Helmikuu 2015


Sunnuntai 22.2.2015

Intternettiin ei oo tullu tehtyä mitään aikoihin, syystä että autolle ja sen kanssa ei juuri sen enempää.

Mut nyt kun toi kesä alkaa kolkuttelemaan nurkan takana niin laitetaampas tähän nyt mitä on tullu tehtyä sitten yli ½ vuoden takaisen päivityksen jälkeen, koska kiviäkin kiinnostaa!

Melko nopsaan tuon kesäisen reissun jälkeen kunnostin sen reissussa rähjääntyneen (=kadonneen) peilin. Käytettyjä ei edelleenkään ollut juuri tarjolla niin samalla reseptillä mentiin kuin viimeksikin, paskaoptiikkainen tiluliipeili ja siihen sikafleksillä liimaten sellanen lasi millä näkeekin jotain.

Tällä kertaa sillä poikkeuksella että edellisen, mustan Ebaystä tilatun peilin sijaan ostin Motonetin valmistaman kromatun Motonetmerkkisen Motonetpeilin tätä rojektia varten ja siinä kohtaa tulikin pieni ahaaelämys. Sen lisäksi että toi oli tuningchrome, niin se vaikutti heti näpeissä paljon tukevammalta kuin se edellinen musta peili. Maalatahan se tietysti piti ensin, sitten lasi kiinni ja kylille. Vipatti huomattavasti vähemmän kuin edellinen ja on kestänyt toistaiseksi kasassakin. Tän perusteella sanoisin että vaikka toi kromattu vaatiikin maalaustuokion niin on se fiksumpi valinta kuin se valmiiksi musta versio.

Kuten taivalta seuranneet tietävätkin niin täähän on ikäänkuin syöny kytkimen yläsylinterin kumeja kerran vuoteen-pariin, ja taas oli loppukesästä kytkin vähän sen makuinen että kohta loppuu toiminta. Mökkireissun lomassa tuli sitten yhden päivän mittaan vaihdettua yläsylinterin kumitkin, mitään vaikutusta sillä ei kyllä ollut. Tein sitten saman remontin alasylinteriinkin ja taas alko relestää toikin puoli.

Sit oli vähä rengastilanteitaki. Juhjuhjuke soitti kerran tallilta että etukume o ihan lutussa, ja laitto siihe ilmaa ettei mee pas2. Menin sitte iteki jossai välissä talille ja vajentunuhan se oli joten laitoin vaan tunkin alle ettei mee länään. Seuraavan kerran kun olin lähössä ajoon nii laitoin siihe ilmaa ja se pelas monta päivää ihan hyvin. Kunnes sitte ku lähdin paarifarkuissa naapurikaupunkiin niin keskustaan päästyäni aloin kuuntelee et wtf erikoisääni.

Tollanen siitä sitte tuli. Selvää oli ettei tarttennu koittaa enää täyttää vaan ei muuta kun vararengasta alle. Löytyhän siitä renkaasta sitten ilmeinen vikakin.

Tossa kupeessahan oli jo pitkään ollu sellain kyseenalanen kohta ja kaitpa se siitä nyt anto sitte lopullisesti periksi, en tutkinu. Uus rengas piti tietty ostaa ja sithän se tulikin kuntoon. Paarifarkutkaan ei tossa remontissa ihmemmin tärvääntyny joten pääsin itteeni tasokkaampien ihmisten pileisiinkin vain vartin myöhässä.

Syyskuussa käytiin sitte vähä tossa paikallisessa metässä. 'Ajettiin' samasta kohdasta kun muutama vuosi sitten missä ovi meni ihan *n päreiksi, eikä tulos ollu ainakaan yhtään sen parempi tällä kertaa. Nyt meni peltiä ruttuun kuskin oven takaa niin että tiivisteen ja kopan välissä oli pari senttiä ilmaa. Jonkun ajan päästä sitä sitten yritettiin vähän oikoa..

..tollasilla vehkeillä ja kohtalainen siitä sitten tulikin.

Ensimmäisen lumimuräkän jälkeen tosin voitiin päätellä että ehkä se ei kuitenkaan oo vielä ihan valmis..

Maalithan siitä kohtaa sitten lohkeili ja sinne sun tänne tarvittiin vähän paikkausta niin piti tutkiä värisävyjä. Monta kertaa olen tutkinu mutta ei oo tullu koskaan laitettua sitä minneen ylös niin laitampa tähän että se on RAL2004 - muistaakseni/ehkä.

Talven tähen oli taas aika asennella Webasto, otan sen aina kesäksi pois ettei mee hajalle jos sattuu upahtamaan johonkin jorpakkkoon. Asennus ei montaa hetkeä ota kun kiinnikkeet ja letkut on valmiit, senkun heittelee kiinni. Pakoputki on edelleen samassa tilapäisasennuksessa kuin se aina aikasemminkin ollu.

Webasto itessään on on maskin takana, tästä ei vissiin oo aijemmin tullu kuvaa pantuakaan niin laitetaampa nyt vaikkei tästä paljoakaan selvää saa.

