Lokakuu 2013


Keskiviikko 2.10.2013

Ton taannoisen pikku kallistuksen jälkeen oon katellu että ihan kun toi auto ois aika mojovasti kallellaan tonne oikealle. Ainahan nää Läjät tuntuu olevan vinksallaan millon mihinkin suuntaan mutta tää on nyt aina vinossa samaan suuntaan :-)

Kuten tossa Elokuussa kirjotin niin vaihdoin silloin äkisti pimenneiden hehkujen tilalle hyllystä löytyneet ehjäksi mitatut käytetyt, mutta nyt on taas selvästi hehkuttanut miten sattuu. Huomattavasti liian lyhyen aikaa ja käynnistyminen on jo näillä keleillä (+8 astetta) ollut jo suunnattoman työlästä, kauhean sahaamisen jälkeen kahdella tulille. Kolmellahan ton 'pitäisi' lähteä kun se nelospytty on vähän huono, mutta nyt on pelannut vielä huonommin. Oire (=lyhyt hehkutusaika) viittasi taas hehkuihin joten hommasin uuden setin ja vaihdoin ne. Ja sitten. Ou mai gaad.

On tainnut yksi niistä käytetyistä hehkuista saada jonkun tällin varastointivaiheessa kun oli lyhentynyt aika merkittävästi, eikä sitten ihme jos hehkujen virrankulutus (ja siitä johtuva hehkutusaika) ei ole ihan sitä mitä pitäisi. No ensin mietin siinä sitten vaan että olisi nyt edes lauennut nelosessa kun siellä pytyssä on sitä feelua muutenkin eikä ykkösessä joka ainakin tähän asti oli ehjä, mutta sitten tuli mieleen että mitä kautta ne jämät on koneesta poistuneet.. Turbon. Sen uuden turbon, (Y). Mutta edessä olevan perushuollon yhteydessähän sekin sitten nähdään että miltä turpon ropelit näyttää, kaikinpuolin hyvin se kuitenkin edelleen pelaa. Hehkujen vaihdon jälkeen se puoli tuli kuitenkin taas kondikseen.

Vaikka ton jokkishinausreissun jälkeen olikin tarkoitus laittaa auto remonttiin tältä kaudelta, ollaan nyt sitten kuitenkin vielä lähdössä viikonloppuna Venäjän reissuun. Ton jokkiksen jälkeen olin viikon kipeä, viikon reissussa sun muuta niin ei tota renppaa ole kerennyt aloittaa joten mennään nyt sitten vielä. Em pikku kallistuksessa hajonneen peilin vaihtaminen oli ensimmäinen remonttikohde, eihän sitä nyt ilman peilejä metsään lähdetä.

Uusi OEM peili maksaa mansikoita, käytettyjä on aika vähän tarjolla joten ebaystä sitten. Tarvikepeilejä saa Saksasta 20e/kpl ja siihen päälle postikulut 20e (tosin kun tilasin niin peili+kulut olivat 35e) oli mun mielestä ihan kohtuudiili koska tarvikepeili Suomesta (Suomen autovaruste, Lipponen) maksaa muistaakseni kuutisen kymppiä (+kulut) ja on vielä krominenkin ja eihän se nyt käy. Asennus ei ollut ihan plug & play koska ruuvin kannalle varattu upotus ei ollut ihan tarpeeksi syvä orkkisruuville enkä viitsinyt tavallista, pitempää pulttia siihen laittaa. Aika lerpaltahan toi vaikuttaa mutta saa kelvata. Ensiviakutelmalta tuntuisi että ton peilin optiikka on jotenkin aika haitarista mutta voipi johtua siitä ettei sitä tullut vielä säädettyä kohdilleen.

Elokuun alun Venäjän reissulla ties kuinka monesta kohdasta katkennut vinssin naru piti luonnollisesti myös vaihtaa ennen uutta reissua.

Ebaysta postikuluineen, tulleineen ja alveineen ~135e, eli vissiin alle puolet halvimmasta 'suominarusta'. Speksitkin samat kun täällä myytävissä jotka nekin ovat jotain merkittömiä kaukoidän naruja, katsellaampa miten tämän kanssa käy.


Tiistai 8.10.2013

Reissu meni ok ja nyt tiedän varmuudella että toi em. peili on aivan haitarista, ei siitä näy mitään. Alkavaa remonttikautta silmällä pitäen tein to-do -listan ja 'hyvältä näyttää'.

X-tekemättä, X-osat hommattu, X-työn alla, X-tehty.

Ensisijaiset:

X Puristuspainemittaus
X Ohivuotomittaus
X Kannen testaus ja remontointi
X Nelospytyn tsekkaus
X Uudet suutimet+kärjet
X Pumpun testauttaminen
X Jälkihehkun kunnostus
X Huohottimen öljynerotussäiliön rakentaminen
X Etupyörien laakerit

Muut tärkeät:

X Etujarrujen huolto
X Takajarrujen/käsijarrun täysremppa
X Snorkkeli
X Repsikan puolelle parempi peili
X Vasemman kääntöpään öljyvuodot
X Syylärin putsaus

Rahatilanteen mukaan:

X Iskarit, ainakin taakse
X Jouset
X Uusi syyläri

Motivaation mukaan:

X Parempien ahtoputkien modaus nykyiselle turbolle
X Lisämittarien johdotusten järkeistäminen
X Steroiden piuhojen siivous ja fiksaus
X Lohkolämppärin/Webaston ajastimen piuhoituksen siistiminen
X Useampireikainen tupakansytytyin
X Kattokonsolin katkaisijoiden vaihto parempiin
X Webaston huolto ja asennus
X Lisävalojen asennus
X Korin ja puskurien ruosteiden siistiminen
X Vinssin kardaanin kunnostus
X Pakoputken ehostus
X Työvalojen uudelleensijoittelu
X Boschin laturin asentaminen

...vai olisikohan tärkein tehtävä laittaa ilmoitus nettiautoon :-P