Edellinen sivu Seuraava sivu
Mk3 pääsivu

Heinäkuu 07


2.7.2007, Maanantai

Hain taas tarralaput ja ajelin vähän. Toisin kuin viime kerralla, autotune teki nyt ihan selviä muutoksia pensakarttaan. Viime kerrallahan ei tuntunut tapahtuvan minkäänlaista muutosta. Vähän hämmennystä herättää se että kuna utolla ajelee jonkun kolme varttia-tunnin niin se alkaa ihan selvästi vähän nykyttelemään tasakaasulla, etenkin maantienopeukseissa se on jo ihan ärsyttävän voimakasta. Samalla kaupunkiliikennekierroksetkin rupee vähän hankaliksi, sellaisessa lipumisajossa saa vaihteen vaihdon jälkeen olla tosi tarkka kytkimen kanssa ettei ala rynkyttelemään. Täytynee katsoa kun toi auto tossa vähän jäähtyy ja lähden taas ajelulle että onko vika heti päällä (=eli autotunen muokkaamat seokset olisivat syynä) vai pitääkö taas ajaa jonkun aikaa että vika rupee ilmmenemään (=vika tod näk jossain muualla).

Toi lämpömittari jonka kanssa noita ongelmia on ollut pelasi nyt ihan kivasti. Lukuunottamatta yhtä kertaa. Jossain vaiheessa se näytti jonkun aikaa vajaata 80 astetta vaikka megassa luki ~94 :-/ Noo. Katellaan.

Kallistuksenvakaaja jonka saatavuuden kanssa on pitänyt vähän vääntää kättä, tuli nyt sitten.

Eli tällä kertaa voisi sanoa että asiakas oli oikeassa :-) Tanko, neljä puslaa ja neljä kiinnitysrenkulaa maksoi 96 euroa. 21mm näyttäisi olevan paksuus, kiinnitystä täytyy vähän tutkailla kun eihän toi taida ihan bolt-on mennä kunn ei ole rst:n akselisto. Jos ketä kiinnostaa niin seuraavilla numeroilla ne saa voordilta:

Tanko: 6552167
Puslat: 1659591 4kpl
Kiinnikkeet: 6639007 2kpl
Kiinnikkeet: 7228914 2kpl


3.7.2007, Tiistai

Eilen oli kyl viel ongelmia. Olin tossa taas koeajolla, homma pelas ihan ok. Mut sitten jossain vaiheessa afr/seokset meni ihan vituralleen. Vehkeet oli sitä mieltä että käy ihan ääreisrikkaalla, viisarit oli ihan tapissa. Tyhjäkäyntikin oli ihan mahdottoman raskas, kulku oli kuitenkin ihan ok. Ajoin sitten tallille ja 'yllättäen' ei oikein kiinnostanut.

Tänään sitten menin taas pajalle ja pistin vehkeet soimaan, käynti oli ok mutta ihan tapissaan rikkaalla oli vieläkin. Putsasin sitten lambdalle menevässä piuhassa olevan liittimen kun siihen oli pärskynyt jäähdytysnestettä eikä se oikein maailmaa parantanut. Samaten tuntui kun olisi satunnaisia sytytyskatkoja - tai muita satunnaisia pätkäsyjä - ja seosnäyttökin kipusi pikkuhiljaa ihan äärimmäisiin lukemiin.

Lähdin sitten kuitenkin parin tunnin päästä koeajolle ja kas kummaa. Seokset olivat vain muutaman pykälän aikaisempaa korkeammalla, ja kaikki pelasi ihan kivasti. Pääsin pakokaasutesteriin ja se näytti pikkasen pieleen, mutta se korjaantui sitten ego controllia säätämällä. Tässä vaiheessa sain ekaa kertaa puoli-asiantuntevan operaattorin säätöhommiin ja siitä se homma sitten alkoi sujua.

Lähdettiin siitä ajelemaan maantietä Loviisaa kohti ja täytyy kyllä sanoa että kyllä se helpottaa hommia ihan ältsisti kun ei ite tarvii muuta kun ajaa ja sit vaan neuvotella vaihtoehdoista ja toinen sitten hoitaa ne. Ladattiin aijemmin autotunella ajamani kartta siihen, vähän hienosäätöä perstuntumalla pensakarttaan. Sama operaatio syttykartalle - jonka pohjana oli 1 netistä löydetty 2.0 Zetecin kartta - ja aika hyvä siitä tuli. Selvin tuntuva muutos saatiin tohon 75-80 välille joka hieman takkusi, mutta nyt ei sellaista oo enää oikein havaittavissa.

