Edellinen sivu Seuraava sivu
LJ etusivu

Huhtikuu


Tiistai 10.4.2012

Siinä vielä kuvat jousista, toiset siis 2" Trailmasterit ja toiset 4" Dobinsonit.

Kuten tuossa aavistelinkin niin jouset (4") päätyivät aika nopsaan myyntilistalle ja kepeällä tappiolla tarjottuna menivät heti kaupaksikin. Myynti tuli aika selväksi kun ajoin ekaa kertaa kuoppaista - joskin ihan henkilöautokuntoista - tietä pitkin, vaikka mentiin vain kolmeakymppiä niin rytke ja pauke oli melkoinen. Ja koska tarkoitus oli käydä heittämässä taas päivämatka Venäjälle niin ei puhettakaan että olisin halunnut noilla vietereillä sinne lähteä.

Samasta syystä vaihdoin jousien yhteydessä myös talvirenkaat takaisin, en viitsinyt ottaa sitäkään riskiä että siellä on vielä talvi niillä pikkuteillä ja sitten menee reissu pieleen sen tähden että joutuu jänskättelemään ajolinjoja ym.

Ja olihan meillä tuossa pienimuotoinen ajopäivä paikallisen porukan kanssakin, metsässä tietenkin oli lunta ja lumellahan ajetaan talvirenkailla :-) Lumi tarjosi sen verran tekemistä tuosta tuli puuharikkain keikka tonne ajoalueelle ikinä, jo nuotiopaikalle pääseminen teetti töitä toista tuntia kesäkelin 3 minuutin sijaan. Todellinen loppuhuipennus tuli kuitenkin 'lopuksi' kun yhdestä Hailaksista laukesi murrosnivel (kuuluu asiaan Toijjotissa) ja siitä tuli takavetoisuuden lisäksi myös suht ohjauskyvytön. Mainittu 3 minuuttia kesällä muuttuikin sitten noin kolmeksi tunniksi mutta kyllähän sekin sieltä sitten tuli.

Joutoreissu Venäjällä oli pääasiassa maanteitä jo ennästään tuttuja reittejä. Koiviston läpi ajettiin ja sen sellaista. Oikeilla teillä ei enää talvesta ollut tietokaan mutta jokunen kilsa ajettiin jonkun paikallisen mönkkäriporukan perässä sellasta baanaa missä en olisi niillä kesiksillä halunnut ajaakaan, että ei mennyt rengasruljanssi ihan hukkaan.

Vaan kylläpähän iloitsin tekemästäni jousivalinnasta vähän monta kertaa tuolla. Onhan noiden tiet tunnetusti vähän mitä sattuu, mutta tähän aikaan vuodesta näytti ihan valtaväylätkin olevan paikoitellen aika heikossa hapessa. Kesken kaiken saattoi ihan isolla maantiellä tulla vastaan kilometrin pätkä jossa oli yhtään liiottelematta vähintään yhtä paljon kuoppaa kuin tasaistakin pintaa. Siinä ne sitten samaroillaan ja muilla hinkkasivat kävelyvauhtia yrittäen kiertää niitä monttuja kun me vaan huristeltiin viittäkymppiä ohi tyrät rytkyen. Jos noilla nelituumaisilla olisi samalla tavalla ajanut niin varmasti olisi hajonnut jotain.

Talvea siellä ei siis sen enempiä ollut, mutta keli oli muuten vähän hassu. Lämpötila oli juuri jossain nollan paikkeilla, lätäköt eivät vielä olleet jäätyneet joten rapa roiskui ja sen jälkeen se rapa sitten jäätyi. Onneksi ei tarvinnut vinssata tällä reissulla :-)


Edellinen sivu Seuraava sivu
LJ etusivu