Edellinen sivu Seuraava sivu
LJ etusivu

Heinäkuu


Perjantai 20.7.2012

Noiden iänikuisten lämpöongelmien johdosta on taas tehty remonttia. Sillon kun vaihdoin sen liian pienen sähköflektin tilalle orkkisviskon niin auto pelasi joka käänteessä ja kaikissä lämpötiloissa ihan täydellisesti vaikka tuulitunnelia ei flektille ollutkaan, mutta kuten hyvin tiedetään niin jossain vaiheessa noi lämmöt alkoivat taas seilaamaan suuntaan ja toiseensa. Nyt sitten erinäisten käänteiden johdosta tulin siihen tulokseen että liekö viskossa öljy vähissä ja se pelaa siksi niin huonosti.

Ja kuten voidaan todeta niin öljyä ei ollut edes nimeksi. tässä videossa tehdään viskoremppaa ja kohdassa 4:15 voidaan todeta että aika täyteen laittoi sitä öljyä ainakin tossa tapauksessa, ja ton öljymäärän suhteen tässä oli nyt sitten vähän epäselvyyttä. Toijjotalta saa tota öljyä 18ml tuubeissa ja tuossa videossa näyttää ihan siltä kuin se olisi yhdellä tuupilla saanut tuon täyteen, samaten toisaaltakin kuulin ettei sinne paljoa mene. Kun 18ml kuulostaa kuitenkin aika vähältä niin ostin sitä sitten 2 tötteröä ja rupesin remonttiin.

Ensinnäkin sekä tuossa videossa että eräässä kuvitetussa ohjeessä öljy pistetään noihin reikiin, mutta se ei onnistunut omassani kyllä mitenkään. Sinne kun sitä töhötti niin se tuli tuossa tuon 'hammastetun reunan' ja viskon rungon välistä ulos samantien. Toki tiivistävän oorenkaan sisäpuolella pysyy vaikka sieltä vuotaakin, mutta ei sitä noista reijistä voinut täyttää. Niimpä puristin molemmat tuubit siihen viskon toiseen puolikkaaseen ajatuksena että kyllä se sieltä sitten löytää tiensä kun kanavat siellä selvästi on. Noiden kahden tuubin määräkään ei kovin kaksiselta näyttänyt mutta muita vaihtoehtoja ei ollut kuin pistää kasaan. Tuossa vaiheessa kävi mielessä että olisi ehkä sittenkin pitänyt ostaa radio-ohjattavissa käytettävää silikoniöljyä samoilla spekseillä niin sitä olisi sitten ainakn riittänyt, mutta kuten todettu, asialle ei ollut juuri mitään tehtävissä tällä erää.

Laitoin myös nyt sen tuulitunnelin jonka puuttumista yksi sun toinen on epäillyt lämpöongelmien syyksi vaikka tämä pelasi viime kesänäkin ihan hyvin ilman sitä. Oikeaoppinen järjestys olisi kai ollut ensin tunneli ja sitten ropeli, mutta syistä joita en nyt jaksa spekuloida kun väsyttää, laitoin ensin ropelin ja sitten tunnelin. Ei ihan suosiolla mennyt, tunnelin reunoihin joutui tekemään pari lyhyttä ~sentin levyistä kavennusta ja sitten se sinne holahti. Samaten laitoin ilmanputsarilta lähtevän putken paikalleen kun sellanenkin tuli joskus hommattua. Sekä tunneli että putki ovat samanlaisesta Läjästä mutta sopivuus ei kuitenkaan ollut ihan 100% luokkaa. Siellä ne nyt kuitenkin ovat.

Hyöty remontista oli tuttua ja turvallista 0% luokkaa.

Sitten laitettiin taas vähän lisää elektroniikkaa kattoon, nyt pitäisi irrota lälläristä 200w AM/FM:llä (ja mittausten mukaan se irtosikin jo noin 6w ohjausteholla) ja 400w SSB:llä. SSB puoli jäi kyllä mittaamatta kun tehomittarista loppuu asteikko 200w kohdalla :-/ Aika makoisan tällin saa antennista jo 200 vatilla jos siitä pitää kiinni kun tangenttia painetaan :-D


Edellinen sivu Seuraava sivu
LJ etusivu