Parisataa kilsaa me taas rullattiin (megalla ajettu nyt noin 800, koneella ~600) ja kulkupuoli tuntuis nyt siltä että reilun viikon päässä häämöttävä Ahveniston keikka saattaa vaikka toteutuakin. Loppuun saatiin kyllä 1 ongelmakin esiin mut ei ollu nyt aikaa (tän kertaset tarrakilvet oli just menos vanhaks ja alko jo vähä ramasemaankin) siihen perehtyä. 100+ vauhtia pysty ajamaan vaikka maailman ääriin ilman ongelmia, mutta kun kyltti tien varressa mahollisti 120+ jatkuvan vauhdin niin sitten tuli propleem. Kilsan verran meni hyvin mutta sitten alko nykimään aika vittumaisesti, eikä se juuri helpottanut ennenkun laski vauhdin tonne 100 kieppeille. En sitten tiie oliko pensa jo vähissä (pensamittarihan ei toimi) vai kiikastaako jostain muualta. Tota hiljasemmalle vauhille kun laskettiin niin sitten pelasi taas ihan ok. Täytyy perehtyä tohon ensi viikolla ennen Ahvenistolle lähtöä.

Mut tosta huolimatta megan suhteen päivä oli kyllä ihan menestys.

Ropleemiakin esiintyi. Jäähdytys. Vittu. Megan lämpönäyttö kyllä pompsahtaa 102 asteen lukemiin jonkun ajan tyhjäkäynnin jälkeen, en tiie oikein mitä sille vois tehä. Flekti kyllä lähtee pyörimään ja lämmöt laskee sitten mut kyl mua silti vähän kuumoittelee. Voihan se toki olla että anturin konffaus heittää parilla astella mut ei toi kivaa oo, etenkään kun lämpömittari saattaa näyttää siinä vaiheessa 94 astetta. Sillon kun vaihoin ton lämpömittarin anturin toho missä se on, ni sillonhan näytti heti et nyt se pelaa, mut nyt kun on tune ollu kiinni tossa nii kyllä se on vieläki aika eri kartoilla. Pitänee siirtää se anturi vielä kerran - siihen toiseen lämppärin letkuun, ennen kennoa - ja vetää lämppärin paluu suoraan alavesiletkuun. Nythän se menee siihen letkuun joka menee termarikotelolta alavesiletkuun. En mä kyllä jaksa uskoa että se ois nyt propleem.

Samaten paisarin korkista on taas vähän tirskunu ulos, sama vaiva oli eilenkin. Eilisen vajaan 200 kilsan jälkeen paisarista oli hävinny sentti, saa nähä paljo sieltä huomenna puuttuu.


4.7.2007, Keskiviikko

Paisarissa ei ilmennyt vajausta paikkojen jäähdyttyä ja paineitten kadottua. Tarkemmin sanottuna se oli ihan MAX merkissä toisin kuin Maanantain ajojen jälkeen :-)

Tänään roplasin sytytysjärjestelmään sen liittimen jolla piuhat saa kiinni siihen puolan yhteydessä olevaan häiriösuojakonkkaan tms. Aikaisemmin piuhat ei olleet kiinni kun siinä on vähän sellanen erikoisempi liitin mitä en mistään saanut, mutta nyt napsasin sen irti ton koneen mukana tulleesta johtosarjasta kun ei sitä sarjaa kukaan oo halunnu ostaa. Hyvinhän toi on pelannu ilmankin, mutta kun oli noita edellämainittuja ongelmia kovemmassa vauhdissa niin ajattelin hoitaa tonkin nyt kuntoon ettei ainakaan siitä sitten johdu.

Tota johtosarjaa plärätessäni koin lievän hämmästyksenkin. Johtosarjasta löytyi EDIS boksikin, ja mä oon ainakin ollu aina siinä käsityksessä ettei Zetecin kanssa ole sitä koskaan käytetty. Mutta ei haittaa, hyvähän noita rojuja on olla.

