Edellinen sivu Seuraava sivu
Mk3 pääsivu

Huhtikuu 07


Kansi tulee laitosta Maanantaina, sitten taas ruuvataan. Sitä odotellessa laitoin venttiilinnostimet likoamaan.

Noihan ei oo ollu käytössä ikuisuuksiin joten aattelin tehdä 'kaiken' että ne sitten pelaa eikä jää naputtelemaan. Ne likoaa moottorinpuhdistusliemessä ja vähän niitä sormin painelin (niitä mitkä nyt suostuivat yhtään liikkumaan) ja laitoin taas takaisin likoamaan.

Noi nostimethan on siitä kannesta joka siellä pajalla nyt on, eli eri paria nokkien kanssa. Oikeaoppista touhuahan se ei ole, mutta kuten varmaan jo jossain aikaisemmin kirjoitinkin niin tulevaisuuden suunnitelmissa on joskus kuitenkin ihan oikeat virinokat ja hommataan ne uudet nostimet sitten niihin.

Ruuvasin myäs kannen pois, ja vaikka kieltämättä täytyy sanoa että vähän hölmöläisen hommaltahan se tuntui kun toi on kuitenkin vasta laitettu kiinnikin, niin oon kyllä tyytyväinen tähän tekemääni valintaan että hommat kasaan tod näk risalla kannella ja laitettu kansi sitten myöhemmin paikalleen. Kun tota pudjettia tohon kansiremppaan joutui vähän keräilemään ja kansipajallakin meni melkein 2 kk, niin oon sillä välin kuitenkin saanu paikat jo aika hyvään malliin ja vähän koekäyteltyäkin. Samalla selvisi että pakosarjaa täytyy vähän vielä modata ja muutamia muita pikkuseikkoja.

Yksi noista viilauksia vaativista pikkuseikoista on suutintukin ja moottorin kannattimen konflikti. Oon tota käytellessä ihmetelly ku usein kuuluu tosi kova pärinä jostain ja koko kori tärisee ja oon tietysti suoralta kädeltä tuominnu pakoputken mutta ei se vika ollukaa siinä. Jo ennen asennusta viilasin vähän tota suutintukin toista päätä kun se tuppasi olemaan turhan lähellä koneen kannatinta, mutta nyt kun kone on autossa kiinni niin kannatinkumi antaa vähän periksi ja tukki otti siihen aika napakasti kiinni. Ongelma toi ei kuitenkaan ole, tossa kohtaa on varaa viilata vaikka kuin paljon pois.

Ilmanputsariasioitaki tässä on jo joutunu rupee vähä pohtimaan. Koneen mukanahan tuli Escortin ilmanottosysteemit putsarinkoteloa myöten mutta eihän se kotelo mitenkään mahu tähän vehkeeseen. Repsikan puoleisessa etulokarissa olisi tilaa vaikka kuin paljon mutta en oo vielä oikein keksinyt että miten saan ton ilmanoton sieltä toteutettua.

Tollanenkin tötterö koneen mukana tuli, mutta persinttiläinen sentään kun siinä on toi 'lähtö' väärään suuntaan. Jostain voisi tietysti ostaa ~70mm metalliputkea mistä ton saisi tehtyä, mutta ei oo noi metallihommat ihan siinä mallissa että saisi siitä siistin tehtyä. Ongelma on lähinnä se että sitähän pitäisi saada litistettyä aika roimast jotta mahtuisi taas konepeltikin kiinni. Ajattelin katsoa jos tuota kuvan tötteröä saisi modattua silleen että toi lähtö olisi eri suuntaan. Mutta katellaan sitä nyt sitten.

Alkavalla viikolla (tätä kirjoittaessani on SU ilta) pitäisi jaksaa viettää kaikki illat tallilla, perjantaiksi on varattu jo kulmien säätökin ja sitä ennen pitäisi hakea tarrakilvet. Ohjelmassa olisi kannen laitto, pakosarjan hienosäätö (liian lähellä vetarin kumia), flektin modaus+kiinnitys, ilmanputsarijärjestelmä ja laturin piuhoitus.


Kansi tuli pajalta.

Aika komia. Seuraavassa kopypaste toisaalle kirjoittamastani:

-------
Kanavia höylättiin ja soviteltiin venttiilit uusiksi seeteihin sun muuta mistä 'en tajua mitään'.
Sanoi jamppa tuota jo vakiona melko hyväksi, imu virtasi 185 ja pako 192. Nyt lukemat on 204 ja 209. Pakopuolesta olisi saanut lisemminkin iloa irti, vapari pelaa kuulemma paremmin näin niin jätettiin tälleen. Sain hienot käppyrästötkin mukaan mutta skanneria mulla ei ole joten niitä ei oo nyt tarjolla.
Venttiilijousien paine lepotilassa oli 50lbs/22.7kg joka on kuulemma tosi vähän eikä kehottanu kierrättämään yli 7000, eikä mielellään sitäkään. 40kg olisi kuulemma ollu huomattavasti yleisempi lukema.
Jousien (vakio) todettiin pohjaavan 10.5mm nostolla.
Ohjeeksi sain hommata kunnon nokat, tämän hetkinen suunnitelmahan on noi 2.0 nokat.
Pakosarja ja -putkistohan mulla onki mielestäni ihan kondiksessa, ahdistavin komponentti lienee tällä hetkellä toi imusarja vaikka isolla kaasuläpällä onkin.
--------

Että noin.

