Helmikuu 2014


Lauantai 1.2.2014

Kun tuota kantta podattiin pesukoneesta sinne koneistamolle, niin alaselkä sanoi vähän niks ja naks ja nyt sitä ollaankin sitten viikko 'vapailla'. Olisi siis aikaa tehhä mutta ei oikein nyt pysty ihmeisiin lähipäivinä.

Koneistamoreissu olikin sitten aikamoinen, ei toi kansi nyt ihan plug & play sitten ollutkaan vaikka 'brand new, never been used' ja mitä tuolla Ebayn kuvauksessa nyt sanottiinkin. Kansihan meni sinne vain venttiilien läppäystä ja niiden kasausta varten, mutta tuli sitten puhelu missä taivasteltiin vehkeen laatua ja kerrottiin että vähän ylimääräistä puuhaakin oli ollut. Kuudessa venttiilissä ei ollut oikein osunut venttiilin ohjurin ja seetin linjaus kohdilleen vaan olivat joutuneet tekemään vähän koneistustöitä niihin seeteihin. Kaksi ohjuria oli ollut myös niin piukkoja ettei oikein meinannut venttiili kulkea joten niitäkin piti hoonata tai mitä nyt sitten tekivätkin.

Kyllähän mä tajuan että uusi kansi postikuluineen 500e on halpa kuin saippua ja että työn jälki ei ehkä ole ihan orkkiskannen tasoa, mutta olin kuitenkin kuvitellut että olisi toi kuitenkin heittämällä sopinut käyttöön. Onneksi tuli vietyä pajalle, olisi siinä saattanut ärräpää jos toinenkin irrota tuon kanssa taistellessa. Alunperin konepajahommien piti maksaa 36e, mutta 90e oli nyt sitten hintalapussa.

Kun menin sitä hakemaan niin ottivat sitten puheeksi tuon kannen pinnankin. Suora se kuulemma oli, mutta suosittelivat kovasti ottamaan siitä lastun jotta pinnasta tulisi tasainen kun nyt siinä oli kaikenlaista pikku feelua. En sitä sen kummemmin jaksanut funtsia, sanoin vaan että tehdään niin niin ei sitten jää siitäkään kiinni jos jatkossa esiintyy ongelmia. Myöhemmin tuli sitten mieleen että olenhan mä kerran saanut koneistamolta oikaistun kannen joka oli ihan tosi hurjaa jälkeä ja sekin pelasi ihan moittettomasti, että eiköhän tämäkin olisi pelannut.

Kun kannen sitten lopulta sai, niin hommia oli tehty 140 euron edestä. Siinä vaiheessa jo vähän syletti, olihan tuo kuitenkin noin 25% lisää kannen (miinus postikulut) hintaan. Laitoin tuosta sitten myyjällekin viestiä että en oo ihan täysin tyytyväinen tähän meidän kauppaan, mutta laitoin kyllä senkin että ymmärrän jos minkäänlaista hyvitystä ei tule koska tiedänhän mä työn puolestakin että ongelmissa aina ekaksi yhteys myyjään. Mutta kun tossa nyt oli kuitenkin yhteensä 11 erilaista vikaa (6 linjausvirhettä, 2 liian tiukkaa ohjuria, huono tiivistyspinnan koneistus) niin ajattelin että tossa on kyseessä ennemminkin Kiinalainen laatu (Englannistahan toi mulle kuitenkin tuli eikä Kiinaa ole missään mainittu mutta eiköhän se nyt oo ihan selvä) kuin se että yksi yksilö ois menny vähän pieleen niin en pitänyt järkevänä ottaa uutta tilalle kun se tuskin olisi 100% täydellinen sekään. Ilmoitin tämänkin arvioni myyjälle perusteluna siihen miksi vaan teetin remontit samantien.

Kansi on nyt kotona, imusarja ja termostaatin kotelo on kiinni ja ainakin niiden pultinreijät on onnistuneet ihan hyvin. Vielä jos kannenpulttien reijät osuu kohdilleen ja nokka laakereineen ja keinuvipuakseli menee kohdilleen niin voihan tästä vielä jotain tullakin. Alla olevassa kuvassa suutimen reikä jonka kierteestä näkyy aika kivasti toi kaikenlainen koneistusjäljen taso.

Mutta jos tuo nyt koneeseen sopii ja toimii suunnitellusti niin ei toi nyt ton ylimääräisen koneistamopuuhailun jälkeenkään vielä maailmojakaatavan kallis ole.

Vaikken nyt oikein ihmeitä pystykään puksailemaan niin kävin tänään kuitenkin edes vähän jotain pientä puuhailemassa. Purkuvaiheessahan onnistuttiin hukkaamaan eristesysteemi tosta hehkusysteemin piuhan ja kiskon kiinnityksestä joten värkkäilin sitten sellaisen. Systeemihän tulee pultilla kiinni kanteen ja samaan pulttiin tulee myös hehkuvirta ja eristystähän se sitten vaatii. Ensin ei meinanut löytyä minkäänlaista tarviskappaletta tuohon mutta sitten huomasin tubelesventtiilin josta työstämällä sekin sitten hoitui.

Kaikki osat rupeisivat olemaan pikkuhiljaa kasassa, tällä hetkellä ainoa puuttuvä osa olisi kannen etupäähän tulevat kaksi ohjainholkkia joilla kannen päätyyn tuleva levy kohdistetaan. Jos sellanen löytyy koneistamolta heti MA niin hyvä, jos ei niin sitten se tarttee tilata tuolta merkkiliikkeestä. Vaikka eipä siihenkään nyt maailma kaadu, onhan tässä vielä yhtä sun toista ja remppakuntokin vähän keskeneräinen.


Keskiviikko 4.2.2014

Koska toi kansi aiheuttaa aina vaan lisää vääntöä ja taistelua, tein siitä ihan oman sivun siltä varalta että joku ettii netistä juttua noista kiinakansista niin löytyy helpommin kuin tästä päiväkirasta.

cheap china cylinder heads experience don't buy it toyota diesel