Ton RST:n takavakaajan hommatuani tuli mieleen että josko olisi aiheellista vaihtaa myös eteen tukevampi vakaaja jotta ovat sitten samaa paria eikä tuu mitään erikoista efektiä kun eessä on veltompi vakaaja kuin mitä takana olevan parina pitäisi olla. Tilasin sitten Voortilta sen, maksaa apaut saman verran kuin taaksekin. 16 millinen on toi tuleva vakaaja, nykyinenhän on 12mm.


5.7.2007, Torstai

Tänää tuli tehtyä kaikkia pikku askarteluja. Ruuvasin etupuskurin, laitoin seosmittarin (sen takuusta saadun uuden), fiksasin turvavöihin pari pikku juttua, etin vähä sitä moottorin numeroa.

Seosmittari oli ihan helppo juttu, piuhat kiinni vaan ja menoksi. Ihan samalla tavalla ne on kun viimeksikin mutta ei se vaan silloin enää siirron jälkeen toiminut. Toivottavasti tää nyt toimii.

Johdotuksenkin sain ihan kivasti piiloon, joten tässä taas nähdään etkun ite tekee ni tulee hyvä :-)

Moottorin numero oli todella tuskan takana. Numero-osuus siitä selvisi vielä ihan helposti, mutta niitä edeltävien kirjaimien kohta on sen verran ruvella että vähän arvailuksi menee mutta ei voi mitään. Ehkä se olisi ollut helpompi löytää sillon kun kone oli irrallaan lattialla, mutta sillon oli vaan kiire saada kone kiinni. Mut en kyllä tie oisko ne kirjaimet sieltä sen paremmin erottunu, sen verran huono on.

Sitten rupesin vähä kattelemaan tollasta ritilää konepeltiin, ihan vaan siitä syystä että ilma kiertää paremmin konehuoneessa ja saadaan pannlle ehkä pari astetta viileämpää ilmaa ja muutenkin jäähdytyspuoli pelaamaan paremmin. Ilmansuodattimen sijainnin puolesta paras paikka olisi tossa jakopään kohdalla ihan konepellin oikeassa laidassa mutta ei sitä oikein siihen saa.

Toi lienee nyt se kopromissiratkasu sitten. Tossa paikassa on se huono puoli että kun sataa vettä niin kaikki valuu toho ykköspytyn suutimen päälle ja muutenkin vähän sinne sun tänne, mut mul on kyl jonkunsorttinen ratkaisu siihekin on. Ton sateen suhteen paras ratkasu ois ollu samassa kohtaa mut kuskin puolella, sitten sieltä olisi sade lorottanut vain jarrutehostimelle.

Mutta niiku sanottu, tää on tällänen kompromissiratkasu ku tuolla tehostimen nurkilla se ois sit niin kaukana ilmanputsarin 'linjasta' etten mä sitä sinne.

Kun rupesin seosmittarin toimintaa kokeilemaan ei pannu tartannutkaan ja totesin ettei kiekkamittarikaan näytä mitään. No, vaihtoehdot oli kampparin asentotunnistimen liitin (kun siellä paikkeilla olin nuohonnut sen moottorinumeron etsinnöissä) tai sitten se eilen laitettu puolan häiriökonkan piuhoitus. Ja tuo konkkasysteemihän se oli mikä bugasi ja poltti edisin sulakkeen. Otin liittimen irti ja vaihdoin sulakkeen ja sen jälkeen toimi. Ja kuvasin sitten pienen videopätkänkin (Youtube linkki) joutessani. Samalla testailin vähän miten ton Nokian editointihomma pelaa.


6.7.2007, Perjantai

Tänään perehdyin toho vasempaan takapyörään. Sehän alko melkein heti sen taannoisen jarru- ja laakerirakentelujen jälkeen kitisemään. Ensin 0-20 vauhdeissa ja sen jälkeen yhä kovemmissa vauhdeissa kuului kitinää. Käsijarrun tai käyttöjarrun käyttö ei vaikuttanut asiaan joten ei se jarruhomma varmaan oo. Ei sieltä kuitenkaa mitää erikoista löytyny, laitoin stefaa vähä paremmin ku se vaikutti olevan ihan hiuksenhienosti vinossa ja rasvasin sitä vähä. Pistin laakereihi vähä lisää rasvaa. Pistin myös laakerin sisäkooliin vähä kartiolukitetta ku se akselitappi oli selkeesti sen näkönen et jossain vaiheessa on ainakin sisäkooli pyöriny (jo ennen mun omaa remonttia) nii ei nyt ainakaa sitte enää pyöris. Sen verran on kokemusta näissä voorteissa tosta et etulaakerin sisäkooli pyörii navan päällä ja ne oireet alkaa just tälleen samalla tavalla, erikoisilla äänillä kohteessa.

