemmassa takarummussa olevan mällien (ja pinnattomien kenkien) takia ja niinhän siinä sitten kävi että ei se vuotanutta jarrunestettä ollut vaan peräöljyä. Akselin stefa oli sanonut sopimuksensa irti mutta tuli kondikseen.

Illalla rupesin sitten palkkihommiin ja sekin tuli tehtyä. Vähän ekstrahaastetta tuli tietysti kivikkoon kolhituista pultinkannoista mutta vain yksi vaati suurempaa metallityöskentelyä ja sekin onneksi ulommainen joten ei ollut tilanahtauksiakaan. Sen verran huonona on uuden palkin kannatinkumi että pitänee tilata uusi sellainenkin (huoh..) ja katsella vaihtoa. Kovin oli ruosteisessa kunnossa pultit joten saapi nähä millainen taistelu siitäkin tulee.

Nyt kun loota tuli takaisin aijotulle korkeudelle niin tulikin uusi prokti eteen. Jakolaatikon panssari kun on ja saanut aikojen saatossa vähän nokkiinsa ja taipunut vähän ylöspäin niin nyt kolisee sitten loota siihen mutta ei se varmaan suuri ropleemi ole, katsellaan huomenna. Yksi omituinen asiakin tossa kävi ilmi. En tiedä miten voi johtuu 'mistään', mutta nyt kun loota on oikeassa asennossa niin vaihteetkin tuntuisvat pelaavan selvästi paremmin. Kolmonen ei sorvannut kertaakaan kotimatkalla vaikka se on sitä viimeaikoina tehnyt tosi usein..


Keskiviikko 12.10.2011

Ylihuomenna reissuun ja auto alkais olee melkolailla valmis. Vinssin naru saapui kui saapuiki ja vinssi o taas pelikunnossa.

Pelaa pitkästä aikaa ku uusi, tulee auki kevyesti vetämällä ja vaihdekin liikkuu liukkaasti. Ja narun käsiteltävyys o tietenki ihan omaa luokkaansa käsiteltävyydessä. Toi 30 metriä on pituuden puolesta ehkä vähän siinä ja siinä kun metsään mennään eikä sitä aina niin siististi saa vedossa kelalle, mutta kaitpa se vähän tiukempaan pakkautuu sitten kun oikein vinssaamaan ruvetaan. Rullakidasta piti ottaa pieni osa kehystä mukaan kun noi vinssin kaaret piti saada jonnei kiinni, mutta ihan siisti siitä tuli. Vinssiapina halusi vielä sen verran brassailla että haki uuden koukun ja tuollaisen nippelin siihen koukun ja narun väliin. Narun mukana tulleessa koukussa - kuten muissakin halpiksissa - toi 'salpa' olikin peltiä joka tunnetusti aika helposti menee vinksalleen eikä toimi enää, niin siihen nähden ihan hyvä hommakin tämä koukku.

Ja erityisen innoissani olen siitä että keksin maalata noi 'vaihteiston' palikat punaisella, ei tarvitse näin ikääntymisen kynnyksellä tapahtuvan näkökyvyn heikkenemisen johdosta tähystellä silmät sirrillään että koska ne on kohdillaan :-) Saa nyt nähdä kauan se maali siinä kestää, eihän sitä nyt ihan nasan speksien mukaisesti tullut puhdistettua ennen maalausta :-)

Laatikon panssariakin oijottiin ja siitä tuli melko hyvä. Aika kovasti toi hardoksi haluaa palautua muotoonsa prässissä puristelun jälkeen mutta kyllä sinne rakoa saatiin aikaiseksi. Tuntuisi sammuttaessa ja käynnistäessä vielä vähän kalahtavan joku johonkin mutta ajossa ei tunnu enää mitään.


Maanantai 24.10.2011

Reissu tuli heitettyä ja kivasti meni. Samanlaista älytöntä vinssausta ja taistelua ei kehittynyt niinkuin viimeksi, tiedä sitten johtuiko reiteistä vai renkaista mutta suotta ei tarvinnut kiihtyä. Vinssi pelasi tietysti kivasti niinkuin oli odotettavissakin remonttien ja 'päivitysten' jäljiltä. Just muuta kerrottavaa ei nyt oikeastaan olekaan, palataan asiaan kun taas on.

Kuvat ja jutut reissusta


Torstai 27.10.2011

Tänään oli sitten laapuhelinremonttia ohjelmassa. Eka lällärihän oli käytetty Alan 100+ joka otti häikkää ihan hitosti kaikista sähkölaitteista, ja koska noita sitten haukuttiin kaikkialla häiriöimureiksi jaties miksi niin ostin tuon President Harry II:n jotta pääsisin häiriöistä eroon. No empä päässyt vaikka kaikki sähkökikat tehtiin, vasta antennin vaihto poisti häiriöt kartalta. Alunperinhän lälläri tuli taloon vain siksi että noilla Venäjän reissuilla saisi pidettyä yhteyksiä, mutta hyvin äkkiä alkoi potuttaa että tuli ostettua vaan peruskone kun pitempiä yhteyksiäkin oli kiva testailla. Vuoden päivät sitten hehkuttelin mielessäni tuollaista DX5000 masiinaa jossa on featureja joka lähtöön ja sillä pääsi kaikenlaisille 'kielletyillekin taajuuksille' ym, ja nyt sitten päätin laittaa eurot jonoon ja ruveta asialle.

