Seuraava sivu
Mk3 pääsivu

Marras- / Joulukuu 06

Alunperin oli tarkoitus laittaa siihen tuon vakio 1.6:n tilalle se viritetty 1.6 joka talosta löytyy ja on hyväksi havaittu, mutta kävi sitten niin että sain täydellisen Escortin 1.8 Zetec moottorin jossa on ilmeisesti kansivaurio, ja 'kaupan' päälle sain ehjän kannen. Alunperin otin tämän moottorin ihan vaan osiksi, öljypohjan ym mahdollisen 2.0 ZVH projektin vaatimien osien takia takia.

Kuitenkin asioihin aikani perehdyttyäni päätin ottaa härkää sarvista ja ruveta Zetec+Megasquirt projektiin.

Kaupan päälle saamani ehjän kannen putsasin ja pistin lihoiksi, talouspolitiikan salliessa se viedään laittoon.

Venttilinjousien lukot on sitten sen verran pieniä ja vittumaisia ettei niitä oikein tollaisella jokapajan puristimella työstetä, ei edes käyttämällä hylsyä tms 'jatkokappaleena'. Irti nuo kyllä sain muilla konsteilla mutta kasaustyötä varten täytyy hakea Fordilta asianmukainen työkalu lainaan. Samaten venttiilinvarsien kumit on sen verran syvällä ettei niitäkään tosta noin vaan irroiteta kun ei sinne reikiin mahdu mikään. Tähänkin hain Fordilta lainaan työkalun ja sillä ne lähtikin sitten 2kpl/min vauhdilla.


Konehuoneremontti käyntiin

Ekaksi suoritettiin koeasennus, jotta saatiin selville lähtökohdat.

Koneen etupään kannake tehtiin alkuperäisestä CVH:n kannattimesta. Ei tarvinnut oikeastaan muuta kuin leikata tuo piirretty kohta auki jotta öljynsuodatin mahtuu paikalleen. Kone kestänee ihan hyvin kahdellakin pultilla. Toinen vaihtoehto olisi ollut käyttää alkuperäistä Mk3 Zetec (Näitähän on ihan tehdastekoisia) kannatinta ja muokata korin puoleista kiinnityskohtaa.

Kun koneen sopivuus oli hyväksi havaittu, otin koneen taas pois ja rupesin konehuoneen puhdistukseen. Painepesurimahdollisuutta (tai veden käyttö muutenkin) tuolla ei ole joten tinneri ja brake cleaner saa kelvata.


Lisää osiakin on ostettu.

55mm kaasuläppä ja nokat 136 heppaisesta 2.0 '96 Mondeosta, hyväksi havaitut budjettiviritysosat näihin 105-115 heppaisiin 1.8 koneisiin. 1.8 koneitahan on tehty myös 130 heppaisina mutta ne on melkolailla harvinaisia, ja tiemmä nämä suht koht helposti löydettävät osat tuovat palttiarallaa saman tuloksen.

Noista palikoista löytyy myös tarkempaa infoa, klikkaa tästä.

Kauppaan kuului myös 2.0 imusarja joka olisi tiemmä parempi, mutta ei se Fiestaan mahdu. Saan siitä kuitenkin 2.0 suutimet jotka lienevät jonkun verran isommat.


Koneen mukana tuli myös vakio pakosarja+etuputki katteineen mutta eihän ne mihinkään virityshommaan passaa joten pakosarjakauppojakin tuli tehtyä.

Vukkavukkers, vaks vukit. Eihän toho mahtu enää tartti. Eipä tullu ostaessa ollenkaa mieleen että kakslitraset ja 1.8 voimamiesmallit on sellasilla vaihelaatikoilla että tartti on koneen takapuolella. No, tää on nyt sitte myynnissä. Yhteyttä voi ottaa krisse@76s.net jos kiinnostaa.


Hetken jo mietin että kai se on pakko ostaa Marteliuksen satsi, ovh 465. Hyvähän tuo varmasti on, ja toi että sen saa poikki tosta alhaalta helpottaisi kyllä tosi paljon rassailuja.

Sitten sain vinkin Focus ST170 pakosarja kävisi projektiini ja on vähän halvempi kuin tuo Martelius joten taidan nyt tähdätä tähän.


ST:n pakosarja tuli, maksoi puolet Marteliuksesta mutta näyttää huomattavasti villimmältä kuin tuolla luettelokuvassa ylempänä. Villiys vaikutti heti vähän niin villiltä että ei varmaan vältsisti mahdu, ja asennusyritykset sen vaikutelman todeksi osoittivatkin.

Palkki on tuossa missä tuo punainen viiva on, joten jotain tartteis tehrä.

Laturilla menee ihan kivasti mutta tartin kanssa on edelleen vielä vähän ongelmia kun ST:ssäkin tartti on koneen takapuolella.

Kävin tuon kanssa paikallisessa pakoputkihuollossa ja muutokset on kuulemma helposti tehtävissä. Alapää täytyy tehdä kokonaan uusiksi, ja yläpäähän laitetaan 15-20mm lisää tavaraa jotta tuo tulee sen verran eteenpäin ettei tartti ahdista. Etupalkkia joutuu mahdollisesti myös vähän muokkaamaan jotta sarja mahtuu, mutta silloin kyseessä ei ole kuin muutamat millit joka ei liene ongelma. Maanantaina vien koko moottori/vaihdelaatikko/startti -paketin sinne, katsotaan mitä tuleman pitää.


Seuraava sivu
Mk3 pääsivu