Sitte kiristelin vähä tota laturin hihnaa kun sattu tulemaan avustava käsipari paikalle. Sehän on sillontällön aina liikenteeseen lähtiessä kiljunu, ja kun se hihnan kosketusmatka kampparin pyörällä on tosiaan aika onneton nii pakko se on vetää hampaat irvessä kiinni ettei sateessa sitten kilju. Sateesta puheenollen, tuli ton avuliaan käsiparin kanssakin puhetta tosta konepellin ritiläst ja ilmanvaihdosta. Se ehdotti samantien et jos nostais konepellin takareunaa vähä ja mä tietysti lol ja unohin sen suunnitelman samantien. Kun tossa sitten ruuvailin illan mittaan niin toi ajatus alko kyl vaikuttaa ihan kätevältä. Täytynee kokeilla miltä se näyttää. Periaatteessa toi auto ääninee, penkkeinee ja vöinee on minust nyt jo 'vähä nolo' ku se on just sen olonen et paljo melua tyhjästä ja mihinkää ei kuitenkaa kule enkä mä oikein tykkää siitä. En sitte tiie kumpi tota näyttävyyttä lisäis vielä entisestää, ritilä konepellis vai pellin takareunan nostaminen.

Nyt kun alkaa olla enää näitä pieniä hieromisia jälellä niin asentelin ton megapurkinkin sitten pois jaloista pyörimästä. Samaten värkkäsin pienen suojan tolle sulake- ja relehärdellille. Eihän toi nyt kovin hienolta ja tehastekoselta näytä, mut eipä näyttäny kyllä ennen tota rättiäkään :-) Ja ompahan nyt sitten kamat edes vähän suojassa roiskeilta. Toi on sellasta ohutta kumirättiä joka on ton konepellin tiivisteen kanssa puristettu toisesta reunasta kiinni, ja etureunassa on pala takiasnauhaa (Siis sitä tarraa mitä on esim tarralenkkareissa) millä se sitte pysyy kii.

Ens viikon Perjantaina oleva Ahveniston keikka vaikuttaa edelleenkin ihan todennäköseltä, ja sen tiimoilta piti vähän perehtyä tohon vanneosastoonkin kun noi molemmat vannesetit mitkä mulla toho on on molemmat vähä epäkelpoja. Ne mustat mitkä mulla on (pinnotetut 185/60/14) ni ne on alunperin ollu liian pienellä keskireijällä joihin mä sitten sorvautin oikean kokoisen keskireijän, niin niissä on sellanen vika että mä en sorvauttanu sitä isommaksi läpi asti, vaan vain 10mm syvyydeltä. No ei siinä vaiheessa tullu mieleen että 10mm syvyys ei riitä koska pyörän navassa oleva se keskitötterö (siis se joka menee vanteen keskireijästä sisään) on lähemmäs 20mm. Näinollen se vanne ei siis mee 'pohjaan asti' ja niitä ei voi käyttää ennen lisätyöstöä. Ja noi valkoset mitkä tossa on ollu kii, on neki vähä perseestä tollasenaan. Niitä on jossain vaiheessa käytetty sitikassa ja niihin on sillon sorvattu keskireikää ihan himpun verran isommaksi, varmaan alle milli tai jotain mutta kuitenkin sen verran ettei ne enää keskitä Voordissa ja niimpä ne on sitte tutisuttanu ja vapisuttanu enemmän tai vähemmän riippuen kuin hyvin ne on sattunu muttereilla keskittyä viimeksi kun on laitettu kiinni. Nääkin saadaan kyllä ihan pelikuntoon vielä kunhan haen rengasliikkeestä voortin keskitysrenkaat ja sorvautan niille paikat vanteisiin.

