Mk3 pääsivu

Pikkuhiljaa kasaantuva (?) 2.0 Turbozetecprojekti
Valmis kesäksi 2010?


Heinäkuu 08

Tossa kevättalvella - just sen jälkeen kun olin kasannu ton 1.8 uusilla osilla - tarjottiin 2.0 Zeteciä kohtuuhintaan ja kaupat tietysti tehtiin. Kun 1.8 on kuitenkin rengastettu+laakeroitu eikä se varmaan paljon häviä tehoissa vakiolle 2.0:lle niin en tota viiti alkaa nyt tollasenaan väsäämään kiinni. Tolla 1.8:llahan mä opettelin nää ruiskuhommien alkeet niin eikai tässä nyt sit auta muuta kun ruveta kattelemaan noita turbohommia vaikka niitä onkin kylät täynnä nykyään niin että korvista meinaa tulla ulos. Ahdin määrää tahdin ja noin poispäin.

Persaukinen kun olen niin alkuperänen tarkotushan oli tehä halvalla, sorvata vähän mäntiä, käyttää RST turbon pakosarjaa pienillä muutoksilla, S14 suutimia ja jotain käytettyä vakioturboa. Joo. Niimpä niin, mutta Ingman saa maidon maistumaan.

Tota konetta ei ole vielä edes purettu, mutta puristussuhteen laskua rupesin jo suunnittelemaan kun se on kuitenkin sellanen homma mikä pitää tehä ekaksi. Halvin ratkaisu olisi ollu tietysti sorvata vakiomäntiä. Tossahan on puristussuhe 10:1 ja joku 8.5 ois kai sellanen tavoteltava lukema - mitään en näistä tiedä mutta noin olen lukenu. Männistä pitäisi sorvata puoltoistamilliä että päästäisi jonnein vajaaseen 9, ja koska vajaa 9:nkin on 'jonkun verran' ja puoltoista milliä pois vakiomännistä on aika paljon, tää ratkasu on musta arveluttava. Kyllähän tuolta itnternetistä saa lukea että sorvatuillakin on otettu se parisataa heppaa ja ihan hyvin on kestäny mut silti vähän purkkaviritys mun makuun.

Toinen putjettivaihtoehto ois ollu hommata sellanen välilevy kannen ja lohkon väliin. Yheltä saitilta ois saanu tilata 2mm välilevyä (-> puristukset apaut 8.4) 150 eurolla ja se ois ollu numeroiden (puristukset/hinta) valossa ihan kiinnostava vaihtoehto. Mut sitte taas. 'Onhan noistakin kuultu juttua'. En näistä kahdesta putjettivaihtoehdosta oikein osa päättää kumpi ois parempi.

Päätin sitten tilata ameriikasta männät ja kiertokanget nippeleineen. Jokunen satanen meni mutta kaitpa tää nyt oli sitte paras valinta. 9.0 puristuksiin siinä ilmotuksessa sanotaan että nää menee joka on kai vähän yläkanttiin mutta eiköhän noi nyt sitte pelaa. Ja jos en väärin muista niin 1.8 kantta käyttäen saadaan 2.0 koneen puristuksia laskemaan vielä vähän entisestään. Täytynee sitten aikanaan tutkia vielä oikein laskemalla noi puristusjutut kunhan kaikki kamat saapuu.

Kun toi mäntävalinta nyt mahdollistaa sitte vähän enemmänkin hakemisen kun ton aijotun vajaa pari sataa, nii nyt joutuu sitte alkaa jo miettii vissiin uusiksi noita aijottuja suutin- ja turbovaihtoehtojakin. Esim noi ajatuksina olleet S14 suutimetkin jotka on tarkotettu kai reilun parinsadan hepan koneeseen niin liekö nekin nyt sitte unohdettavien listalla, samaten noi käytetyt vakioturbot jotka nekin on kai pääasiassa johonkin 200 hepan nurkille mitoitettu. No mutta katsellaan. Autotallilla on remontti/muutto menossa, se kun saadaan päätökseen niin olisi kai aika ruveta purkamaan tota konetta.


Elokuu 08

Männät ja kanget tuli, 690 noille nyt tuli hinnaksi veroineen ja rahteineen.

Siinä laipat, Marteliukselta.

Soittelin hevosvoima.commiin, turboksi ~päätetty MP 802138, koitan saada ensi kuussa tilattua niin voisi viedä auton pakosarjan vääntäjälle.

Nykyien halpis-noname bensapumppu pitää välillä sen verran erikoista ääntä että tilasin sen Boschin '044' pumpun nyt jo.

Bensapumppu tuli. Eipä poikkee päällisin puolin tosta nykyisestä p*skasta.

Turbo tilattu.

Se tuli

Mäntien öljysuutimet tuli, Foc ST170 kannentiiviste tilattu.


Marraskuu 08

Kone purettu, pitäs viedä porattavaksi. Pakosarjan valmistaja otti työn työn alle.


Joulukuu 08

Pakosarja alkaa valmistuu.

Tuli ostettua pakolämpömittari.


TILANNEKATSAUS Hankittu: Männät+kanget, 690e Pakosarjan ja turbon laipat, 51e Bensapumppu, 144e Turpo, 715e Öljysuutimet männille, 40e Kannentiiviste ST170, ~40e Pakolämpömittari autometer, 165e Tilauksessa: Pakosarja, ???e Välijäähdytin, 500e Öljyn ja pakoputken laipat turboon, 40e Juuri nyt työn alla: - Suunnitelmissa: Suuttimet ???cc (Nissanien virityssuutimia), 400e Luultavasti toinen flekti, ??e Lohkon poraus, 120e Lohkon yläpinnan höyläys, ??e Kannen koeponnistus, ??e Kannen oikasu, ??e Moottorin laakerit, ~150e Muut tiivisteet+kannenpultit, ~150e Yleistä asennustarviketta, ~300e Voimamieskytkinlevy, 100e Vauhtipyörän koneistus, ??e Tulpanreikien muutos ohkvoortin tulpille? Lukkoperä? Laatikon laakerimuutos? Bpaineen säädin turbokäyttöön? Ahtomittari


Mk3 pääsivu