Kuvasysteemin muutos 1/2017

Syksyllä 2016 tapahtuneen Googlen kuvapalvelun parannuksen (=hienompi ulkoasu, heikompi käytettävyys, eli ihan normaalia nykyaikaista parantamista) johdosta nämä reissukuvastot olivat puolisen vuotta pois linjoilta, mutta nyt nämä ovat taas täällä. Ensivilkaisulla luulin että kaikki kuvien sijainnit ja vaivalla tehdyt kuvatekstit ovat kaikonneet siinä samalla kertaa taivaan tuuliin, mutta ovathan ne sittenkin tallella.

Ohjeet

Koska näitä kuvia katselevat muutkin kuin ne jotka 'tietää koneist', laitan tähän alkuun muutaman ohjeen koskien tuota uutta kuvapalvelua. Ne joille homma on tuttu, voivat kelata alemmas.

Kun valitset jonkun noista reissuista, saat eteesi pikkukuvat kaikista kuvista mitä siihen liittyy. Jos haluat lukea kuvatekstit ja niistä muodostuvan reissukertomuksen, valitse ensimmäinen kuva. Kuvat voi toki katsoa missä järjsteyksessä haluaa tai yhen sieltä ja toisen täältä.

Jos ruudullasi ei ole tota kuvateksti- ym palkkia oikealla, paina tuosta ykkösellä merkittyä pallukkaa.

Kohdassa 2 näkyy kartta niinkuin ennenkin, mutta tässä uudessa versiossa tuota karttaa ei voi zoomailla. Jos haluat tutkia sijaintia tarkemmin niin klikkaa karttaan jolloin saat uuteen selainikkunaankartan.

Kolmosella merkityllä väkäsellä pääset seuraavaan kuvaan (ja kun viet hiiren kuvan vasempaan reunaan niin tulee väkänen jolla pääsee aina edelliseen kuvaan).

Numeron 4 yläpuolella olevalla nuolella pääset takaisin kuvagallerian etusivulle jossa on kaikki pikkukuvat.
Kuvat

ECOn talvirieha 2016
Kevyt talvi-iloittelu lähikarjalassa. Visiitti Heinjoen entiselle sotilaslentokentälle.


Ääninen 5/2015
Jeppikerhon järjestämä retkeilytyylinen reissu Ääniselle ja Petroskoin lähimaastoon. Parhaimmillaan toistakymmentä autoa, katumaasturista keskitason harrastevehkeisiin. Maastoilua ei juurikaan, reissun erikoisuutena mainittakoon lossimatka Syvärinniskan yli.


Hiipinä 2014
Tsekkaa tämä!
Kolmella autolla heitetty yhdeksän päivän reissu pohjoiseen, Kuolan niemimaan kainaloon. Ehdottomasti hienoin tekemäni reissu. Setissä on lähes 350 kuvaa ja videota, mutta tuon kun kahlaa läpi niin on maantietaivalta, hiekkatietä, mutaa, hillittömiä maisemia, vesistöjen ylityksiä, korkeuksia, parimetrisiä lumikinoksia (Heinäkuussa!) ja kaikkea mikä 'on vaan just niin siistii'.


Helatorstairälläys 2014
Tsekkaa tämä!
Vaihtelevalla automäärällä heitetty Helatorstaiviikon offroadreissu joka alkoi allekirjoittaneen osalta sillä että vietiin aijemmin lähteneille varaosia remonttia varten. Tästä setistä löytyy oikeastaan kaikki offireissun peruspiirteet, on remonttia, mutaa, raunoita, kylillä hengailua ja muuta aiheeseen liittyvää.


Venäjä 19-21.4.2014
Kolmen auton ja kolmen päivän reissu jossa lähinnä kevyttä maasturointia. Käytiin myös tutustumassa Paavolan (?) kupeessa olevaan vanhaan ohjustukikohtaan ja sekoiltiin läheisessä kylässä.


Venäjä 4-6.10.2013
Pienen porukan pieni reissu josta ei erityistä mainittavaa.

Venäjä 2-4.8.2013
Tsekkaa tämä!
Muutaman päivän reissu jonka lyhyessä setissä (reilu 70 kuvaa ja videota) kaikki reissujen perusjutut. Vinssaukset, ravan roiskutukset, remontit ja leireily. Maininnan arvoisena episodina se että löysimme hitusen vinksin vonksin olevan lyhyen sillanpätkän jonka entrasimme kuntoon ja 'sitten vaan ajettiin siitä'.


Laatokan kierto 2013
Viiden päivän reissu yhdellä autolla Laatokan ympäri. Maastoautoilua ei ole kuin kuvan tai parin verran - nekin vähän sattumalta - mutta maisemia Euroopan suurimman järven ympäriltä sitäkin enemmän.


Helatorstai 2013
Tsekkaa tämä!
Viiden auton ja viiden päivän reissu vuoden 2013 Helatorstaiviikolta. Ihan kiva setti, sisältää Hämähäkkisuon vinssaamisen ja siellä tavatut paikalliset asianharrastajat, panssariharjoitusalueella ajelua josta meidät tultiin sitten häätmään pois ynnä muuta. Allekirjoittaneen kohokohta oli ajaa yksinään jonkun sotilasalueen portille ja huomata vartiotornissa oleva kivääriukko.