Niimpä mä sitten ostin tänään kaks settiä 14" peltivanteita, toiset Siarrasta ja toiset Mondeosta. Aikani mittailtua päädyin siihen että laitan ne Siarran vanteet, niiden sisäreuna ei tuu ku 6mm sisemmäksi kuin nykyisillä vanteilla ja Mondeossa vastaava lukema ois ollu josain 13mm kantturoissa. Täytyy vielä kattoa autosta että siellä on joka paikassa ton verran tilaa ennenkun alan teettää rengastöitä.

Ne vanteet on aika roisissa kunnossa ja ne pitää ehostaa mutta ajattelin mennä ihan siitä mistä aita on matalin. Ensin mä pesen ne, sitten vähän teräsharjaa pahimmille kohdille, sen jälkeen pestään uudestaan että saadaan pölyt pois ja sitten vaan reilusti spreitä perään. Kestää sitte minkä kestää. Ja aina voi töhäyttää lisää maalia jos alkaa painaa ruskeeta läpi :-)

Ja sen verran malttamaton olin että piti jo vähän kokeilla miltä ne sitten näyttää :-) Tossa ei oo sitten tehty vielä mitään 'pohjatöitä', muuta kun rätillä pyyhkästy pahimmat hiekat tosta keskeltä :-) Ja tarkotus on tietysti maalata ihan reunoja myöten, en vaan viittiny sinne vielä roiskia.


9.7.2007, Maanantai

Lähetin tänää Voortille paperit koskien sitä päästötodistushommaa. Viimeks ei menny ku pari päivää, saa nähä miten nyt käy kun on kuitenkin lomakausi päällä. Eipä silti, en mä tiie onko sillä nyt niin kauhee kiire.

Asentelin takavakaajan. Pien hitsaushomma on viel jälel, mut oottelen hovihitsaajaa se saa tulla tekemään nii kestää sit varmasti. Tein vähä erilaisen ratkasun ku mitä alkuperänen ja muiden tekeleen on ollu, mut varmast ihan toimiva tämäkin. Tartti tehä vähemmän metallitöitä :-)

Vanteetki on nyt ~valmiit. Alkuperäsen suunnitelman mukaan vetelin teräsharjalla, pesin ja kuivasin ja sit vaa maalia. Eka vähä pohjamaalia ku ei toi valkonen oikein peitä mustaa, ja sit vaa valkosta perää. Pohjamaalia meni reilu 1 purkki, valkosta meni kai 3½ purkkia. Ja vaikka ne nyt tos kuvas näyttääki virheettömiltä ni ei ne sitä kuitenkaan oo. Noi ulkoreunukset on aika kuppasessa kunnossa eikä se kuppa tietenkään tollasella ohimennen huitastulla pohjatyöllä minneen lähteny joten ne on nyt aika roisin näköset. Mut ei sitä varmaa parin metrin päästä enää huomaa :-) Ja kuten todettua, nää on vaa tilapäisratkasut.


10.7.2007, Tiistai

Kallistuksenvakaaja on menestyksekkäästi kiinni ja pissapojan säiliö ja letkut on taas paikallaan. Valojen pesureita en alkanu rakentamaan kun letkutukset oli puutteelliset kun laitoin eri puskurin kuin alunperin.

Tein ton etummaisen kiinnityksen vähän eri tavalla kuin alkuperänen, kun meijän pajalla ei o oikei kunnollisiä välineitä lattaraudan työstämiseen. Orkkisjärjestelmähän ois ollu sellain että lattaraudasta tehään tulitikkuaskin kokonen pala missä on reikä toisessa päässä ja se ois sitte hitsattu toho alatukivarteen. Ite tein niin että hitsasin kolme mutteria peräkkäin ja sen sitte toho tukivarren yläpuolelle ja vakaaja siihen pultilla kiinni.

Perjantaina kun on se Ahveniston keikka ja vaikka tarrakilvet ei olekaan mikään ongelma niin kävin kuitenkin tänään konttorilla kyselemässä vähän tosta katsastushommasta. Tärkein seikka oli se että saan ton rek+muutoskats pelkän rekisteröintikatsastuksen hinnalla. Ja siitä johtuen innostuin tietysti välittömästi asiasta, muutenhan toi rek ajatus on ollut vähän kahden vaiheilla. Kuten tossa kirjotin niin eilen vasta lähetin ne paperit koskien tota päästötodistusta, mutta ei oo kuulemma ongelma jos ei kerkeä katsastukseen mukaan vaan sen voi toimittaa myöhemmin.