Jatkoin purkutoimia tänään ja voi hevon vittu että meinasi käpy palaa ja tuli tosi kuuma ton pakosarjan irrottamisen kanssa. Eihän se lähtenyt millään irti pakoputkesta, pakko oli rassata rööri irti sieltä taaempaa että sai pakosarjan ja puoli pakoputkea pois auton alta. Tosin sekään ei ollut ihan helppo nakki. Se oli jo ennästään selvä että vesiletkut ja laturi on kiskottava irti että mahtuu toi satsi tulemaan, mutta nyt kun siinä oli vielä putkea perässä niin joutui purkamaan myös startin, flektin (no, se oli jokatapauksessa ohjelmassa) ja jopa huohotintoosan lohkon etupuolelta että sai sen hivutettua alas sieltä. Ja kyllähän se lopulta tuli, mutta senkin jälkeen tarvittiin sitten vielä melkoisia työkaluja, ponnisteluja ja kiroiluja että rööri ja sarja irtosivat toisistaan. Kun sillon aijemmin tein siihen pakosarjaan sen lämpöeristyksen niin samalla kun se meni vähän vituiksi, opin myös miten se olisi pitänyt tehdä. Ja kun toi nyt irti on ja sitä pitää vielä hieman työstää niin kiskoin sitten noi eristelyt pois ja teen ne uusiksi. Sitten siitä tulee hieno. Suunnitelmissa on myös koodata sivu aiheesta jossain vaiheessa, taisin siitä jo aijemin mainitakin.

Flektin kiinnityksen sain ideoitua tänään loppuun, siitä tuli pienellä vaivalla jopa parempi kuin uskalsin odottaa. Flekti itessään on kyllä ihan loppu, uusi käytetty on jo tilauksessa.

Samaten aloittelin myös laturin piuhan modausta, siitähän menee alkujaan kaksi piuhaa startille siihen + napaan, mutta koska toi pakosarja on tossa tolleen niin se piuha ei ihan suorilteen käy. Tämä kuitenkin jäi kesken kun ei löytynytkään tarpeeksi paksua piuhaa.

Uuden jakohihnankin laitoin jo alapäähän kiinni, meinasi vaan tulla tenkkapoo kun mikään työkalu ei menannut mahtua kampparin hihnapyörän pulttiin ja kun sitten vihdoin joku sopi, ei mistään saanut pidettyä konetta kiinni ettei se olisi pyörinyt. Mutta kappas, vanhan hihnan sai pujoteltua pois sieltä ihan helposti, ja uuden tilalle. Vesipumpussa kiinni olevat ohjainrullathan mä laitoinkin sinne jo aikaisemmin joten niidenkään kanssa ei tarvinnut taistella.

Huomenna tarkoitus olisi modata pakosarjaa ja saada kansi kiinni ja jakopää kasaan. Suapi nähhä.


Pakosarja jäi vielä tekemättä mutta ei sen väliä, en olisi kerenny sitä asentaa vielä tänään kuitenkaan. Kansi ja jakopää on nyt kasassa, tartilla tuli pyöriteltyä pitkään ja hartaasti jotta nyt on varmasti öljyä joka paikassa ja ehkäpä nostajatkin jo pelaa. Moottorin etupään kannattimeen kiinni ottanutta suutintukkia on viilattu nyt silleen että ei ota enää kiinni. Pitkällisten etsintöjen jälkeen löysin myös moottorin numeron joten nyt voin tilata ne päästölaputkin jotta ei tarvii sitä kattia laittaa.

Jonkunlainen ajatus on jo virinnyt tuon ilmanputsariasian tiimoiltakin. Tuli mieleen että jospa sitä käyttäisi tuota alkuperäistä imutötteröä ja siirtäisi akun tuosta johonkin niin suodattimen voisi värkätä akun nykyiselle paikalle.


Kone on kasattu, oikei sillä meiningillä ettei ihan heti oo tarkotus taas purkaa. Mutta ei oo 'ihan' menny putkeen, tossa kirjoitukseni toisaalle aiheen tiimoilta:

Päivityksiä ei todennäköisesti tule ihan lähiaikoina.

No, kyllä mä kuitenkin menin vielä tallille. Tarkoituksena oli vaihtaa öljyt noijen mäihnääntyjen tilalle, jospa ne nostajat ei vaikka pelaa noilla vedensekaisilla moiveilla oikein hyvin. Mut vituiksihan sekin tietysti meni. En saanu öljynsuodatinta irti.

Kyllä nyt on epäonnistumiskiintiö täynnä vähäksi aikaa.


Edellinen sivu Seuraava sivu
Mk3 pääsivu