1984-1992: Ammoiset ajat

1984, joku tv-peli (konsoli, niinkun nykyään sanotaan)

Tohon oli pari peliä, (Space) Invaders ja joku merellä tapahtuva ampumis- tms peli. Mitään hajua ei koneen tyypistä ole mutta ohjaimet ovat tarkassa muistissa ja itse koneestakin joitain muistikuvia. En muista kauan tää oli talossa tai miten hävisi.

1987, Commodore 64c

Kuusnelonen oli jo muutaman vuoden ollut Tasavallan Tietokone ja sellasta olin hinkunut. En sitä kuitenkaan saanut kun äiskän työkavereiden kakaratkin olivat kalliit vehkeet saatuaan vain pelanneet pari viikkoa ja se oli jäänyt sitten nurkkaan pölyttymään. Kun sitten kävin puoli vuotta yläasteen ATK kerhossa ja olin selvästi innoissani asiasta, ohjelmoinnista ja muusta niin sitten se tuli. Ensin kasettiasemalla varustettuna ja myöhemmin levyasemakin tuli taloon. Final Cartridge ja Action Replay tuli hommattua, 300bps Resco modeemi siirsi dataa ja Commodore MPS1230 paukutti ketjulomaketta. Purkkiakin pidin tällä vehkeellä varmaan pari vuotta. Jos en väärin muista niin möin tämän tohon muutaman kilometrin päähän yhdelle BBS-tutulle. Oisko ollut Esa jotain?

Hulvattomia kertomuksia riittäisi lähes joka lähtöön, yhdessä illassa 'tyhjäksi' tulostettu matriisikirjottimen nauha, mankalla hakkeroidut kaukopuhelujen estot, hölmöilyllä pilattu Action Replay moduli ja ties mitä, mutta lisäilen niitä joskus myöhemmin.

1989, Amiga 500

Amiga-aikaa kesti muuteman vuoden, lisävarustelistalle tuli aikojen saatossa ½ megan lisämuisti, lisälevari, monitori (näähän sai kiinni telkkariinkin mutta kuvan laatu oli niin huono että se riitti lähinnä pelaamiseen), 2400bps modeemi ja jopa 30 megainen kovalevy. Värkkäsin myös lisämuistin yhteyteen kaksi katkaisijaa, toisella sen sai ON/OFF ja toisella pystyi valitsemaan muistin tyypin CHIP/FAST. Myyty jollekin Loviisassa kirkon pihalla arviolta keväällä 1995.

Näistkäkin seikkailuista tarkemmin myöhemmin.

1990, Vic-20

Ostin kaverilta muutamalla kympillä. En muista tehneeni tällä muuta kuin katkoneeni komponenteista jalkoja niin kauan että laite pimeni. Kaveri jolta ostin, ei oikein arvostanut..

1992, tauko nörtteilyharrastukseen.

Amigasta laukesi kovalevy ja kiinnostuksen aiheet olivat muutenkin siirtyneet autot ja naiset -linjalle joten nämä menivät kaappiin kunnes möin nämä edellä mainituin menoin.

1998, hommasin ekan PC:n mutta mitä niistä, tällä sivulla keskitytään lähinnä noihin vanhempiin datoihin.


Takaisin edelliselle sivulle