Huomenna käyn jarrudynossa tsekkaamassa jarrut ettei sitten ainakaan jää niistä kiinni. Vähän toi käsijarrun pitävyys mua arveluttaa mutta se selviää sitten. Ja onhan mulla sitte koko huominen päivä ja yö vielä aikaa ruuvata ennen katsastusta joka ois näillä näkymin TO aamuna :-)

Hain tänään jo liikennevakuutuksen tohon niin saan sitten tarrakilvet ihan muutamalla eurolla kun ei tarvii erikseen vakuutusta vielä maksaa. Otin ne tietenkin 4 päiväksi että hoituu sitten toi Ahveniston reissukin vaikka katsastuksessa tulisikin nounouta. Ja selvisihän siellä konttorilla että noi mun paperityötkin meni osittain uusiksi. Olin ajatellut sen niin että käytän auton alkuperäistä moottoria vertailumoottorina, ja uusi moottori menee sitten niiden teho- ja paino- sun muiden prosenttien sisään eikä tarvii tehdä mitään muutoksia. Mutta ei se käynytkään niin. Vertailumoottori onkin mallisarjan suurin, ja siihen voi sitten laskea niitä prosentteja päälle jos haluaa sitäkin tehokkaamman laittaa. Mutta koska tää on alunperin 1.6 joka vastaa kaikilta osin 1.8 105 heppaista versiota niin ei se o tosiaan kuin paperihommia. Printtasin tuolta työsuhdeliitännäisiltä nettisivuilta varaosalistoja koskien jarruja, alustaa ja vetoakseleita ja niistä sitten voi katsurille näyttää että samoja osia on kaikki tyynni.

Jos kaikki menee huomenna putkeen (=jarrut on ok ja saan hyväksyttävän tyhjäkäyntipäästölapun) niin huomenna ei sitten ookkaan oikein muuta kun renkaiden vaihtelua vanteilta toisille ja sen sellasta. Sitte vois alkaa jo vaikka vähä keräilee osa- ja työkaluarsenaalia perjantain rallailuja varten.


11.7.2007, Keskiviikko

Rengastyöt tuli hoijettua, ja tolta se nyt näyttää. Kuvasta ei niinkään huomaa mutta vanteen ulkoreuna on nyt kaikenkaikkiaan melkein 2 senttiä sisempänä joten paikan päällä tarkasteltuna tosta kyllä näkee heti ettei ne oikein kuulu siihen. Mutta nyt ei tutise eikä vapise.

Huomista katsastusyritystä silmälläpitäen kävin nyt sitten tuolla Hovikorjaamo AD Kimmo Hynnisen pajalla taas vähän pakokaasutesterin letkun päässä. Ja kyllähän siinä tekemistä oli. Heti alussa sain hetkellisesti arvot sallittuihin rajoihin mutta kuitenkin niin lähelle rajoja että en ollut oikein tyytyväinen joten jatkoin hommaa. Varmaan kolme varttia tein erilaisia kokeiluja ja välillä käytiin aika lähellä ja välillä oltiin niin kaukana että meinasi usko loppua.

CO raja tälle autolle on 3.5 ja HC raja 600, välillä ne oli 1/1200 ja välillä taas 4/800 ja tyhkäynti aaltoili välillä 800-1100 väliä ja toisinaan se oli taas ihan kelvollinen. Kun olin kolmisen varttia säätänyt, olin jo tullut siihen tulokseen että olin säätänyt pensakartasta 'vääriä risteyksi' ja sen huomattuani alkoi näyttää jo vähän paremmalta. Sitten kun jossain vaiheessa äkkäsin vielä että eihän se mun viritetty 1.3 Valenciakaan sillon 90 luvun puolivälissä mennyt päästöistä jos ei säätänyt sytytystä ja tajusin alkaa sitäkin vähän viilaamaan niin päästiin jo ihan kelpo lukemiin. Päästölapussa lukee nyt muistaakseni 2.1 ja 520 @ 700rpm. Noi on jo niin kaukana raja-arvoista että tohon mä päätin lopettaa (ja korjaamokin alkoi mennä kiinni) ja tallentaa setupit ja olla koskematta enää mihinkään.

