Edellinen sivu Seuraava sivu
Mk3 pääsivu

Marraskuu 07


18.11.2007, Sunnuntai

Siivoilin tallia kun ton Mk1 raksailujen (linkki etusivulla) jäljiltä on ollu vähä sotkua paikat täys, alkaa just 3 viikon kesäloma ja tarkotus ois vähä perehtyä asioihin. Tilasin myös GAZin coilover setin.


19.11.2007, Maanantai

Lohkossa kiinni enää kampiakseli ja kierotkanget mäntineen. Huomenna jos sais ne irti ni vois alkaa vähä rapsuttelee paksuimpia paskakerroksia päältä ennen pesukoneeseen vientiä.


20.11.2007, Tiistai


22.11.2007, Torstai

Alunperin oli tarkotus kasailla vanhoilla pulteilla (vastoin kaikkia yleisiä neuvoja, tiedän, mutta niin muutkin tekee :-)) mutta noi veivien pultit oli sen verran omituisen näköset et päätin sitte ne kuitenki tilata uudet. Nissä oli kannan ja varsinaisen kierteen välissä sellanen tosi harva 'kierre', lieko joku venymisjuttu vai mikä enkä viiti riskeeraa niien kans kuitenkaa. Noin 30 ekeä maksaa setti. Tilasin myös suutimet mäntien öljysuihkua varten kun tossa lohkossa näköjään on paikat niille, noin 10e/kpl. Samaten tilasin uudet 'kohdistusholkit' lohkoon, ne millä kansi kohdistetaan oikeaan kohtaan. Toi lohko kun oli tuolla koneistamolla ja siitä oikastiin yläpinta (liekö edes tarpeen mutta halusin että se höylätään, 0.15 otettiin pois) niin siinä yhteydessä piti ottaa noi holkit irti. Vanhatkin ois varmaan vielä saanut paikalleen mutta tilasin silti uudet. Ja pakkaspropun kävin ostamassa kun lohkolämmitintähän mä en tuu tarviimaan niin jäi reikä seinään kun otin sen pois. Koko on 35mm jos jotakuta kiinnostaa.

Sain yhen joululahjan ennakkoon, männänrenkaat :-) Putsasin männät ja vein ne tonne pajalle, en viiti alkaa ite niitä laittaa kun tuntuvat menevän aika helposti katkipoikki. Niin hoitakoon ne jotka osaa. Toivottavasti vaan kerkeevät tänään/huomenna laittaa että pääsisi viikonloppuna jo vähän suunnittelemaan koneen kasasta. Vaik eihän tolla kiire oo.

Jäähytysjärjestelmää rupesin kattelemaan nyt kuntoon, sen huono toteutushan oli pääsyynä siihen että on ollu noita kaikkia lämpöongelmia. Tossa on toi aijemmin ostettu Mk3 Zetec alavesiletku, ja sitte toi vasemmalla oleva mutka on napattu toisesta letkusta ja nyt toi tuntuis sopivan aika kivasti vesipumpun ja syylärin välille. Tosta haarastahan lähtee sitten letkut lämppärille ja termostaatinkotelolle.

Termarikotelolle menevään haaraan ajattelin laittaa 16mm putken ja vetää tosta pakosarjan yläpuolelta ja toiseen päähän sitten sopiva mutka ja veto kotelolle. Lämppärille menevä letku täytyy sitten vaan koittaa ahtaa tosta jakohihnakopan ja korin välistä. Siihen koitin löytää sopivanlaisia mutkaletkuja miljoonalaatikosta mutta taitaa valitettavasti mennä vähän palapeliksi. Mutta toiminee kuitenkin. Lämpömittarin anturille täytyy koittaa taas löytää paikka, taidan sovittaa sen termarikotelon ja lämppärin kennon välille.


26.11.2007, Sunnuntai

Putsailin kannenpulttien jengat, meinasi olla pientä ongelmaa siinä reijässä missä noissa aina on (eka jakopäästä pakosarjan puolella) mutta aikani kun sitä hoonasin vanhalla pultilla niin rupesi pelaamaan ihan kivasti. Sitten puhaltelin öljykanaviin paineilmaa jotta mahdolliset yläpinnan oikasun yhteydessä tulleet metallipurut toivottavasti lentelivät pellolle sisuksista. Tuli sittemmin mieleen että vesikanavissa lienee myös metalliroinaa ja täytynee niitäkin vähän koittaa puhallella veks vaikkei toi vesipuoli nyt pienistä metallimuruista varmaan niin nokkiinsa otakaan.

Hain ja asentelin myös noi mäntien öljyruiskut. Homma oli tosiaan ihan plug & play suoritus, tulppa irti ja samalla pultilla suutin paikalleen. Kampiakselin turasin myös paikalleen ja tulin siihen tulokseen että oikein näppäräsorminen saattaa saada nuo ölkysuutimet asennettua kasassa olevaan koneeseenkin mutta aika fakiiri saa olla.


Edellinen sivu Seuraava sivu
Mk3 pääsivu