Mutta sitten panin merkille että toihan on ihan törkeän iso laite, 25x28 senttiä. Eihän sellanen mahu mihikää. Se harmitti. Toinen kelpo vaihtoehtohan olisi ollut President Jackson II jota pidetään kai laatupelinä, mutta mä halusin ne erikoistaajuudet ja onhan tuossa DX5000 blingblingiäkin aika kivasti niin Jaska ei oikein sitten kuitenkaan virittänyt ja ajattelin antaa asian toistaiseksi olla. Sitten näin sattumalta myynti-ilmotuksen tollasesta Jaska kakkosesta jossa luki että 'kanavat avattu ja tehot nostettu', ja kävin tietysti heti tutkimaan tuota kanavien avaamista. Kävikin ilmi että se onkin ihan vain pala kakkua (jumpperi laitteen sisällä toiseen asentoon, vähän erilaista kuin silloin 80 luvulla :-)) ja tehojen nosto samaa vaikeusastetta (yksi piuha poikki niin tehot nousee laillisesta 1/4w:stä kympin kantturoille tai päälle) ja kiinnostus sitten heräsi. Siihen saa siis saman taajuusalueen (27-30mhz) kuin tuohon DX5000:kin, tosin yhtä kivaa taajuusnäyttöähän siihen ei edelleenkään tule vaan tarvii pelata taulukoiden kanssa mutta kuitenkin. Vastoin tapojani tiedustelin hinnan jämptiytta sillä hintaero uuteen ei mielestäni ollut riittävä, mutta vastaus oli että hinta on se mikä ilmoituksessa lukee joten heti seuraavana päivänä sitten tilasin Jaskan kaupasta.

President Harry II Jackson II

Harry 2 rupes näyttää heti vähän vaatimattomalta :-)

Aikamoinen jättihän se on tuokin mutta kyllä se jotenkuten asentui. Nappuloita on niin että riittää, tarvinnee laittaa oikein operointivalo että näkee pimeässäkin mitä mikäkin on ilman että tarttee polttaa aina sitä hulvatonta sisävaloa joka estääkin sitten ulos näkemisen :-D Kanavien ja tehojen lisääntymisen (joita en tosin ole vielä modannut) lisäksi merkittävin ero pitempien yhteyksien osalta on AM:n ja FM:n lisäksi löytyvät USB ja LSB, 'modet' joilla pitkät kusot parhaiten onnistuvat. Ja onhan tossa skannaus ja säädettävä lähtöteho ja yhtä sun toista fantastista.

Kanavamodin teen jahka kerkeän, mutta sitä tehohommaa en taida tarvita kun mullahan on se 100w linukka tossa jo valmiina ja speksien mukaan max ohjausteho on 10 wattia joten menee vähän överiksi jos sinne työntää 10+ wattia. Tollasenaan tosta vehkeestä lähtee 3-7.5 wattia ja linukan jälkeen potkua on 35-75 wattia joten on sitä pelivaraa jo nykyiselläänkin. Vanhan lällärin ja muutaman tarvikkeen vein Höynälle, asentakoon vehkeet kotiinsa (asentaisin itekin mutta vähän työlästä kerrostalossa) että päästään testailemaan. Eniten kiinnostaa että kuin paljon toi räkii linukan kanssa viereisille kanaville ja miten mahtaa 'ääni särkyä', tietäisi sitten miten noita hantaakeita kannattaa operoida tehojen suhteen.

Tänään olikin sitten niin huonot radiokelit ettei pitkiä yhteyksiä kuulunut kuin vähän alkuillasta joten testailut jäivät muutenkin vielä tekemättä mutta eiköhän tässä keretä.

Hassuna ekstrana todettakoon vielä seuraavaa. Mähän en siis vastannut enää mitään sille käytetyn myyjälle kun hintalappu oli jämpti eikä se mua miellyttänyt, ja tänään sitten katselin että myynti-ilmoituksessa oli hinta laskenut sen verran että ois voitu tehä kaupat ja myyjältä oli tullu myös privaattiviestiä. Ihmetteli siinä että ompa ihmeellistä menoa kun ei vastata enää mitään, ja vastasinkin siihen sitten että vastaus ei miellyttänyt joten ostin kaupasta ja pistin vielä kuvan todisteeksi :-)

Olempa vähän muluq <3


Perjantai 28.10.2011

Askartelimpa työpäivän aluksi tuon mainitun valaistuksen. Olin kauhen tyytyväinen omaannokkeluuteeni kun keksin laittaa merkkivalollisen katkaisijan (samanlaisen kuin työvaloille) eikä tarvinnut puksata erillistä lamppua ja katkaisijaa. Näyttää sisävalokin aavistuksen kärähtäneen aikojen saatossa mutta nou hätä, puutavarassa - jossa lamppu on kiinni - ei näkynyt merkkiäkään lämmöstä joten jatketaan samalla linjalla.


Edellinen sivu Seuraava sivu
LJ etusivu