Maskin alaruuvi pitää vaihtaa aika pitkään ja maski jää vähän rempalleen, mutta en mä ton parempaa paikkaa oo keksiny mihin sen suht pienellä vaivalla saisi. Weba pelaa yhtä hyvin kuin aikasempinakin talvina; Kylmänä aina ja varmasti, lämpöisenä ei ikinä. Ja lämpöisellä tarkotan sitä kun sammuttaa auton ja laittaa Weban pitämään auton lämpöisenä niin se ei onnistu. Lähtee kyllä päälle, käy hetken ja se on sitte sillä erää siinä. Ja olen tietoinen että se sammuu kun tulee tarpeeksi lämmin (joka tietysti tuleekin nopeasti kun on just ajosta tultu) mutta ei toi lähde sitten ikinä enää päälle. Kun sen vaikka puolen tunnin päästä kaukosäätimestä sammuttaa (siis herätteen, laitehan on jo sammunut omia aikojaan) ja laittaa uudestaan päälle niin sitten se kyllä pelaa. Mut eipä ton nyt niin väliä, pääasia että 'aamuisin' on aina vehkeet pelanneet.

Joulukuussa sitte menin toho naapurikylää auttaa tarhan tätejä kun ne oli järkkäämässä kakaroille tonttupolkua mettään, nii menin sinne sitte kuskaa sitä tarpeistoa metikköön ettei niiden tarttee kiskoa XX pulkalla niitä rojuja sinne. Toi kun ei ollu kuitenkaan mitään varsinaista perämetsää, saati sitten virallista ofroudajomaastoa (lupa kuljetuksille kyllä oli pyydetty) niin koitin siellä sitten varoa ajamasta juuri minkään yli ettei tule sanomista. No, pari metrin mittaista ja lapsen pikkurillin paksuista 'puuta' sain kyllä väistettyä mutta osuin niitä väistäessäni sitten vähän suurempaan ja sitten kävi näin.

Vaikka tosta nyt sillon puhuttiinkin että on kovaa muovia ja menee rikki ku osuu johonki, ni kyllä mä sanoisin että jos norkkelin ihan puuhun työntää niin ei siinä ehjänä säilyisi kuin kuminen. Hilpeätähän tääkin kuitekin oli.

Sitten aletaan päästä tämän päivän juttuihin.

Tuolla kesän reissullahan kävi se peräöljykatastrofi, ja perä on siitä asti mekkaloinut aika mojovasti. Vaikka en noiden öljyttömien kilometrien johdosta itsekään jaksanut siihen uskoa, elättelin silti toiveita että menis pelkällä laakeroinnilla. Ehkä jopa pelkillä poskilaakereilla. Kattelin laakereita eri firmoista ja tulin siihen tulokseen että jos kaikki neljä joutuu vaihtamaan ja siihen tarvikkeet päälle niin 300-400 euroa menee. Funtsin vähän sitäkin että kukahan sen sitten kasaa, noiden kanssa kun pitää olla tarkkana ettei käy hassusti pikapuoliin.

Otettiin sitten perä alas ja ensivilkaisul oli että eihän tässä mitään, 'lautasratas' vaikutti olevan ihan suht ok kondiksesa. Toki siitä kulumaa löytyi mutta ei se näin Matti Meikäläisen silmiin vaikuttanut niin kaksiselta. Kun sitten kävin duunailemaan välillä jotain muuta, tutki toveri perää lisää ja voitiinkin todeta että uusiksi menee koko homma. Pinionin ratas olikin sitten 'vähän' huonompi kuin lautaspyörä.

Onneksi olin jo vähän varautunut tähän ja laittanut Offipalstalla kyselyn yhelle jantterille että oisko sillä tällästä, niin eipä siinä tarvinnut paljoa ihmetellä kun oltiin jo matkalla Kirkkonummelle varaosien hakuun. Perä vaikuttaa olevan ihan oolraittis, joten 200 ekee siitä ja 50e pensoista ja matkaeväistä oli kai ihan kohtalainen diili. Asennuksessakaan ei ollut mitään ihmeitä - mitä nyt yksi jarruputki meni uusiksi - ja homma hoidettiin. Koeajoa ei oo vielä suoritettu kun auto on lkp, mutta eikhän se siitä.

Siihen nähden kuin synkkyyteen vaivuin silloin kesällä kun huomasin että perä röpöttää ja kauhee homma edessä, ni täähän nyt olikin ihan pala kakkua. Sille joka ei tiedo miten homma hoidetaan, kerrottakoon että ei se tän kummosempi remontti ole: Auto ylös, renkaat pois, jarruputket ja -vaijerit irti jarrukilvestä ja kardaani irti perästä. Öljyt kun vielä lorottelee pois niin sitten vaan kaikki ne kopan pultit auki ja se on siinä.

Nyt kun toi on tehty, pitäisi kai aika vakavasti alkaa harkitsemaan uusia jousia ja iskareita, toihan kaatuu melkein paikallaan kun kovasti heiluttaa. Ja kai toi snorkkelikin pitäs uusia, vanhasta ei saa enää kalua eikä sitä nyt viiti kauheeta isoa reikääkään kupeeseen jättää.

Eikä nyt sitte tähän hätään muuta. Paitsi mainittakoon loppukevennyksenä että sen vuoden takaisin 250 euron takajarruremotin (kaikki liikkuvat ja liikkumattomat osat rummun sisällä) jälkeen ei oo tarttennu tehdä takajarruilla yhtään mitään. Ei edes katsastusremonttia, leima tuli siltäkin osin ongelmitta! Liekö Suomen ainoa Läjä tällä meriitillä ;-)