Edellinen sivu Seuraava sivu
Mk3 pääsivu

Maaliskuu 08


20.3.2008, Torstai

Viimeistelin eilen hälyttimen asennuksen, mutta koska akku oli tyhjentynty (joku valo päällä tms) ja sain lievästi shocking puhelun niin jäi lopulliset testailut vielä suorittamatta.

Ja oon tehny vähä hankintojakin sitten viimenäkemän.

Powerflexin puslat eteen.

Mullahan on 3 tollast uutta orkkistukivartta joutilaana joten niistä tehtiin. Hommassa on tosin pari jännitysmomenttia. Ensinnäkin se että noi on 3 pulttiset ja mun auto on 2 pulttinen, toivottavasti mitotukset on kuitenkin samat. Jos kolmepulttisessa on sama olka-akseli nii sitte ei oo hätää, mut jos pulttimäärän lisääntyessä on sattumalta tehty jotain muitakin muutoksia niin sitten voi käydä hassusti. Toinen pointti on toi takimmainen hela. Kun noi kaikki kolme tukivartta on oikeen puoleisia niin toisella puolella tukivarsi on sitten väärin päin, ja ton takimmaisen puslan potero on aavistuksen verran erilainen eri puolilla niin toivottavasti toi pusla nyt kestää sitten kiinni tossa.

Niiteillä kiinni olevat pallonivelet porattiin irti ja laitetaan pulteilla. Toisella puolella se oli tietysti pakko tehdäkin kun pallo piti saada toisinpäin, mutta tulevien remonttien helpottamiseksi systeemi vaihdettiin pulttikiinnitteiseksi toisellakin puolella nyt kun kamat on vielä uusia ja pöydällä käsiteltävissä.

Nyt pääsiäisen pyhinä olisi tarkotus koittaa saada tota alustapuolta vähän vireeseen. Saapi nähhä miten käy.


21.3.2008, Perjantai

Tukivarret tuli kasattua. Noiden 3 pulttisten tukivarsien kanssa pyörä näyttäs mittanauhamittausten perusteella tulevan puolisen senttiä taaksepäin, ei aiheuttane kuitenkaa mitää mahottomia ongelmia. Mutta sai noiden kanssa vähän kyllä töitä tehä. Ton 3 pulttisen pallonivelen tapin alaosa näyttäs olevan 17.5mm kun 2 pulttisen tappi on 17 joten aiheutti vähän harmaita hiuksia. Tutkin varaosaluetteloja ja niistä löytyi 16.5, 17 ja 17.5 millisiä 3 pulttisia palloja ja hain sitten tollaset 16.5mm pallot (oisin tietty ottanu 17mm niinkun toi orkkis 2 pulttinen, mut ei ollu just saatavilla) mutta eihän se mitään auttanut. Siinäkin näytti olevan se alaosa 17.5mm joten ei auttanu muuta kun pikkasen suurentaa reikää ja sen jälkeen homma meni hienosti.

Samaten noi etummaiset puslat vaati vielä pientä hienosäätöä. Noissa Powerflexeissä kun on väliä mihin asentoon ne tulee, niin ne niiden laittaja oli ajatellut asian vähän pieleen ja asemoinu ne alapallon sijainnin mukaan kun ne pitäisi asemoija taaemman puslan mukaan. Ei tästä nyt ehkä tolkkua saanu enkä jaksa alkaa kuvaa väsäämään, mutta jos samaa remonttia meinaat niin vähän ajatusta peliin. Ei niiden hienosäätö tosin mikään ongelma ollu, ei niitä joutunu irti ottamaan kun vaan tuurnalla vähän koputteli niin ne puslan 'päätylevyt' kyllä kääntyvät ihan vaivattomasti.

Iskaritolpat kasasin ja asensin myös. Ei tarvinnu edes vanhoista purkaa yläpään osia kun löyty miljardilaatikosta sopivat osat. Että jos sattuu katsastuksessa tulee ropleem ni on heittää vanhat paikallee ilman sen kummempia ruuvaamisia. Katsurihan ei tunnetusti tykkää jousista jos ne jää vapaaksi kolisemaan kun nostaa auton ilmaan, en vielä testannu että käykö tän kanssa niin mutta pahaa pelkään.

