Edellinen sivu Seuraava sivu
Mk3 pääsivu

Helmikuu 07


Kun tuota konetta on nyt soviteltu ja askarreltu tuonne konehuoneeseen nyt ikäänkuin 'lopullisesti', tuli toi jo aijemmin aavistelu nelos suutimen piuhan ongelma ihan akuutisti vastaan.

Mutta eipähän se nyt suurensuuri ongelma ollut, piuhaa piti vain jatkaa muutamia senttejä. Tuo piuhasarja jossa on johdot suutimille, TPS:lle ja fidlelle, ois kyllä voinut muutenkin ehkä olla vähän parempi. Nyt vedin kaikki liian pitkälle yhdessä nipussa ennenkun haaroitin ne eri suuntiin joten se on nyt vähän hassun näköinen. Mutta kun ajattelee että se johtosarja oli eka komponentti jonka tähän asennukseen tein, niin jo se että se toimii on melkoinen saavutus :-) Tehdään sitten hienompi ensi kerralla.

Nyt kun toi pakosarjakin on saatu sopimaan kivasti paikalle, sain tehtyä tuon lambdan piuhoituksenkin. Haastelin yhden Boschin ukon kanssakin tästä aiheesta, lähinnä noiden lämmitettävien lambdojen lämmitysvastuksen tehosta kun niitähän on erilaisia. Mitään ehdotonta ei eteen tullut joten vaikka työkuvioiden johdosta saankin noita vehkeitä ihan sopusuhtaisilla hinnoilla, päädyin kuitenkin käyttämään vanhaa joka talosta jo löytyi. Sen aikaisemman 1.6 CVH viritysmoottorin mukanahan sain myös lambdan ja kun nämä suht koht yleismallisia vehkeitä ovat niin ajattelin nyt aluksi toimittaa homman tällä. Laajakaistalambdahan se olisi se juttu joka oikeasti pitäisi olla, mutta mennään nyt tässä vaiheessa tällä.


Syttypuolen piuhoitus oli vielä vähän vaiheessa.

Nyt se ei ole. Kampparin asentotunnistimen liitin oli vielä tekemättä, aikaisemmassa testikäytössä tuo oli vaik abikoilla kiinni kun tämän liittimen napaisuutta ei pysty mitenkään tutkimaan niin se piti silloin olla helposti vaihdettavissa jos ei kone tarttookaan.

Tuossa oikealla näkyy vielä kaksi irtonaista piuhaa (musta ja vihreä) jotka kuuluvat puolan takapuolella olevaan häiriönpoistovastukseen. Siihen en ole vielä liitintä väsännyt kun en oikein ole vielä keksinyt miten sen tekisi. Siinähän on tuollainen tavallinen Bosch tyyppinen (tai ainakin mä luulen että niiksi noita sanotaan, noita tavallisia 2-3 nastaisia neliskanttisia liittimiä) mutta toinen nasta on sivuttain ja sellaista liitintä en ole vielä löytänyt. Pelaa kuitenkin noinkin joten odotellaan motivaatiota tuon suhteen.

Kuvan vasemmassa reunassa näkyy lämpömittarin anturi. Tällä hetkellä (käytetty noin 20min) on vähän epäselvyyttä sekä megan että lämpömittarin anturien sijainnin järkevyydestä, voi olla että ne kokevat vielä muutoksen. Tällä hetkellähän mega mittaa lämmön termostaattikotelon alakulmasta jossa on jatkuva virtaus, kun taas tuossa ylhäällä missä lämpömittarin anturi on, vesi kiertää vähän harvakseltaan. Tuosta johtuen lämpömittari reagoi aika hitaasti kaikkeen ja alkaa varsinaisesti toimimaan vasta kun termostaatti aukeaa ja vesi kiertää kunnolla myös kotelon yläosassa. Todennäköisesti siirrän lämpömittarin anturin lämppärin letkuun - jossa vesi siis kiertää kokoajan kunnolla - niinkuin alunperin oli tarkoitus.


31.5.2007

Homma on nyt siinä vaiheessa (=auto ajokunnossa) että aihekohtaisten päiväkirjojen - Megasquirtin asennus sekä Zetecin sovittaminen - ylläpitäminen ei oo enää perusteltua. 6/07 alkaen hommaa voi seurata päiväkirjasta jossa kerrotaan kaikkien alojen askarteluista.


Edellinen sivu Seuraava sivu
Mk3 pääsivu