Toi kierroslukutieto siinä lapussa on kyllä päin prinkkalaa. Siinä testerissä on sellanen systeemi joka ottaa laturin sinikäyrästä - tai mistä nyt ottaakaa - ja koska autoissa on kuitenkin erilaisia hihnapyöräkombinaatioita nii mä en kyllä tajua miten se voi toimia. Eikä se mun tapauksessa ainakaan edes toiminu, lapussa lukee nyt 700rpm mutta Edis/Mega ainakin ilmottaa sellasta reilua 900rpm. Korvakuuloltakin kone käy ennemmin 900 kuin 700. Vaikka ei ton nyt niin väliä, parempi että vika on noin päin kuin että se ois toisinpäin. Vois olla vähä hankalampi säätää mitään kun koneen pitäisi kiertää 600-700 että testeri näyttäis alle rajana olevan 1000 :-)

Seosmittari näyttää nyt tyhjäkäynnillä tollasta, kone käy tasaisesti, ego correction (=lambdasäätö) ei oo päällä ja kone lähtee tosi huonosti käyntii ku on seissy 10-15 min. Ajossa kun painaa kytkimen pohjaan nii tyhjäkäynti seilaa muutaman sekunnin 800-1100 mutta tasottuu sitte toho ~900

Jarrutesterilläkin kävin, ei pitäs olla ongelmaa niiden puolesta.

Paperihommat pitäs viimeistellä (=laittaa kansioon) ja repsikan penkin kiinnitys kiristää ja sit se ois siinä. Penkkiremontin taidan jättää kuitenkin aamuksi, oon nyt (klo 19) niin loppu etten jaksa mennä tekee mitään.


12.7.2007, Torstai

Siinä sitä ootellaan kakat housussa.

Näyttää jo ihan lupaavalta.

Ja wow gasp! Nootit tuli oikeasta vilkusta (se toimii vähän millon sattuu, tiesin kyllä), oikeanpuoleisen takavalon välkkeestä (ilmeisesti joku maadoitusvika tms, en tiennyt) ja paperityöt ei ollu ihan sellaset ku niien ois pitän olla. Päästöt oli kans ihan rajoilla mutta alle kuitenkin.

Rekisteriotteessa lukee että vaihettu moottori apulaitteineen (no, tartti ja laturihan on alkup mut en alkan vääntää enää sitte ku paperi oli mul käsis), penkit ja jouset. 28% tuli lappuun. Etupalkin muutos ei kiinnostanu ollenkaa, en tie huomasko edes vaikka mullahan oli niistäki kuvitukset sun muut. Ja ei kysyn varotuskolmiota :-)

Nyt lähen käväsee tuolla anoppilassa, illalla sitten tarvii tsekkaa TAAS tota v/t pyörän laakerointia ku sen kanssahan on ollu vähä ropleem ja tuollakin selvis et jossain takana on klappia. Jakohihnan taijan myös tsekkaa. Sit ei oiskaa enää ku ratareissumatkalaukun funtsiminen ja aamul sit rilluttamaan.

Sama päivä, osa 2

Powerslide survival kit. Kun tuolta radalta on kotio yli 200 kilsaa, on syytä varautua sen verran ettei ihan pikkuongelman takia jäädä reissun päälle. Harkitun työkaluarsenaalin mukaan lähtee yleismittari, liittimiä, piuhaa, etu- ja takalaakerit, etupyörän napa, laturin hihna, hanskoja, paperia, hinausköysi, vararengas, nippusiteitä, pultteja, ruuveja, reisteippiä, öljyä, rengaspainemittari, sidontahihnoja, varabensaa (kun pensamittari ei toimi niin on vähän epävarmaa), haalarit, makuualusta, jarrunestettä ja sytytysulpat. Ainakin noi. Ja tällä kertaa mukana on myös tulppahylsy :-)

Hitsi. Huomen sit päästää! Johan näitä mahdollisuuksia on missattukin noiden ongelmien takia. Nyt täytyy vaan toivoa ettei hajoa mitään pientä eikä isoakaan. Ai niin. Ruiskupumppu saattaa hajota lähiaikoina. Mut siitä lisää toisen kerran, nyt en jaksa spekuloijja.