En oo toho säätöhommaa aikasemmin perehtyny mutta nyt tuli tietysti kierreltyä vähän nuppia. Toi nykyisten Gazien mukana tullu nuppi on kyllä ihan paska, sellanen 'mutterikanta' vaan kun ennen niissä oli sellaset nupit missä oli oikee koneistettu karhee pinta josta sai paljon paremman otteen. Ja näähän nyt nyt myös mun tokat nuppisäätöset Gazit ja täytyy kyllä sanoa että molemmissa vehkeissä se säätö on ollu kyllä tosi epämääränen. Niissähän on jonkunlaiset pykälät, ja aijoin laskee ensin että paljon niissä on pykäliä ja laskea sitten perussäätö siihen keskelle mutta voi voi. Erittäin epämääräset pykälätä niissä tuntus edelleenkin olevan ja säätö takertelee vähän sen tuntusesti ettei aina oikein tiedä et ollaanko nyt säädön ääripäässä vai vieläkö tästä on tarkotus voida kääntää lisää. 41/48 naksausta niistä nyt löytyi, Mk1:n tolpissa laskin muistaakseni huomattavasti suuremman eron noissa eri puolilla. Ja tämä narina siis koskee nimenomaan iskarin yläpäässä olevaa säätöä, noissa takaiskareissa oleva alapään säätönuppi tuntuisi toimivan vähän luotettavamman tuntusesti.

Takatolpat pitäs vielä vaihtaa, niissäki on vielä vähä pientä näpräystä eessä ennenku ne on asennuskelposet mutta ei pitäs olla ihmeitä edessä.

Ai niin. Se hitsin XR2i/Turbon tukikanki sinne alatukivarsien väliin ei mahdu tolla pakoputkella. Pistetään jemmaan ja pidetään mielessä seuraavaa pakoputkea rakennettaessa.


24.3.2008, Maanantai

Takatolppien vaihto - jonka pitäs olla aika plug & play homma - ei mennykää nyt ihan putkeen. Ensin huomasin että säätönuppi ottaa kiinni kallistuksenvakaajaan.

Käänsin tolppaa sitten 180 astetta jolloin nuppi jo mahtuu olemaan mutta säädettävyyshän siinä menee ihan perseelleen kun nuppi on sitten siellä iskarin ja jarrukilven välissä. Päätin kuitenkin tyytyä tähän mutta eipä se iskari vieläkään mennyt paikalleen.

Vittulainen sentään. Uuden iskarin alapää on 5mm liian leveä mahtuakseen sinne. Tosta uuen iskarin rakenteesta johtuen se nyt ei oo tietty suuri ongelma, onhan tossa tota holkkia näkyvissä noin paljo että senku lyhentää. Ainoo vaan etten ehkä arvaa lentävällä sutasta ettei toi pusla sitten ota lämmöstä nokkiinsa. Meinasin jo tohon puslan lyhennykseen ruvetakin mutta päätin sitten kuitenkin jättää ja varmistaa vielä tuolta iskarikaupasta että noi on nyt varmast oikeet iskarit. Ettei sitte tuu työstettyä turhaan jos on väärä palikka to begin with. Mutta katellaan huomen.


25.3.2008, Tiistai

No ni. Soitin tonne Rallyraceen josta noi on ostettu ja päädyttiin sitten siihen että asioin suoraan Gazin kanssa sähköpostitse, ja sieltä tulikin vastaus sitten yllättävän nopeasti. Toi holkki on liian pitkä, sen myönsivät. Mutta ovat myyneet useita kymmeniä noita settejä ja ei ole ollut ongelmia. Kirjotin aiheesta tonne fiestaturbo foorumille ja samansuuntaiset kokemukset on sielläkin. Jos takana on kallistuksenvakaaja niin iskari pitää laittaa niin päin että nuppi on renkaaseen päin -> käytännössä rengas pitää irroittaa että iskaria voi säätää. En mä tohon kuitenkaan ihan mukisematta suostu, koitan ensin asentaa ton kallistuksenvakaajan eri tavalla. Tää on kyl nyt vähä kurjaa. Ei olis tehtaalla varmaan suurensuuri muutos hitsata tota alakorvaketta varttikierroksen eri asentoon (mitään muuta muutosta ei tarttis tehdä) mutta eihän se tietysti mua enään auta.


Edellinen sivu Seuraava sivu
Mk3 pääsivu