Commodore 64 coin-op

Aka Jammakabinetti

Joskus vuoden 2000 paikkeilla sain kuningasajatuksen ja ostin tollasen kolikkopelilootan joka oli joko rikki tai siitä puuttui osia ja väsäilin siihen sitten Kuusnelkun sisälle. Oli mulla jo tuohonkin aikaan digikamera ja projektikuvia otettiin, mut en tiedä mihin ovat hukkuneet joten kuvamateriaalia ei juurikaan ole.

Sisällä oli siis kuusnelonen, ohjaimiin tein sellaisen johdotuksen että ne sai kiinni peliportteihin. Pelipöydässä olevien napiien valoja vilkuteltiin satunnaisessa tahdissa jostain rakennussarjasta tehdyllä valojenvilkutusvehkeellä. Kuusnelosen näppäimistöön väsäsin parin metrin jatkojohdon ja näppäimistö oli ulosvedettävissä tosta pelipöydän alta, loppu kone oli siis tuolla laatikossa sisällä. Siinä luukussa missä oli alunperin rahastuskoneisto, siellä oli lerppuasema. Lerppuasemaa ei kuitenkaan juurikaan tarvittu koska tuo oli yhdistetty X1541 (?) piuhalla PC:hen ja kaikki pelit saatiin ladattua sieltä ilman että tarvitsi lerppujen kanssa pelata tai edes peeseelläkään tehdä mitään muuta kuin pitää tuota levyasemaemulaattorisoftaa päällä. Näytön virkaa toimitti kaverilta saatu tai ostettu vanha televisio. Kaikkien laitteiden virransyöttö oli yhdistetty yhden katkaisijan taakse joten systeemin kokonaisuudessaan sai päälle yhdestä vipstaakista.

Pari vuotta mulla toi oli ja kyllä sitä miehissä ja naisissa ihmeteltiin ja jonkun verran hulvattomia pelisessioita tuli pidettyä. Valitettavasti vaan tuollainen on aika suuri laite joten jossain vaiheessa sen tuli aika lähteä kun kämpässä ei ollut neliöitä kuin reilu 20 ja aika alkoi jo vähän ajaa ohi tuosta. Oli kyllä kaikinpuolin toimiva ja helppokäyttöinen systeemi, monen monta kertaa on harmittanut että tuo piti hukata.

Alla olevassa videossa eräs kaverini pelaa Green Beretiä.Takaisin edelliselle sivulle