Eco Venäjällä 31.8-2.9.2012
26 kuvan setti, ei ihmeitä. Jännitysmomenttia loi kuitenkin puutavarasta kasaamamme silta kun alkuperäinen oli mennyt pois. Ei ihan mun suosikkisuoritus.

Eco kesäsafari 2012
Tsekkaa tämä!
Vaihtelevalla kalustomäärällä heitetty viikon reissu. Alkupäivät menivät sotilaallisissa ympyröissä. Ensimmäisenä aamuna leiripaikallemme menneet tiet oli kaivettu poikki koska olimme ilmeisesti jonkun ampumaharjoitusalueen varoalueella tms, se tietysti aiheutti jännitystä. Tällä reissulla myös aidosti eksyimme yllättäen sinne pannssariharjoitusalueelle, yhdestä autosta hajosi laturi ja piti lähteä hakemaan taksilla uutta Viipurista. Samaisesta autosta laukesi myös jousitus ja piti lähteä kyläsepän pakeille, ja sillä välin me muut väsäsimme kivan leiripaikan ja kuulimme että niillä seuduilla on ollut paljon karhuja. Jossain vaiheessa porukkaamme liittyi myös eräs jamppa joka oli ollut jo jonkun aikaa reissussa joidenkin muidenkin kanssa. Ihan kelpo setti tsekattavaksi jos keskittymiskyky riittää vajaan 300 kuvan läpi käymiseen. Setin viimeinen video kannattaa kattoa loppuun asti. Aivan loppuun ;-)


Toujours Trophy (=Helatorstai Kannaksella 2012)
Helatorstaikeikka parilla-kolmella autolla vuonna 2012. Osallistujen taso huomioiden tästä tuli ihan hieno reissu mutta ei tästä juuri jälkipolville kerrottavaa jäänyt. Merkkitapauksena toiseen maasturiryhmään törmääminen. Yllärihän se ei ole kun oli kuitenkin Helatrostaiviikko kyseessä ja se on vähän sellainen kaikki_lähtee_reissuun -viikonloppu, mutta tulipahan mainittua. Sisältää karmaisevan koirakokemuksen.

Roudtrippi 4.2.2012
Helmikuun pakkasilla (vajaa 30 koko päivän) ajettu kahden auton ja yhden päivän maisemienkatselukierros. Offroadia 1%, muuta hengailua loput.


Eco Venäjällä 14-16.10.2011
Kolmen päivän perussetti kuudella autolla tossa Viipurin alapuolella.

Venäjä 9/2011
Muutama sekalainen otos eräältä reissulta. Julkaistu muutama vuosi kuvien ottamisen jälkeen joten muistikuvat - ja näin ollen kuvien tekstityskin - aika hataria.

SLCK Venäjällä 1-5.8.2011
Landcruiser clubin järkkäämä retkeilysisältöinen reissu Laatokan pohjoispuolelle. Autoja alun toistakymmentä, maastoautoilua minimaalisesti. Jos maisemat kiinnostavat niin kannattaa katsoa, muuta tässä ei juuri ole.


Eco Venäjällä 2-5.6.2011
Neljän päivän ja viiden auton keikka aina Laatokalle asti, sisältää kaikki perusjutut mitä näillä matkoilla nyt yleensä tapahtuu.


Venäjä 29.4-1.5.2011
Kahden auton ja muutaman päivän reissu Viipurin eteläpuolelle. Erityismainintana hengailu vanhan rakettitehtaan tonteilla ja visiitti sittemmin legendaksi muodostuneeseen Kuolemajärven supermarkettiin joka ei edes ollut Kuolemajärvellä eikä varsinkaan super. Allekirjoittaneen ensimmäinen Venäjän reissu jossa oli jo vähän tekemisen meininkiä, pari aijempaa olivat vaan sellaista postailua ja hiekkatieajelua.


FJDC Jatila 15.1.2011
Vähän kieli poskessa väännetty kuvasarja talvisesta kotimaan ajotapahtumasta. Taitaa olla viimeinen oikea, iso ajotapahtuma jossa olen ollut kun nuo Venäjän matkat saivat nämä tuntumaan aika vaatimattomilta.

Venäjä 10-12.9.2010
Köröttelyä ja maisemia Viipurista vähän koilliseen päin.

Venäjä 13-15.8.2010
Allekirjoittaneen ihka ensimmäinen Venäjänkeikka. Varustetta oli mukana kuin olisi maailmanympärimatkalle lähdetty mutta reissuta tuli lähes pelkkä leirihengailutrippi, ja vähänhän siinä kerkesi pohtimaan et wtf tämä kaikki hössötys on mutta kyllähän se sitten aikojen mittaan selvisi..


Ravijoki 22052010
Tsekkaa tämä!
Tässä nyt peruskouluesimerkki kotimaisesta maastoautoilutapahtumasta.


Reitkalli 160510
Pienen porukan ajotapahtuma läheisellä ajoalueella. Toijjota oli vielä aika hieno noissa kuvissa.

Eastcoast Offroad vakioautosafari 5/2009
Kautta aikain ensimmäinen maastoajelutapahtumani. 'Autona' oli tuolloin aika finaalissa oleva Niva, mutta kivaahan se oli ja noista uudemmista kuvasarjoistahan voi sitten päätellä miten homma on edennyt.


Etusivulle