13.7.2007, Perjantai

Aika kipeetä. Matkalla Ahvenistolle saatiin seokset ihan selvästi parempaan suuntaan. Rata kiertyi kivasti, niissä olosuhteissa oli tietysti seokset vielä hakusessa mutta ne saatiin ihan hyväksyttäviin lukemiin. Ja kyllähän toi aika kipeesti kulki vrt noi aikasemman 1.6+kaasari -perustaiset vehkeeni. Kiihdyttäessä/hidastaessa oli vaan jonkunverran kaikenlaisia epätasaisuuksia toiminassa ja just kun oli tarkoitus ruveta tsiikailemaan niitä niin kulku huononi olennaisesti. Samantien huomasin kyllä syynkin. Toimintasavut pääsivät karkuun pakoputkesta ja nyt meillä on sitten suora vesilinja paisuntasäiliöstä pakoputken päähän.

Spekuloin ehkä joskus aiheesta lisää, nyt ei oo jostain syytä oikein nappaa.


14.7.2007, Lauantai

En o tutkinu asioita mitenkää, mut oletus on et venttiilikopan ja öljypohjan välillä ei o muuta käyttökelposta kuin nokat. Ja sekin on vasta toivomus, en oo viel uskaltan avata venakoppaa. Eli nyt ollaan taas moottorinetsintävaiheessa, ihan kuin pari kk sittenkin. Tosin äsken tossa tajusin että mullahan on ainakin 1 varmasti ehjä kansi (=se joka tuli nyt lauenneen pannun mukana) joten periaatteessa riittäisi uusi alakertakin. Harmi vaan että oon nyt ihan fooken peeaa. Mut katellaan nyt mitä tarjouksia tulee. Ja onni onettomuudessa! Pääsen heti Maanantaina taas sen hyperlaaaavlin vakuutustyttelin kanssa asioimaan, ku kai toi on laitettava samantien seisontaan. Rekkareita en nyt aijo viiä vielä pois kun Marraskuussahan tulee se uus systeemi että edes käyttömaksut ei rullaa kun auto on pois kilvistä.


15.7.2007, Sunnuntai

Nokat näyttäs olevan kondikses.


16.7.2007, Maanantai

En tiie mistä tää motivaatio pulppuaa mutta irrotin tänää kannen.

Tutkin paikkoja sieltä sun täältä ja mun on vähä vaikee uskoo et toi ois ainoo merkkittävä vaurio. 3/4 pytyn välistä on kannentiiviste menny, ja samojen pyttyjen pakokanavissa näkyy pienet iskemät että jotain tavaraa on menny läpi. Nelosen pytyissä varmaan samasta asiasta johtunu pari pientä jälkeä jotka neki lähti erittäin kevyellä vesihionnalla veks. Vähän mä noita pyttyjä hivelin sormineen enkä osaa päättää että tuntuuko ykkösen pytyssä jonkun laista muodonmuutosta (Ajoahan ei lopetettu heti tohon vaurioon) or not. Kippasin lohkon täyteen vettä ja huomenna katotaan onko hävinny mihinkään. Samaten käänsin kannen väärinpäin ja täytin palotilat vedellä jotta nähhään (?) oisko toi koneesta poistunu tiivisteen palanen tehny jotain vauriota tiiviydelle. Mut tosiaan, en mä näin kotikonstein löydä mitään sellasta mikä ois katastrofaalista. Aattelin pistää koneen kasaan ja koittaa onneani.


25.7.2007, Keskiviikko

Kasasin koneen, pensa ja vesi puuttuu vielä. Katellaan. Ois tuolla maailmalla ihan kelpo moottoreita tarjolla, täydellinen 2.0 '94 400e, täydellinen 1.8 '96 300e ja 1.8 jostain 90 luvun alusta jolla on ajettu 5000km (auto paloi?!) ja kone on sitten purettu ja jäänyt nurkkiin 300e. Mut ei oo nyt eee.


27.7.2007, Perjantai

Lähti käyntiin ihan mahottoman hienosti ja pelaskin niin hyvin etten ollu uskoa. Eikä tarvinnu uskookaan. Kun se oli aikansa keränny painetta paisariin niin rupes käymään kolmella. Kun päästi paineet ulos niin alko taas käymään neljällä. Sitten lopetin testailut.

Maanantaina seisontavakuutukseen ja katellaan tässä tulevan talven aikana jotta mitä tehtäisiin.


Edellinen sivu Seuraava sivu
Mk3 pääsivu