Radofin 1392

Syksyn 2013 retroiluintoilujeni lomassa funtsin taas tuota 80 luvun alussa ollutta teeveepeliä mistä ei ollut mitään hajua. Koska - kuten tuolla 1984-1992: Ammoiset ajat -sivulla kerroinkin - muistikuva ohjaimista oli täysin kirkas ja itse laitteestakin jonkunlaiset muistikuvat niin aloin taas hakkaamaan Googleen retro videogame sun muuta. Ei sieltä sellaista löytynyt mutta sitten muistin www.tietokonemuseo.net ja aloin takomaan niitä videopelejä läpi järjestyksessä. Kaikki tunnetut merkit, Atarit, Nintendot, Philipsit ja muut jätin samantien väliin koska ei se mikään sellainen voinut olla. Kun sitten osuin kohtaan Interton VC-4000, meinasin vallan riemastua. Ohjaimet olivat juuri sellaiset kuin piti, mutta kun aikani katselin keskusyksikkö niin ei sittenkään. En muistanut siinä olleen paikkoja ohjaimille, ja laitteessa itsessään olleet napitkin olivat muistini mukaan harmaassa kehyksessä. Eli ei muuta kuin jatkamaan. Eikä sitten kovin kauas tarvinnutkaan enää mennä kun siinä se oli, Radofin 1392!

Radofin 1392 (kuva www.tietokonemuseo.net)

Siinä on kaikki kuin muistikuvissa, ja kun tutkin vielä kyseisen vehkeen pelejä Youtubesta niin epäilyille ei jäänyt enää sijaa vaan tällänen se oli mikä Ekamarketin yläkerrasta aikanaan haettiin. Youtubesta selvisi että konetta on myyty myös nimellä Acetronic MPU 1000, ja näillä tiedoin olikin sitten hyvä ruveta etsintöihin. Eipä moista löytynyt sen enempää huutonetistä kuin ebaystakaan joka nyt ei sen kummemmin yllättynyt, onhan tämä nyt kuitenkin jo ihan museokamaa. Toki museokamaa ovat Atarit ja muutkin joita vielä löytyykin, mutta tämä oli joku tälläinen vähemmistölaite. Ebaysta löytyi kuitenkin muutamia pelejä, yksi niistä oli Air sea attack joka mulla oli silloin aikanaankin joten laitoin sen tilaukseen - eihän sitä tiedä vaikka konekin joskus löytyisi.

Peliactionia alkaen 2:15

Koitin myös etsiä (Space) Invadersiä, eka oma videopeli ikinä, mutta sitä ei ainakaan toistaiseksi ole löytynyt.

Peliactionia alkaen 0:43

En ollut aikonut mitenkään aktiivisesti moista etsiä mutta seuraavana päivänä kävi aikamoinen mäihä. Tutkin taas huutonetistä Vic/64/Amigakamaa ja sinne olikin ilmestynyt taas kaikenlaista joltain jolla ei aikaisemmin ollut ollut tollasia kamoja myynnissä. Katselin sitten samaisen myyjän kaikki kohteet (joita olikin satoja) ja ou mai kaad! Radofinni myynnissä! Oli ilmeisesti vielä ihan justiinsa laittanut sen myyntiin kun aikaa oli jäljellä 13pv 18tuntia (en ole mikään huutis-aktiivi mutta jos siellä olisi maks aika 2vk niin toihan olisi 6 tuntia sitten laitettu) joten ei muuta kuin osta hetiä klikkaamaan ja nyt odotellaan.

Näistä kaikista rojuista tämä on kyllä uskomattomin saavutus, kolmisenkymmentä vuotta olen funtsinut että mikähän kone se mahtoi olla ja kun se vihdoin selvisi niin ei aikaakaan kuin sellainen jo löytyi :-)

Tätä kirjoitettaessa laite ja peli ovat postissa, palailen asiaan kun sen aika tulee...


...ja kyllähän se aika sitten tulkin!

Radofin 1392 & Invaders

Aparaatti toimii kuin buikki, vaikka aluksi teettikin vähän hommaa saada kuva nykytelkkarista näkymään kun vähän harvakseltaan tarvinnut viimevuosina analogikanavia viritellä. Ja kuten kuvasta näkyy, löytyi Invaders pelikin, Ebaysta, muistaakseni Saksasta. Pelikasetti on kohtuullisen maailmaa nähnyt eikä mitään rekvisiittaakaan mukana ollut mutta peli toimii ja se on pääasia!

Radofin 1392 & Air/Sea attack (animoitu giffi, kuinkas muuten!)

Muutamia pelejä laitoin taas tilaukseen, tähän kai alkujaan oli joku vajaa 30 erilaista peliä olemassa ja koska saatavuus on aika ohutta niin täytyypi tilailla aina kun vastaan tulee.

Kävipä sellainenkin mielessä että jos oikein innostuisi niin voisi aikansa kuluksi väsätä vaikka VIC-20 version tästä mutta saapi nähhä :-)Takaisin edelliselle sivulle