Edellinen sivu Seuraava sivu
Mk3 pääsivu

Huhtikuu 08


9.4.2008, Keskiviikko

Sain taas kerättyä sen verran motivaatiota että lähdin noita takaiskareita asentelemaan. Säätönupin ja vakaajan konflikti on selvitetty, vakaaja pitää käntää toiseen asentoon. Netissä ja kirjallisuudessa on ollu kuvia molemmin päin olevista vakaajista ja oma tuli tietysti laitettua silleen päin ettei toi nuppi mahukaan. No, ei tää oo suuri ongelma. Lyhensin sitten noita holkkeja noijen iskarien alapäissä ja olin menossa jo niitä asentamaan kunnes huomasin taas jotain. Tönäri sitten varmisti näköhavaintoni.

Ohhoijjaa joopajoo..

Nyt täytynee sitten kysyä tuolta gazilta että mitä tehhään. Että kestääkö toi porata millin isommaksi vai rupeeko holkki pyörii puslassa ja tota rataa. Alkaa vähä mennä maku tästä hommasta.

Ja tossa sitte toi 2tonninen vinkämi mikä tuli haettua. Kysyin alunperin että mitä saa XXX eurolla ja sovittiin että sillä saa koneen apulaitteineen. No, sattuneesta syystä mukaan tuli nyt sitten laatikkokin, vetarit ja jarrut (Mondeo). Laatikolle ja vetareillehan mulla ei oo käyttöä joten ne saa lähtä jos joku tarvii, mutta noi jarrut ajattelin koittaa sovittaa jossain vaiheessa.

10.4.2008, Torstai

Gazilta tuli reply taas tosi nopeesti, kertoivat että toi holkki on vaa painettu siihe puslaa (no, kuinkas nyt oikee muutenka) ja lähettävät samantien uudet. No eipä ne kuitenka viikonlopuksi kerkeisi joten otettiin töissä härkää sarvista ja ruvettiin poraamaan holkkiin isompaa reikää. Tokihan se terä karahti kiinni ja holkki rupes pyörii mutta päätettiin sitten ottaa vaan holkki irti ja poraa irrallaan. Näin tehtiin ja hyvä tuli. Vakaajaa kääntämällä saatiin sekin kiinni ilman että säätönuppia tarvi laittaa mitenkää huonosti. Eihän noi vakaajan kiinnitykset (lähinnä se etummainen, takapäähän on kiinni iskarin pultissa) ihan täysin passanneet siinä uudessa asennossa mutta puslat anto kuitenki sen verran periks et siellä se nyt on.

Vaikka eipä ne ropleemat vieläkään ihan loppu olleet..

Noi Sierran vanteet kun on vähän liian pienellä ET:llä niin tuli tietenkin konflikti sitten renkaan ja jousen väliin. HOhhoijjaa. Piti sitten laittaa aluvanteet paremmalla ofsetillä mutta liian isoilla kumeilla (samat mut /60/), katotaa nyt miten ne sitte pelaa. Mullahan oli ton kokoset aikanaa siinä ekassa mk3:ssa ja etupäässä oli ainakin huomattavia mahtuvuusongelmia. Tosin tästä autosta ku 'ei oo nyt niin välii' nii sinne voi kyl tehä sit kaikki tarvittavat muutokset että ne mahtuis olee edessäkin. Ja onhan se ollu suunnitelmissaki, noi /60/ kumit on kuitenki jonkun verran edullisempia ja helpommin saatavia.

Korkeuden säädin takaakin - niikuin eessäkin - samaksi kun ennen, lähinnä siksi että se lukee rekisteriotteessa enkä mä ainakaan yhtään matalampaa haluakaan. Koeajoa en vielä käyny heittämässä mutta kyllä toi takapää haiskahtaa nyt aika kovasti siltä ettei se varmaan paljoa jousta. Kun jonkun matkaa päälle sadalla kilollani rynkytin perää niin sain sen joustamaan ehkä sentin verran :-)

Huomenna sitten voisi koitella koeajoa, kulmien säätöä ei varmaan kerkee enää huomen saamaan niin ei pääse viel viikonloppuna kruisimaan. Siellä on kuitenkin ~kaikki sekaisin etupäässä kun eteenhän tuli muutakin kuin vain tolpat.


14.4.2008, Maanantai

Koeajo hoijettu. Kyllähän on melkonen. Etupää ei tunnu 'paljo miltää' mutta takapää tuntuu kyllä sellaselta rytkeeltä että oksat pois. Noi 'väärän kokoset' renkaat ei todellakaan mahdu olemaan edessä, kaaria rullaamalla voisi kuitenkin mennä, tarvii kattoa. Nostin keulaa 'alkuperäisestä' sentillä ja laskin perää puolellatoista, nyt se näyttää kai vähä fiksummalta. Tai näyttäs vähä ku menis ylämäkee, katotaa nyt. Kulmien säätö ei menny ihan putkee ku olin ekaa kertaa ite asialla, huomenna uudestaan.


Edellinen sivu Seuraava sivu
Mk3 pääsivu